van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - rajzfájlok ingyenes megtekintése

DWG viewer Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni, mert gondot okoz egy .dwg fájl megnyitása?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb fájlformátuma a DWG. A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes, regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, igény esetén a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ingyenes
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megnyitása, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (konvertáló akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Hogyan működik?


(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató feliratozás is)

A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust (de akár ezen felül is telepíthetünk ingyenes PDF nyomtatót/meghajtót a számítógépre). Így a DWG fájlokat PDF-ként is kinyomtathatjuk, tehát "DWG to PDF" konvertáló is egyben.

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat) nézegető, megtekintő program ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról, vagy (a korábbi verziókkal együtt) közvetlenül innen:

A DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár Archicad-ben mentett - DWG fájl megnyitása is lehetséges.DWG TrueView és AutoCAD 2021/2022 gépigény

Mivel - ahogy fent említettük - egy butított AutoCAD-ről beszélhetünk, ezért a letölthető telepítőkészlet és a gépigény meglehetősen nagy: 2,2 GB. A program a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen. Az Autodesk mindig egy évvel előrébb jár a verziószámokkal, mint a naptári év, ezért hiába írunk 2021-et, a 2022-es verziók aktuálisak.

Gépigény 2021/2022-es verziónál
DWG TrueView AutoCAD / LT
OSWindows 10 és .NET Framework 4.8
CPUmin. 2,5-2,9 GHz
HDD4 GB10 GB
RAM8 GB16 GB ajánlott
GPU1920 x 1080 True Color +
1 GB GPU 29 GB/s sávszélesség +
DirectX 11 támogatás

Hivatalos DWG TrueView és AutoCAD gépigény »

Egy másik DWG olvasó módszer: online, ha mellőznéd a letöltést és a telepítést »
Nem igényel telepítést, nem foglal el nagy helyet a számítógépen, mert a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!