van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Hírek, érdekességek

2022.08.14

A gazdaságos pelenka Franciaországból [x]
A Magyar szülök körében is egyre népszerűbb a Pommette pelenka. Bugyi illetve hagyományos tépőzáras nadrágpelenka is megtalálható a kínálatban. Ár-érték arányban nehezen találunk jobb pelenkát a hazai piacon.
A Pommette pelenka Franciaországban már hosszú ideje bizonyítja, hogy az olcsóbb ár nem feltétlen kerül a minőség rovására. Kórházakban, óvodákban már évek óta ezt a pelust használják. Hazánkban jellemzően csak webáruházakban rendelhető. Gyári csomagolásos illetve gazdaságos kiszerelésben is kérhetjük a házhoz szállítást. Nagy számban vannak azok a szülők, akik egyszer kipróbálták már nem akarnak más márkát használni. Kiválóan magában tartja a nedvességet és a kellemetlen szagokat. Hosszú időn keresztül kényelmes viselet a gyermekek számára. Az örökmozgó gyerkőcök számára kifejlesztett bugyipelenka is megtalálható a kínálatban. Nagy segítség a szülőknek a pelenkacserénél, hogy a használt pelenka oldalán található perforált résznél csak el kell tépni, és az új bugyipelust mint egy kis nadrágot csak felhúzni a babára.


Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook Kedveld és kövesd Facebook oldalunkat! oldalunkat!


2022.07.19

2022 július elsejétől magasabb jövedéki adót fizetünk [x]
Bizonyos alkoholos italok ugyan kikerültek a neta, azaz a népegészségügyi termékadó hatálya alól, azonban ezek után is magasabb adóterheket kell megfizetni.
Bizonyos alkoholos italok ugyan kikerültek a neta, azaz a népegészségügyi termékadó hatálya alól, azonban ezek után is magasabb adóterheket kell megfizetni. Lévén, hogy július elsejétől nőtt a fizetendő jövedéki adó. Ekkor lépett hatályba az extraprofit adóról szóló 197/2022. kormányrendelet, ami érinti a jövedéki adót is. 100 milliárd forint bevételt vár a kormány ezektől a „finomhangolásoktól”, és ide tartozik nemcsak az alkohol adóterhének növekedése, hanem a dohánytermékek, az áram,a fűtőolaj, a PB-gáz, a szén és az LPG jövedéki adója is.
Sokszor a vásárlók csak magasabb árakat érzékelik, azonban a növekvő árak mögött nagyon sok tényező húzódik meg. Így az alkoholos italok ára sem csak a jövedéki adóteher növekedése miatt nő meg, nőnek a munkaerő-költségek, az alapanyagok költsége, a csomagolási költségek, az energiaköltségek és így tovább. Ezek mind viszik magukkal az árakat. Csak az nem mindegy, hogy milyen mértékben. A szeszes italokra vonatkozó jövedéki adók átlagosan 10 százalékkal emelkedtek július elsejétől, kivéve a tiszta szeszt, ahol közel 70 százalékos az emelkedés. A jövedéki adóról szóló 2016. évi LXVIII. törvény részletesen szabályozza a feltételeket. A növekvő árak mellett sem csökkent az alkoholos termékek iránti kereslet, az ital nagykereskedés pedig kedvező árakkal és széles kínálattal várja vásárlóit.

2022.07.14

Üzemanyag Rekord mennyiségű üzemanyag fogyott Magyarországon az első félévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 28,7 százalékkal több motorbenzin és 35,1 százalékkal több gázolaj fogyott 2022. első félévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 32,7 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 33,1 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 21,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 46,7 százalékkal, normál gázolajból pedig 43,6 százalékkal tankoltak többet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy az ársapka, a mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. A kis kutaknál hiányzó forgalom jelent meg így a márkás kutakon. 2022. május 27-ig a külföldi rendszámmal rendelkezők is tankolhattak árstoppos üzemanyagot, így a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt.

2022.06.16

A diverzifikált portfólió segít ellenállni a piaci kockázatoknak [x]
Tehát mi is pontosan a diverzifikáció? Egyszerűen fogalmazva, a diverzifikáció egy olyan befektetési stratégia, amely minimalizálja a kockázatot azáltal, hogy különböző típusú eszközökre összpontosít. Például egy jól diverzifikált portfólió számos pénzügyi eszközt tartalmazhat, például részvényeket, kötvényeket, opciókat és alternatív befektetéseket. Minél diverzifikáltabb az eszközösszetétel, annál nagyobb az esélye, hogy portfóliója ellenáll a piaci turbulenciáknak, és el tudja érni befektetési céljait.

