van az a pénz ...
... ami visszatalál

DWG Viewer – Autodesk DWG TrueView

DWG viewer - trueview Kaptál egy tervet, de gondot okoz egy .dwg fájl olvasása?
A műszaki tervek népszerű fájltípusa a DWG. A DraWinG formátumot általában az AutoCAD-del társítják, pedig más szoftverek is használják. Sok területen iparági CAD (Computer Aided Design) szabványként tekintenek rá.

Szükséges az AutoCAD a DWG fájlok megnézéséhez?
Nem, bár az AutoCAD egy kiváló eszköz a DWG-k készítéséhez, de a fájlokat DWG nézegetőkkel is megnyithatjuk és nyomtathatjuk.

Az ingyenes DWG viewereket vagy DWG readereket DWG/DXF megtekintésre, korábbi verzióba való mentésre, mérésre és akár nyomtatásra is használják.

A DWG TrueView egy olyan szoftver, mellyel a rajz megnyitása után a hossz-, terület-, térfogat-, sugár- és szögmérések végezhetők. Emellett a rajzi elemek tulajdonságai, vagy koordinátái is lekérhetők. A pontos eredményhez a nevezetes pontok (végpont, felezőpont, stb.) rögtön jelölődnek. Működése nagyon egyszerű, főleg, ha már ismerjük az AutoCAD-et. Nem kell bonyolult funkciókat megtanulni, a kezelőfelület segít minket, hogy könnyen hozzáférhessünk a szükséges információkhoz.

Autodesk DWG TrueView

A DWG TrueView és az AutoCAD fejlesztője egyaránt az Autodesk, így biztosított, hogy adatvesztés nélkül tudjuk a rajzokat megnézni, olvasni.DWG TrueView fontosabb jellemzők • Ingyenes, önállóan telepíthető, csak Windows-on, asztali gépen futtatható
 • Licenc: Freeware
 • Fejlesztő: Autodesk
 • Nem szükséges regisztráció (valóban free)
 • DWG fájl megnyitás, megtekintés, olvasás, nyomtatás, konvertálás akár AutoCAD R14-ig vissza
 • Az akár 2D vektoros objektumokból álló, akár 3D modell rajzfájl tartalmazhat referenciákat (XREF), képeket és PDF-eket
 • Több rajz is megnyitható egyidejűleg, azok fülekre rendezve jelennek meg
 • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolás vezérlés
 • Fóliakezelés: be/kikapcsolás, lezárás/kinyitás/fagyasztás
 • Nézet eszközök: hagyományos zoom és megragadás (pan), nagyító eszközök (Zoom)
 • Nyomtatás papírra vagy DWF / PDF / JPG / PNG formátumban

Hogyan működik?

Erről készítettünk egy rövid áttekintő videót. Van hozzá magyar felirat is, ezért érdemes bekapcsolni a YouTube feliratát.

A 3D-s modellek és a kétdimenziós rajzok megnyitását egyaránt támogató program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtató típust, így a rajzokat PDF-ként ki is nyomtathatjuk. Tehát "DWG to PDF" konvertáló is egyben.

DWG TrueView letöltés

DWG TrueView Nincs belőle magyar változat. Az angol nyelvű nézegető, olvasó program legújabb változata ingyenesen letölthető az Autodesk weboldalról, vagy közvetlenül innen:

A letölthető telepítő igencsak nagy: 2,2 GB. A szoftver a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen. Az AutoCAD DWG fájlformátuma a 2018-as verzió óta változatlan, az ennél újabb verziókkal gond nélkül megnyitható.Míg ez az alkalmazás díjmentes, addig ennyi az AutoCAD LT vagy az AutoCAD előfizetés ára az ALZA-nál

Ez a szoftver asztali géphez készült, mobilon vagy tableten az Autodesk viewer ajánlott.
Nem igényel telepítést, a böngésző funkcionál nézegetőként.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Minden eredmény, minden gazdagság kiindulópontja egy gondolat, egy ötlet. Bármi, ami megéri, hogy birtokoljuk az életben, megéri, hogy dolgozzunk érte."
(Andrew Carnegie)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.