van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

Tápanyag (gramm) – energia (kalória) kalkulátor

Míg a gramm a tömeg, addig a kalória az energia mértékegysége, ezért egyiket a másikba közvetlenül nem lehet átváltani.

Az elfogyasztott ételek különféle tápanyagokat tartalmaznak. Ezek közül a szénhidrátok, fehérjék, zsírok adnak nekünk energiát; a vitaminok, ásványi anyagok és a víz ugyan nem tartalmaznak energiát, de a szervezetünk működéséhez elengedhetetlenek.
A legtöbb energiát a zsírok biztosítják (9,3 kcal/g), a fehérjék (4,2 kcal/g) és a szénhidrátok (4,1 kcal/g) már csak feleannyit. Az alkoholnak is magas az energiaértéke, 1 gramm alkohol 7 kcal energiát ad.

Ételeinkben – ahol általában 100 grammra vonatkozóan tesznek közzé adatokat – ezen tápanyagok vegyesen vannak jelen. Ezzel a kalkulátorral kiszámíthatod, hogy az egyes tápanyagok általad grammban megadott tömege mennyi energiát, kalóriát jelent.

g
g
g

Ez az energia azonban nem jelenik meg teljes egészében a szervezetünkben, mert a tápanyagok nem hasznosulnak 100 százalékban. Például a fehérjékből csupán a tojás és az anyatej tekinthető teljes egészében emészthetőnek és hasznosulónak.Mennyi kalóriát égetünk el, mennyi energiát használunk el egy átlagos napon? Ezt is gyorsan kiszámíthatjuk! Fel

FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom
Link Másolom

"Az életről és a pénzről csak akkor kezdünk töprengeni, amikor fogytán van."
(Emil Krotkij)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

© 2009 - 2024 VasarloCsapat.hu