A közhiedelemmel ellentétben nem rossz ötlet a költségvetést nagy kockázatú befektetésekre elkülöníteni. Csak az elkülönített költségvetésről kell döntenie, figyelembe véve kockázati tűrőképességét. Mielőtt ilyen magas hozamú befektetéseket hajtana végre, végezze el a szükséges kutatást a befektetési stratégiáról. Ez a weboldal választ ad a bináris opciókkal kapcsolatos kérdéseire: binaryoptions.com/hu

2022.06.15

Elindult Magyarország új apróhirdetési oldala [x]
Szeretnéd végre olyan helyen feladni az apróhirdetésed, ahol nem kell vesződni a regisztrációval? Fontos számodra, hogy ingyenesen meghirdethesd az eladni kívánt tárgyaidat? Szeretnél egy felhasználóbarát felületen, néhány kattintással lezavarni az adás-vételt? Akkor Magyarország legújabb apróhirdetési oldalát, az adokveszek.hu-t keresed!

2022.05.28

Kereskedelem Akciós árak szabályozása
Az Európai Unió területén, így Magyarországon is 2022. május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre. Az új szabályozás célja annak megakadályozása, hogy a kereskedők megtévesztő árcsökkentéseket alkalmazzanak úgy, hogy az akciók előtt megemelik a korábbi árat és ezzel megtévesztik a vásárlót az árengedmény mértékéről. Minden akciós árcsökkentésnél, leértékelésnél meg kell határozni és fel is kell tüntetni a korábbi árat, ami alapján az akciós új ár képződik. A korábbi árnak viszont az árcsökkentés napjától visszamenőleg 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árnak kell lennie.
Ha 30 napon belül az üzlet egy leárazás után pár nap múlva ismét árat emel, majd újra az előző akció szintjére csökkenti az árát, úgy az nem nevezhető akciónak, hiszen a megelőző 30 nap legalacsonyabb árához képest – ami az első akciós ár volt – nem történt árcsökkenés.

Példa:
Tételezzük fel, hogy a termék ára 1000 Ft, amit 800 Ft-ra csökkent a kereskedő. Ez 20%-os akció. Az akció 5 napig tart, majd az árat a kereskedő megemeli 1100 Ft-ra. A magasabb ár 20 napig van érvényben, majd megint leakciózza 825 Ft-ra, 25%-os akciót feltüntetve. Mivel a második akció előtti 30 napon belül a legalacsonyabb ár 800 Ft volt, ezért a 825 Ft nem tüntethető fel akciós árként.

2022.05.25

Mennyibe kerül a profi vízvezeték-szerelés? [x]
A baj egyik kevésbé jó, de annál jellemzőbb tulajdonsága, hogy ritkán kopogtat be előre, hogy elnézést, de beengedést kér. Szóval amikor a régóta csöpögő csap hirtelen ütemesebb tempóra vált, már ami a vízcseppek elengedésének ritmusát illeti, vagy amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőszobában, akkor a segítség nem várathat magára!
A legtöbb férfi hajlamos nekiállni a vízszerelésnek csak úgy, mindenféle tudás vagy tapasztalat nélkül, de ez az esetek nagyobb százalékában rossz ötletnek bizonyul. Úgyhogy semmi pánik, ha nincs otthon senki, aki pusztán a neme alapján azt gondolná, hogy alkalmas a szakmai feladat megoldására. A legjobb teendő minden helyzetben a segítségkérés. És nem a szomszédtól vagy a rokonoktól. A szakmai hozzáértés kulcsfontosságú, még a látszólag egyszerűbb fennakadások orvoslásában is.
De hogyan állnak össze a vízvezeték szerelő árak? Ez egy jogos, sokat emlegetett kérdés. A konkrét számok akkor dőlnek el, amikor a terepszemle megtörtént, és körvonalazódik a kép, az összes apró részletével egyetemben.

2022.05.23

költségvetés Állami költségvetés 2022. év 4. hónap végén
Az állami költségvetés 2022. első négy hónapjában összesen 2635 milliárd forint hiányt halmozott fel, áprilisban 326 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 18,7 milliárd forintos hiánnyal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 6,1 milliárd pluszt, az egészségbiztosítási alap 24,8 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze április végéig.

Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2022.05.22

Az online munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás alapjai [x]
Törvény írja elő, hogy minden munkahelyen kötelező sort keríteni a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatásra. Ennek során a munkavállalók megismerkednek az általános szabályokkal, a kötelezettségekkel és a jogokkal. A fő célja az oktatásnak a munkakörhöz kapcsolódó kockázatokra való felkészítés, valamint azon intézkedések megismertetése, melyekkel azok biztonságos szinten tarthatóak.
A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás értelemszerűen két modulból áll. A munkavédelmi modul általános szabályokat tartalmaz, továbbá ismerteti a munkavédelmi kötelezettségeket és jogokat.
A munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás része a tűzvédelmi modul, amely a tűzzel kapcsolatos kockázatokat és veszélyeket ismerteti.
Érdemes a http://ehs-guide.com/ által biztosított online munkavédelmi és tűzvédelmi oktatást igénybe venni. Számos előnye van az online változatnak, hiszen home office-ban elvégezhető, digitalizált adminisztrációt tesz lehetővé és költséghatékony.

2022.04.19

Üzemanyag Rekord mennyiségű üzemanyag fogyott Magyarországon az első negyedévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 29,5 százalékkal több motorbenzin és 36,7 százalékkal több gázolaj fogyott 2022. első negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 34,1 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 12,7 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 2,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 41,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 43,2 százalékkal tankoltak többet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy az ársapka, a mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. A kis kutaknál hiányzó forgalom jelent meg így a márkás kutakon. 2022. március 10-ig az országon áthaladó fuvarozók és a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt.

2022.04.15

Még időben vagy, hogy a nyarat egy pergola társaságában élvezd [x]
Egy pergola a kertünkben nem csak gyönyörű, de mellette roppant hasznos is. Ha imádsz a kertben pihenni és sokat gondolkoztál már rajta hogyan lehetne egyedi és praktikus, akkor hoztunk egy szuper tippet! Élvezd ki a pergolák számos előnyét.
A pergolák és azon belül is a motorizált pergolák kényelmet és dizájnt biztosítanak kertednek. Összeszedtünk néhány konkrét előnyt, hogy miért érdemes még az idei nyár előtt beszerezned egyet!
Véd és árnyékot biztosít: A pergola nem csak esztétikus, de végre nem kell félned a tűző napsugarak káros hatásától sem.
Egyedi design otthonodnak: A kert hangulata teljesen megváltozik egy pergolának köszönhetően. A divatos és stílusos kialakítás miatt azonnal feltűnik mindenkinek, aki belép a kertkapun. Tökéletes átmentet biztosít a belső térből a külső térbe való áthaladáshoz.
Növeli az ingatlan értékét: A pergola észre sem vesszük és kertünk központjává válik majd. Emellett viszont fontos megemlíteni, hogy egy minőségi pergola jelentősen növeli az ingatlan értékét is.

2022.04.14

Három dolog, amiért a lakásfelújítás ára drágább lesz, mint számoltad [x]
2022-ben a lakásfelújítások rohamtempóban történnek a magyar háztartásoknál. A felújítás azonban rengeteg előkészületet igényel és a nagy rohanásban sokan kifelejtenek fontos lépéseket, amelynek az eredménye egy vaskos számla lesz.
Lakásfelújítás Budapesten vagy bárhol Magyarországon egyenlő a szakember és alapanyag vadászattal. Mindkettőből sokszor hiány van, amikor pedig éppen sikerül találni gyorsan kell döntenünk, mert lehet 1 óra múlva már ismét heteket kell várakoznunk egy beszerzésre vagy szabad időpontra. Ebben a rohanásban egyszerű hibázni, amelynek a következménye általában az, hogy többe kerül a lakásfelújítás, mint terveztük.
Összeszedtünk három olyan területet, ahol nem érdemes kapkodnod, mert drágább lesz a leves, mint a hús.
#1: Nem megfelelő szakember választás
#2: Nem számolsz a bürokráciával
#3: Nem szerzed be időben az alapanyagokat

