van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - rajzfájlok ingyenes megtekintése

DWG viewer Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb fájlformátuma a DWG. A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes (free), regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig, visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ingyenes (free)
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megjelenítése, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Hogyan működik?


A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust, de ha ezen felül ingyenes PDF nyomtatót/meghajtót is telepítünk a számítógépre, akkor a DWG fájlokat PDF-ként is kinyomtathatjuk. Megvalósul a "DWG to PDF" konverzió.

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat) nézegető, megtekintő program, a DWG TrueView ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról.
(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató)

Mivel - ahogy fent említettük - egy butított AutoCAD-ről beszélhetünk, ezért a letölthető telepítőkészlet meglehetősen nagy: 2,2 GB. A program a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen.

Az aktuális DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár ArchiCAD-ben mentett - DWG fájl megnyitása is lehetséges.Egy másik DWG olvasó módszer, ha nem szeretnél telepíteni

Miközben nem igényel telepítést, nem foglal el nagy helyet a számítógépen, addig a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg. Erre a célra az Autodesk készített egy szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött free Viewer-t is. A fájlokat közvetlenül a számítógépről, vagy felhő tárhelyről nyithatjuk meg, amiket ezzel a webes online nézegetővel akár ki is nyomtathatunk.

english version

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!