van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - Autodesk DWG TrueView

DWG viewer - trueview Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni, mert gondot okoz egy .dwg fájl megnyitása?
A digitális műszaki terveknél a legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb formátum a DWG. A DraWinG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a ezt a technológiát számos tervezőszoftver is haszánlja, emellett sok területen iparági CAD (Computer Aided Design) szabványként tekintenek rá.

Szükséges az AutoCAD a DWG fájlok megtekintéséhez?
Nem, bár az AutoCAD egy kiváló terveszőeszköz a DWG fájlok létrehozásához, de a fájlokat ingyenes DWG nézegetőkkel is megnyithatjuk.

Az ingyenes, regisztrációhoz sem kötött Autodesk fejlesztésű DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, igény esetén a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy AutoCAD motorra épül - használatával a rajzfájl megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.

Autodesk DWG TrueView

A DWG TrueView fejlesztője az Autodesk, ugyanaz mint az AutoCAD esetén, így a rajzok megtekintésénél nincs adatvesztés.DWG TrueView fontosabb jellemzők  • ingyenes, önállóan telepíthető, csak Windows környezetben, asztali számítógépen telepíthető, futtatható
  • szoftverlicenc: Freeware
  • fejlesztő: Autodesk
  • nincs regisztráció kötelezettség
  • DWG fájl megnyitása, megtekintése, nyomtatása, konvertálása (akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg, a beépített DWG TrueConvert révén)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés

Hogyan működik a DWG TrueView-er?


(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató felirat is)

A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust, így a rajzokat PDF-ként is kinyomtathatjuk, tehát "DWG to PDF" konvertáló is egyben.

DWG TrueView letöltés

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat belőle) nézegető, olvasó program ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról, vagy közvetlenül innen:

A letölthető telepítőkészlet meglehetősen nagy: 2,2 GB. A szoftver a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen.Míg ez a viewer (megtekintő, nézegető) szoftver ingyenes, addig az AutoCAD és AutoCAD LT ára az ALZA-nál »

Ez a szoftver asztali számítógépen használható, mobilon vagy tableten az online Autodesk viewer ajánlott.
Utóbbi ráadásul nem igényel telepítést, nem foglal el helyet a számítógépen, mert a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg.

DWG Viewer – english description »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!