2022.03.24

Amikor a cső nem bírja tovább, és nekünk végünk – villámgyors megoldások csőtörésre! [x]
A csőtörés néha teljesen váratlanul okozhat gondot otthonunkban.
A legfontosabb teendő, ha csőtörés történik
Amennyiben sikerült megfelelően lokalizálni a csőtörés helyét, akkor a legfontosabb, hogy elzárjuk a terület azon vízvezetékszakaszát, amit érintett a probléma. Ezáltal megelőzhetjük, hogy a víz komolyabb károkat okozzon. Ha a vízvezetéket nem fedi burkolat, akkor a sérült csövet ideiglenesen betekerhetjük valami nedvszívó anyaggal. Minden más teendőt bízzunk szerelőre, aki szakértő módon a megfelelő eszközökkel végzi el a csőtörés javítás folyamatait! Amikor pedig a vezetéket burkolat fedi, akkor semmiképp se kezdjünk neki mi magunk a beton feltörésének. Ha ugyanis PVC csöves vezetékeink vannak, azok nagyon könnyen sérülnek. Egy profi szerelő a műszereivel képes bemérni a csőtörést, illetve károkozás nélkül megoldani a problémát. Ha ezt mi magunk akarjuk elvégezni, azzal akár véletlenül is újabb sérüléseket okozhatunk a rendszernek, ami jelentős anyagi veszteséggel járhat.

2022.03.22

Az irodaszerek és iskolaszerek webáruháza [x]
Irodaszerek és iskolaszerek webáruháza az Apis.hu irodaszer webáruház ahol több mint 20.000 termék közül válogathatsz és az ország egész területére akár már másnap kiszállítják a csomagodat. Ebben a webáruházban az egyszerű borítéktól a minőségi főnöki széken keresztül akár egy komplett irodát is berendezhetsz, de mindent megtalálhatsz ami az iskola kezdéshez szükséges az iskola táskától a grafit ceruzáig. A szállítás pedig 30.000Ft feletti rendelés esetében teljesen ingyenes, így neked csak a termékekért kell fizetned.
Látogass el a webáruházba és nézd meg a kínálatát és rendelj te is az Ápisztól.

2022.03.14

Nem minden arany, ami fénylik – de legalább olyan szép [x]
Az ékszerek és órák szinte elengedhetetlen elemei az elegáns megjelenésnek. Mindehhez azonban szükséges, hogy törekedjünk a változatosságra, hangoljuk össze ékszereinket aktuális öltözékünkkel, stílusunkkal. Ismerjük meg az elnyűhetetlen, de meseszép nemesacél ékszerek kiváló tulajdonságait!
Olyan ékszert keres, ami megfelel az előzőekben felsorolt elvárásnak, de törekedne az összhangra, ugyanakkor szeretne költséghatékony megoldást találni? A legideálisabb választás nemesacél ékszerszettek beszerzése. Az Eniplaza oldalán nemesacél ékszerek és órák széles kínálatával találkozhat.
Ezek a csodás kiegészítők nemcsak kiváló ár-érték arányuk miatt népszerűek, de számos egyéb megnyerő tulajdonsággal is rendelkeznek. Éppen ezért hölgyek és urak számára is tökéletes mindennapi vagy alkalmi viseletet jelentenek.

2022.03.04

költségvetés Állami költségvetés 2022. év 1. hónap végén
Az állami költségvetés 2022. első hónapjában összesen 149 milliárd forint többletet halmozott fel.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 32,5 milliárd forintos többlettel vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 16,8 milliárd, az egészségbiztosítási alap 15,7 milliárd forintnyi pluszt hozott össze január végéig.

Az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2022.02.12

A KSH szerint így változik a költekezésünk 2022-ben
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2022-ben arányaiban kevesebbet költünk majd élelmiszerre, és többet vendéglátásra.

Növekvő arányCsökkenő arány
Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (6,88%)+1,9Lakásszolgáltatás, rezsi (10,26%)-1,3
Közlekedés és szállítás (15,36%)+0,9Élelmiszerek és alkoholmentes italok (21,59%)-1,1
Szeszes italok, dohányáruk (9,83%)+0,7Egészségügy (4,81%)-0,6
Ruházat és lábbeli (3,90%)+0,5Lakberendezés, lakásfelszerelés (6,62%)-0,5
Szabadidő és kultúra (7,40%)+0,1Távközlés (3,91%)-0,3

A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt zárójelben és mellette annak tavalyhoz képesti százalékpontos változását láthatjuk.


