van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

Viewer - DWG / DXF fájlok ingyenes megtekintése

DWG viewer Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb fájlformátuma a DWG (és/vagy a DXF). A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t és szöveges változatát a DXF-et sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes (free), regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig, visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG vagy DXF fájl megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.

A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ingyenes (free)
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megjelenítése, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • DXF fájl megjelenítése, megtekintése, nyomtatása
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Ha ingyenes PDF nyomtatót/meghajtót telepítünk a számítógépre, akkor akár a DWG és DXF fájlokat PDF-ként is kinyomtathatjuk. Megvalósul a "DWG to PDF" konverzió.Az angol nyelvű (nincs magyar változat) nézegető, megtekintő program, a DWG TrueView ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról.

Az aktuális DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár ArchiCAD-ben mentett - DWG fájl megnyitása is lehetséges.

Egy másik módszer, ha nem szeretnél telepíteni

Nem igényel telepítést, a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg. Erre a célra szintén az Autodesk készített egy szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött free Viewer-t. A fájlokat közvetlenül a számítógépről, vagy felhő tárhelyről nyithatjuk meg, amiket ezzel a webes online nézegetővel akár ki is nyomtathatunk.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!