van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Hasznos kalkulátorok

A pénzünket folyamatosan költjük, mert vásárolni szeretünk, vagy mert kell. A pénzünk elköltését, beosztását, vagyonunk alakulását azonban okosan meg is tervezhetjük. A tervezés megkönnyítéséhez összeállítottunk néhány apró, hasznos rezsi kalkulátort.

Adjunk kölcsön az államnak, vagy egyáltalán megéri bankban tartani a pénzünket, már alig kamatozik valamit? A futamidőtől függően láthatjuk, hogy a különböző adók levonása után gyarapszik-e a pénzünk és növekszik-e annak vásárlóértéke.

Mennyi a nettó 2024-ben? A bérkalkulátor használatával kiderül, hogy a bruttó munkabérből / minimálbérből mennyi nettó vihető haza a családi adókedvezmény figyelembe vételével.

Csecsemő-, gyermekgondozási díj, segély. Rengeteg szabály, felső határ, feltétel a kisgyermekes szülők számára. Nézzük mindezekből hogyan lehet kihámozni , hogy melyik támogatás (CSED, GYED, GYES) mikortól, meddig és milyen összegben jár. Ugyanúgy fontos a családoknak, hogy az egyes hónapokban mikor történik családi pótlék utalás. A gyermekek mellett nem menjünk el anélkül, hogy ne gondolnánk az ő életkezdésükre, amihez az állam ad kecsegtető megtakarítást a Babakötvény formájában.

A csőben és a vezetékben ugyanaz folyik, de más az ára? A lakossági, egyetemes szolgáltatás keretében a gáz és villamos áram árát hatóságilag szabályozzák. Gázár-kalkulátorunkkal kiszámítható a havi, vagy éves fogyasztáson alapuló fizetendő számlaösszeg az egyes magyarországi földgázszolgáltatási területeken.Mi történik, ha elveszítjük az állásunkat? Mikor számíthatunk munkanélküli segélyre (álláskeresési járadékra) vagy nyugdíj előtti álláskeresési segélyre (NYES)? Mennyi TB-t kell fizetni magunk után, ha sem a nyugdíj, sem a munkahely miatt nem vagyunk biztosítottak?

Az utólagos hőszigetelés hatékonysága - azaz megtérülése - nagyban függ attól, hogy sikerül-e felderíteni az épület ilyen szempontból gyenge pontjait. A hő nemcsak a falakon keresztül távozik - igaz kétség kívül a falak alkotják arányaiban az épületek legnagyobb határoló felületeit.
Hivatalos energetikai számításkor egy háromlépcsős követelményrendszer szerint kell az épület hőszigetelését vizsgálni, ebből az egyik vonatkozik a határoló szerkezetekre (fal, tető, födém), melyek megfelelőséget a hőátbocsátás kiszámításával ellenőrizhetjük. Ez utóbbira készült a hőszigetelés-kalkulátorunk.

Két állapot van a nyugdíj szempontjából: nyugdíj előtt, és nyugdíjban. Mindkét tábor számára szolgálunk némi nyugdíj információval, amivel kalkulálhat a jövőre nézve.

Mi lenne, ha eltalálnád a lottószámokat és megnyernéd a lottófőnyereményt? Elkezdenél költekezni, vagy okosabb lenne inkább befektetni és a hozamából élni? Meddig tartana ki a pénzed, kiszámolod?

Mielőtt minden meccs-tippedben bízva feladnád a Tippmix szelvényeidet, kiszámoltad, hogy mennyit nyerhetsz? Akkor is, ha egy-egy tipped mégsem jönne be? A Tippmix kalkulátorral ezt is kiderítheted.

Az infláció kalkulátor segítségével kiszámolható, hogy mely területen (élelmiszer, rezsi, üzemanyag, stb.) mennyit veszített pénzünk a vásárlóerejéből akár egy adott évben, akár egy kiválasztott évtől kezdve halmozottan.

Mennyibe kerül az autótartás és az autózás? Ha nem a munkánkhoz, a munkavégzéshez kapcsolódik, akkor városi használatra autót tartani vajon csupán érzelmi kérdés? Egy biztos, komoly kiadást jelent. Összegyűjtöttük, hogy mennyibe kerül egy autó fenntartása, akár sűrűn használjuk, akár nem.
Ha pedig autóval indulunk kirándulni, vagy hosszabb útra, kiszámolhatjuk az egy főre eső útiköltséget.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Nem az akadályoz meg bennünket a sikerben, amit nem tudunk, hanem az képezi számunkra a legnagyobb akadályt, amit rosszul tudunk."
(Josh Billings)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.