2022.02.07

A vízmelegítők önműködők – vagy mégsem? [x]
Sokan úgy vélik, hogy a bojlerek többek között azért is olyan nagyszerű találmányok, mert automatikusan végzik a feladatukat, mindenféle külső beavatkozás nélkül. Ez a gondolat alapesetben abszolút stimmel. A gondok akkor kezdődnek, ha ez a mentalitás átmegy egyfajta nemtörődömségbe. Mert igen, a minőségi vízmelegítők megfelelő paraméterezettség esetén kiválóan teljesítik azt, amit rájuk bíztak, ellenben ennek a hátterét biztosítani kell. Azaz a rendszeres állapotfelmérés, ellenőrzés erősen javasolható!
Olykor még a tipikusnak nevezhető tünetek sem bukkannak fel, magyarul a meghibásodások jelentős része elcsíphető azelőtt, hogy a valódi, érzékelhető negatívumok megjelennének. Ennek az egyetlen egy feltétele az ellenőriztetés. Pusztán ezzel a tudatos döntéssel a bojler szerelő árak minimálisra redukálhatóak.

2022.01.27

Üzemanyag Az árplafon a fogyasztást nem állította meg
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 3,5 százalékkal több motorbenzin és 6,6 százalékkal több gázolaj fogyott 2021-ben, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 5,4 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása az eddigiekhez képest meglepetésre ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 4,7 százalékkal csökkent, a prémium gázolaj azonban 14,7 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 5,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 5,6 százalékkal tankoltak többet az autósok.

2022.01.21

költségvetés Állami költségvetés 2021. évben
Az állami költségvetés 2021. évben összesen 5101,5 milliárd forint hiányt halmozott fel, decemberben 1169 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 419,4 milliárd forinttal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 12,9 milliárd, az egészségbiztosítási alap 406,4 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze év végéig.

Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2022.01.14

Kereskedelem Befagyasztott élelmiszerárak
A Kormány hat alapvető élelmiszer esetében jelentette be az árak október 15-i szinten történő befagyasztását. 2022. február 1-től három hónapig felső határa lesz a búzafinomliszt, a 2,8 százalékos tej, a kristálycukor, a sertéscomb, az étolaj és a csirkemell árának. A termékeknek az egyes boltokban 2021. október 15-én az online pénztárgépekben tárolt adatok alapján rögzítik az árait.

Élelmiszerek KSH átlagárak (Ft)
2021. január2021. október2022. január
Sertéscomb (kg)1 4401 4201 440
Csirkemell (kg)1 3601 6001 730
Búzafinomliszt (kg)181203242
Napraforgó-étolaj (liter)590713802
Kristálycukor (kg)254261287
2,8%-os UHT tej (liter)258273303

2021.12.24

Mi a megfelelő öltözék a multik világában? [x]
A mai világban sokan helyezkednek el valamely multinacionális nagyvállalatnál, amely munkahelyeket a társadalom ingben, nyakkendőben és férfi zakóban megjelenő férfi munkatársakkal, valamint blúzt, szoknyát és blézert viselő női munkatársakkal képzel el. Mi igaz ebből és miben érdemes megjelenni, ha multis környezetben dolgozol?

A legtöbb multinál a megszokott dress code a business casual. Sokan nem tudják, hogy pontosan milyen ruhadarabokat is értenek ezalatt, így igyekszünk most segíteni ebben.
A férfi zakó és ing kiválasztásához érdemes ismerni a megfelelő méreteket, hogy el tudd dönteni, neked melyik az adott üzletnek megfelelő méret lesz a legjobb. Mivel a business casual egy lazább eleganciát jelöl, népszerű választás a sportzakó.

2021.12.22

költségvetés Állami költségvetés 2021. év 11. hónap végén
Az állami költségvetés 2021. első tizenegy hónapjában összesen 3 931 milliárd forint hiányt halmozott fel, novemberben 1 009 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 347 milliárd forintos hiánnyal vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 54 milliárd, az egészségbiztosítási alap 293 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze november végéig.
Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2021.12.05

Hogyan válhat ökológiailag fenntarthatóvá a logisztika? [x]
Az elmúlt években az áruterjesztési folyamatok során sok esetben csorbultak a fenntarthatóság alapelvei. Az ökológiai fenntarthatóság a természet védelme a káros anyagoktól és a megnövekedett hulladéktermelődéstől – az elmúlt évtizedekben jelentős változások indultak el a környezettudatos logisztika és szállítmányozás irányába. A teljesség igénye nélkül jöjjön egy összefoglaló az egyes fogaskerekekben jelentkező problémákról, valamint azok lehetséges zöld megoldásairól.

Újrahasznosítható, többutas csomagolóanyagok
A Schoeller Allibert egy világvezető vállalat az anyagok szállításának és azok raktározására szolgáló többutas csomagolóanyag rendszereknek a piacán. A holland székhelyű cég a fenntartható logisztika zászlóshajója immár hosszú évek óta – a Schoeller újrahasznosított plasztik szállítóeszközöket, műanyag ládákat állít elő, amelyek több fronton is támogatják a disztribúció átalakulását.

