van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - rajzfájlok ingyenes megtekintése

DWG viewer - DWG TrueView Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni, mert gondot okoz egy .dwg fájl megnyitása?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb fájlformátuma a DWG. A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes, regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig, visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ingyenes
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megjelenítése, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Hogyan működik?


A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust, de ha ezen felül ingyenes PDF nyomtatót/meghajtót is telepítünk a számítógépre, akkor a DWG fájlokat PDF-ként is kinyomtathatjuk. Megvalósul a "DWG to PDF" konverzió.

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat) nézegető, megtekintő program, a DWG TrueView ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról.
(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató)

Mivel - ahogy fent említettük - egy butított AutoCAD-ről beszélhetünk, ezért a letölthető telepítőkészlet meglehetősen nagy: 2,2 GB. A program a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen.

Az aktuális DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár ArchiCAD-ben mentett - DWG fájl megnyitása is lehetséges.Egy másik DWG olvasó módszer: online, ha nem szeretnél telepíteni »
Nem igényel telepítést, nem foglal el nagy helyet a számítógépen, mert a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!