van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - Autodesk DWG TrueView

DWG viewer - trueview Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni, mert gondot okoz egy .dwg fájl megnyitása?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb formátuma a DWG. A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes, regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, igény esetén a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG file megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ez a DWG viewer ingyenes, önállóan telepíthető, csak Windows környezetben, asztali számítógépen futtatható
  • szoftverlicenc: Freeware
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megnyitása, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (konvertáló akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Hogyan működik a DWG TrueView?


(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató feliratozás is)

A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust, így a rajzokat PDF-ként is kinyomtathatjuk, tehát "DWG to PDF" konvertáló is egyben.

DWG TrueView telepítőkészlet

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat belőle) nézegető, olvasó program ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról, vagy közvetlenül innen:

Mivel - ahogy fent említettük - egy butított AutoCAD-ről beszélhetünk, ezért a letölthető telepítőkészlet meglehetősen nagy: 2,2 GB. A program a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen.

A DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár Archicad-ben mentett - DWG file megnyitása is lehetséges.Míg a DWG TrueView ingyenes, addig az AutoCAD és AutoCAD LT ára az ALZA-nál »

Egy másik DWG olvasó módszer: online Autodesk viewer »
Nem igényel telepítést, nem foglal el nagy helyet a számítógépen, mert a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg.

DWG Viewer – english description »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!