2021.11.28

Nyugdíj Minimálbér emelés és a leendő nyugdíj
Tudtad, hogy a minimálbér emelésével a KATÁs adózok és a részmunkaidőben dolgozók meglehetősen rosszul járnak, ha a leendő nyugdíjukról van szó?
A nyugdíjhoz szolgálati idő és a korhatár betöltése szükségeltetik. A minimális szolgálati idő 20 év a teljes öregségi nyugdíjhoz, aminek minimuma 28.500 Ft több mint 12 éve.
A szolgálati idő számítása a mindenkori minimálbérhez kötődik. Ha valaki legalább a minimálbérnek megfelelő összeget keres havonta egy éven át, akkor az ő szolgálati ideje 1 év (365 nap).
Ha valaki részmunkaidőben dolgozik, és kevesebbet keres a minimálbérnél - mert ugye csak így képzelhető el, hogy valaki kevesebbet keressen a minimálbérnél -, akkor az ő szolgálati idejét a minimálbér és a fizetése arányában számolják ki.

Ha valaki pl. 160 ezer Ft-ot keres 4 vagy 6 órás munkában, akkor az ő szolgálati ideje 180.000 / 200.000 = 0,8 év (292 nap) lesz jövőre. Azok a (mindegy hány órában) részmunkaidőben dolgozók, akiknek a fizetése 200 ezer Ft felett lesz, azokat ez a változás nem érinti.

Az 50 ezer Ft átalányadót fizető KATÁsok beszámítható jövedelme 107.000 Ft lesz jövőre, ami a szolgálati időt tekintve 0,54 év. A fentiek tehát azt jelentik, hogy aki KATÁs vállalkozóként ledolgozik pl. 40 évet, majd jelentkezik nyugdíjra, akkor szembesülhet vele, hogy nincs meg (vagy csak éppen eléri) a teljes nyugdíjra jogosító 20 év szolgálati ideje.
Közel 400 ezer KATÁs vállalkozó tevékenykedik ma Magyarországon.

Nyugdíj vélemények »

2021.11.25

költségvetés Állami költségvetés 2021. év 10. hónap végén
Az állami költségvetés 2021. első tíz hónapjában összesen 2922,0 milliárd forint hiányt halmozott fel, októberben 630 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 265,1 milliárd forinttal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 24,0 milliárd, az egészségbiztosítási alap 241,1 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze október végéig.

Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2021.11.20

Ezért jobb választás a műfenyő a földlabdás fánál [x]
Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.
Akik törekedni szeretnének a legszebb és legélethűbb fenyő kiválasztására, azoknak a cserepes műfenyőket bátran tudjuk ajánlani, mivel ezek biztos társaink lesznek akár egy évtizeden is keresztül. Magyarországon leggyakrabban lucfenyőt díszítenek karácsonykor, de az ünnepek végén szomorúan dobják ki ezeket a csodaszép fákat. Az oldalunkon több, mint 15 féle lucfenyő karácsonyfa közül lehet választani, hogy szinte örök emlék maradjon az ünnepi fa.

2021.11.15

Egészségmegőrzési tippek sofőröknek a hosszú utakra [x]
A fuvarozás világa, főleg, ha az nemzetközi vizekre visz, igazán izgalmas tud lenni. Viszont megvan ennek is a maga hátránya: a több órás vezetés miatt a napi mozgás lekorlátozódik, a hátnak sem tesz jót a folyamatos ülés. A hosszú utak pedig megterhelik a szemeket is, és még nem beszéltünk sem a mentális egészségről, na meg az étkezésről!
Nem ritka, hogy egy külföldi kiküldetés napokig tart, ami megterhelő tud lenni. Már minden hosszú úttal járó szállítást végző gépjárművön van tachográf, ami figyeli a vezetési időket, és törvény írja elő a pihenőidők betartását. Ez viszont önmagában nem elég. Ha most épp új sofőr állás után keresgélsz, ismerned kell az igényeid, hogy mennyire fogod bírni például a monoton és hosszú utakat, akár több ezer kilométeren keresztül teljesen egyedül. Nem csak mentálisan okozhat kihívást, de fizikailag is – a mozgáshiány növeli a betegségek kockázatát.

