van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

Fűtés-költség spórólási tippek

Ma Magyarországon a felhasznált összes energia 40 százalékát épületeinkben használjuk el, amelynek mintegy kétharmada a fűtés és hűtés számlájára írható. A háztartások energiafelhasználásának megközelítőleg 80 százaléka hőcélú felhasználás: fűtés, hűtés, melegvíz és főzés. Ugyanakkor a nagyjából 4,3 millió lakást kitevő állomány 70 százaléka nem felel meg az elvárt hőtechnikai követelményeknek.Fűtésre fordított energia Magyarországon

Beszédes adat, hogy ma egy azonos alapterületű budapesti lakás fűtési energia-felhasználása közel duplája egy hasonló bécsi lakásénak. Magyarország az EU 27 országából az unió átlagához viszonyított, az éghajlati különbségekkel korrigált lakossági energiafogyasztás tekintetében a tíz legmagasabb energiafelhasználású között van.

Bosszant, hogy magas a fűtés költséged? Kevesebbnek gondoltad, de amikor szembesülsz a számlával, kiderül, hogy több lett. Ráadásul állandóan emelkedik. Egy átlagos háztartás éves fűtési költsége 120-240 ezer forintig terjed. Ha csak 15%-kal csökken a tüzelőanyag fogyasztás, akkor az 18-36 ezer forintos éves megtakarítást jelent.

Biztosan felmerült már benned, hogy másnak milyen ötletekkel, hogyan sikerült csökkenteni a fűtési kiadását. Nézzünk néhány spórolási tippet, amiket két csoportba soroltunk:


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"A nyomorból kivezető útnak a fejben kell kezdődnie."
(Hilary Clinton)

» oldaltérkép «
 
minket itt is megtalálsz