van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

DWG Viewer - rajzfájlok ingyenes megtekintése

DWG viewer - DWG TrueView Kaptál egy tervet elektronikus formában, de nem tudod megnézni, mert gondot okoz egy .dwg fájl megnyitása?
A műszaki tervek legelterjedtebb, leggyakrabban használt és legáltalánosabb fájlformátuma a DWG. A DWG formátumot általában az AutoCAD szoftverrel társítják, annak ellenére, hogy a DWG technológia számos tervezőszoftver szerves részét képezi.
Az AutoCAD rajzok fájlformátumát, a DWG-t sok területen iparági szabványként használják.

Az ingyenes, regisztrációhoz sem kötött Autodesk DWG viewer szoftver a DWG és DXF fájlok megtekintésére, konvertálására, igény esetén a terveken történő mérésre, nyomtatásra használható.

Az ingyenes nézegető - mely egy végletekig visszabutított AutoCAD programnak felel meg - használatával a DWG megnyitása után a klasszikus mérési funkciók (hossz, terület, térfogat, sugár és szög) alkalmazása mellett lehetőségünk van az ismert rajzi elemek tulajdonságainak, vagy egy megadott pont koordinátáinak lekérdezésére. A pontos erdeményekhez természetesen a tárgyraszteri pontok (végpont, felezőpont, stb.) automatikusan felismerésre kerülnek.A DWG TrueView fontosabb jellemzői  • ingyenes
  • nincs regisztráció
  • DWG fájl megnyitása, megtekintése, nyomtatása
  • DWG fájl konvertálása (konvertáló akár AutoCAD R14-ig visszamenőleg)
  • Mérés (távolság, terület, szög) a rajzon és lekérdezési lehetőség, ábrázolásvezérlés
  • DWG és DXF fájl közzététele, továbbadása DWF és PDF formátumban

Hogyan működik?


A program tartalmaz egy DWG to PDF nyomtatótípust (de akár ezen felül is telepíthetünk ingyenes PDF nyomtatót/meghajtót a számítógépre). Így a DWG fájlokat PDF-ként is kinyomtathatjuk, tehát "DWG to PDF" konvertáló is egyben.

DWG TrueView Az angol nyelvű (nincs magyar változat) nézegető, megtekintő program, a DWG TrueView ingyenesen letölthető az Autodesk weboldaláról.
(A fenti videóhoz tartozik egy általunk készített magyar útmutató)

Az aktuális DWG TrueView programmal nemcsak az aktuális, hanem a korábbi formátumú - és nem feltétlenül AutoCAD-ben, hanem akár ArchiCAD-ben mentett - DWG fájl megnyitása is lehetséges.DWG TrueView és AutoCAD 2021/2022 gépigény

Mivel - ahogy fent említettük - egy butított AutoCAD-ről beszélhetünk, ezért a letölthető telepítőkészlet és a gépigény meglehetősen nagy: 2,2 GB. A program a telepítés után 1,2 GB helyet foglal el a merevlemezen. Az Autodesk mindig egy évvel előrébb jár a verziószámokkal, mint a naptári év, ezért hiába írunk 2021-et, a 2022-es verziók aktuálisak.

Gépigény 2021/2022-es verziónál
DWG TrueView AutoCAD / LT
OSWindows 10 és .NET Framework 4.8
CPUmin. 2,5-2,9 GHz
HDD4 GB10 GB
RAM8 GB16 GB ajánlott
GPU1920 x 1080 True Color +
1 GB GPU 29 GB/s sávszélesség +
DirectX 11 támogatás

Hivatalos DWG TrueView és AutoCAD gépigény »

Egy másik DWG olvasó módszer: online, ha nem szeretnél telepíteni »
Nem igényel telepítést, nem foglal el nagy helyet a számítógépen, mert a fájlokat online, a böngészőn keresztül nyithatjuk, tekinthetjük meg.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!