2021.11.13

CBD olaj vásárlás előtt bizonytalan, hogy melyiket válassza? [x]
5 tipp, hogy jól döntsön.
CBD olaj - Keresés során olvashatja, hogy full spektrum, Cbd kristály, CBD izolátum, THC mentes, található számos írás és mindegyiket ajánlják is. A választék nagyon széles. Sokféle termék – sokféle minőségben elérhető, és könnyen előfordulhat, hogy nehezen tud választani, hogy Önnek melyik a legjobb. Ebben a "nehéz" helyzetben segítenek eligazodni: CBD olajat megbízható minőségben a cbdvasarlas.eu webshopban tud beszerezni.

Kutatásokkal is alátámasztott tény, hogy az organikus vagyis a teljes avagy full spektrumú CBD olaj mellett erőteljes érv a szervezetben lezajló úgynevezett egymást erősítő ún. Entourage (társas) hatás, melyet a tiszta CBD - CBD izolátum, - CBD kristály, nem tud produkálni. Sok féle kannabisz vegyület (CBD, CBG, CBV, CBN, stb) létezik gyógyító hatással de a teljes, kannabisz növényben megtalálható vegyületeket tartalmazó kivonat - vagyis a teljes spektrumú CBD olaj, az endokannabinoid rendszerre kifejtett hatása erőteljesebb, mondhatni hatékonyabb, mint a tiszta CBD kristályé.

2021.11.12

villamos energia Több mint ötödét adták a megújuló energiaforrások a magyar áramtermelésnek augusztusban
A hazai bruttó villamos energia felhasználás 3868 GWh (gigawattóra) volt augusztus hónapban, amiből a hazai termelés 2905 GWh (75,10%), a többi import (24,90%) volt.
A villamos energia felhasználás 4,03 százalékkal nőtt, a belföldi termelés pedig 8,80 százalékkal növekedett a tavalyi év ugyanezen hónapjához képest.
Augusztusban a megújuló energia a teljes termelésen belül 22,38 százalékot képviselt.
Részletek »

2021.11.05

Folyékony gáz - környezetbarát megoldás [x]
A folyékony gáz, más néven cseppfolyósított gáz, olyan energiaforrás melynek az összetétele majdnem teljes egészében megegyezik a földgáz összetételével. Amikor nincs lehetőség arra, hogy a gázt csőhálózaton keresztül juttassák el a rendeltetési helyére, cseppfolyósítják, és speciális hőszigetelt tartályokkal rendelkező hajókon, kocsikon, illetve tenger alatt futó csöveken keresztül szállítják.
A folyékony gáz természetes és környezetbarát megoldás. Először is egy természetes energiaforrás, másrészt pedig a szállítása vélhetőleg kis környezeti nyomot hagy, mivel nagy mennyiségben szállítható, és a szállításához csőhálózatot is lehet használni.

A folyékony gázt sok mindenre fel lehet használni – fűtésre, meleg víz előállításra, sütés-főzésre, de akár grillezéskor is, de akkor is, ha büfés kocsit működtet főzési céllal. Ha pedig nyaralója van, a palackos gáz hidegebb időszakokban fűtésre is felhasználható. Az, hogy ennyire univerzális, azt is jeleneti, hogy csak egyféle dolgot kell szállítani valamennyi fentebb felsorolt szükség kielégítésére, ami nemcsak a költséget csökkent, hanem a környezeti nyomunkat is.

2021.10.28

Útnyilvántartás a céges útjaid ÁFA-jának 90%-os visszaigényléséért [x]
Útnyilvántartás vezetése nélkül céges autód bérleti vagy lízing ÁFÁ-jának 50%-a igényelhető vissza. Ezt hívjuk átalányadónak. Útnyilvántartással viszont a céges használat arányában, az ÁFA 90-100%-át is visszaigényelheted!

Minél drágább az autód, minél több céges utat mész, annál több ÁFÁ-t tudsz megspórolni útnyilvántartás vezetésével. Ha csak azért választanád az átalányadót, mert könyvelődnek vagy neked kényelmesebb, érdemes lehet kalkulátorunk segítségével utánaszámolnod, nem éri-e meg mégis útnyilvántartásra váltanod, ami RoadRecord-dal nagyon egyszerű.

Egy átlagos ügyfelük útnyilvántartással az átalányadóhoz képest autónként 1.500.000 Ft-ot spórol évente. Erről az összegről még jó gazdasági körülmények között sem érdemes lemondani, egy gyengén teljesítő időszakban pedig kifejezetten életmentő lehet!

