van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) kalkulátor

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz, vagy MÁP+) egy 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, sávos, ugyanakkor fix kamatozású lakossági állampapír, ami 2019. június 3-tól, egymást követő egyhetes időszakokban jegyezhető.
A fix kamatozás azt jelenti, hogy előre meghatározott kamattal rendelkezik és független az infláció mértékétől. Sávos, mert a futamidőt alacsonyabb kamattal kezdi, majd a MÁP Plusz kamata évente nő, míg el nem éri az ötödik évben a maximumot.

A kamatfizetés napján - az első félévben és évente - a kamatból az eredetivel azonos sorozatba tartozó állampapír kerül automatikusan megvásárlásra. Így a következő időszak hozamgyarapodását minden alkalommal már kamatos kamattal kezdi meg.

Magyar Állampapír Plusz kalkulátor A többi állampapírhoz hasonlóan a Magyar Állampapír Plusz-t is bármikor visszaválthatjuk (visszavásároltathatjuk az állammal). A MÁP Plusz esetén csupán 0,50 százalékos árat kell fizetni. Ha a kamatforduló hetén történik a visszaváltás, akkor megspórolhatjuk ezt a 0,50 százalékot, mert ilyenkor ezt a díjat elengedik. Tehát 5 évnél rövidebb távú befektetésnek is használható. Mindezeken felül a Magyar Állampapír Plusz utáni hozam, azaz a kamat adómentes.MÁP Plusz kalkulátor


Összesen


Magyar Állampapír Plusz és a lakossági állampapírok állománya

Az Államadósság Kezelő Központ 04.15.-i adatai szerint összesen 10643,45 milliárd forintnyi állampapír parkol a magyar lakosságnál, melyből a Magyar Állampapír Plusz 7,98 százalékot tesz ki (849,59 milliárd Ft-ot).

Magyar Állampapír: Plusz vagy Prémium?

A MÁP Plusz befektetés egyetlen "ellensége" az infláció. Ahogy az a kalkulátor hozam eredményeiből is jól látszik ez az állampapír bizonyos mértékű infláció alatt tekinthető jó befektetésnek. Magas, hosszan elhúzódó magas infláció esetén az inflációkövető Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) jobb lehetőségnek bizonyul. Erre is készítettünk egy kalkulátortManapság elmondható, hogy a Magyar Államkincstárnál érdemes állampapírt vásárolni és tartani. A Kincstárnál jobb konstrukciót egyetlen más pénzintézet sem kínál, hiszen a MÁK-nál az értékpapírszámla-vezetés ingyenes, és a jegyzés, az adás-vétel, az újrabefektetés, a kamatfizetés is díjmentes. Mindezek mellett nincs készpénzfelvételi díj és pénzügyi tranzakciós illetékfizetési kötelezettség.


Magyar Állampapír Plusz forgalmazóhelyek: Magyar Államkincstár, Budapest Bank, CIB, K&H, MKB, Raiffeisen, OTP, MBH Bank, UniCredit fiókhálózatai, valamint Concorde Értékpapír Zrt., az Equilor Befektetési Zrt., Erste Befektetési Zrt., Fundamenta, GránitBank, Hold Alapforgalmazó, KBC Securities, Random Capital, SPB Befektetési Zrt. és a Magyar Posta kijelölt postahelyei.


nyomdai Magyar Állampapír Plusz - nyomdai MÁP Plusz
A nyomdai Magyar Állampapír Plusz ugyanúgy 5 éves futamidejű, névre szóló, de nyomdai úton csak 10, 50, 100, 500 ezer, és 1, 2 millió forintos címletekben kerül előállításra, amiket kizárólag a Magyar Posta Zrt. kijelölt postafiókjaiban vásárolhatunk meg. Ebben az esetben a MÁP+ kamata kizárólag a visszaváltás alkalmával a névértékkel együtt kerül kifizetésre.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
(Woody Allen)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.