Beépített NAV ellenőr funkció biztosítja, hogy az útnyilvántartásod vagy kiküldetési rendelvényed biztosan NAV-álló legyen!

2021.10.26

költségvetés Nagyot drágul jövőre a TB járulék
A korábbi évekhez képest 2022 január 1-től jobban, havi 400 forinttal, azaz 8.400 Ft-ra emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék (közismert nevén TB járulék) összege, amit a munkahellyel nem rendelkezők vagy fizetés nélküli szabadságon lévőknek kell megfizetni, hogy egészségügyi ellátásban részesüljenek.
Az emelt díjat először februárban kell fizetni.

2021.10.23

költségvetés Állami költségvetés 2021. év 9. hónap végén
Az állami költségvetés 2021. első kilenc hónapjában összesen 2292,0 milliárd forint hiányt halmozott fel, szeptemberben 391 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 253,9 milliárd forinttal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 32,1 milliárd, az egészségbiztosítási alap 221,8 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze szeptember végéig.

Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

2021.10.17

Üzemanyag 38%-kal nőtt a megújuló forrásból termelt villamos energia mennyisége
2021 júliusában a hazai összes villamosenergia-felhasználás 4195 GWh volt, amely 9,5 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az országban megtermelt 3148 GWh villamos energia 43,7 százaléka volt nukleáris eredetű, 22 százalékát biztosította földgáz, 9,2 százalékát szén- és széntermékek, 23,8 százalékát megújuló energia és 1 százaléka egyéb forrásból származott.
A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége az előző év azonos hónapjához képest 38 százalékkal volt magasabb, míg a nukleáris forrásból származó bruttó villamosenergia-termelés 3 százalékkal, a fosszilis alapú pedig 1 százalékkal csökkent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) júliusi energiastatisztikája szerint.
Részletek »

2021.10.13

Üzemanyag Nem csak az árak, hanem a fogyasztás is az egekben
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 1,9 százalékkal több motorbenzin és 5,9 százalékkal több gázolaj fogyott 2021. első három negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 4,3 százalékkal nőtt az idei első kilenc hónapban az előző évhez képest.
A prémium termékek eladása az eddigiekhez képest meglepetésre ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás csupán 0,7 százalékkal, a prémium gázolaj azonban 18,9 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 2,2 százalékkal, normál gázolajból pedig 4,2 százalékkal tankoltak többet az autósok.
A legutóbbi negyedévi üzemanyag-fogyasztás 2019 után újra meghaladta az 1 milliárd litert, ráadásul új rekord is született: 1,058 milliárd liter / negyedév.

2021.10.07

Autó Ennyit drágul az autópálya matrica 2022-ben
A 2020-ban életbe lépett rendelet értelmében az augusztusi infláció szerint újraszámolják a következő évre vonatkozó autópálya matrica árakat és pótdíjakat. A KSH szerint augusztusban 4,9 százalék volt a pénzromlás Magyarországon, így 10 forintos kerekítéssel a 2022-es matrica árak a következő módon alakulhatnak személyautóra vonatkozóan:

 • a heti (10 napos) autópálya matrica 3.640 forintról 3.820 forintra
 • a havi autópálya matrica 4.970 forintról 5.210 forintra
 • az éves autópálya matrica a 44.660 forintról 46.850 forintra
 • a megyei autópálya matrica 5.200 forintról 5.450 forintra drágulhat
 • A pontos árlistát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. fogja közölni a hatályba lépést megelőző 30. napon.


  2021.09.27

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 8. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első nyolc hónapjában összesen 1900,7 milliárd forint hiányt halmozott fel, augusztusban 97 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
  Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 221,2 milliárd forinttal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 33,4 milliárd, az egészségbiztosítási alap 187,8 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze augusztus végéig.

  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.08.19

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 7. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első hét hónapjában összesen 1803,7 milliárd forint hiányt halmozott fel, júliusban 99 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
  Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 221,9 milliárd forinttal vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 41,5 milliárd, az egészségbiztosítási alap 180,4 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze július végéig.

  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.08.18

  Spórolj minden rendeléssel! [x]
  Vásárolj professzionális táplálékkiegészítőket és élelmiszereket olcsóbban! Kedvezményedet érvényesítheted vásárláskor a kedvezménykód megadásával (a kódot bemásolod vagy beírod) a kosárban található "Kuponkód" mezőbe.
  Az érvényesítést követően a kedvezmény automatikusan vonatkozik az egész megrendelésre. Teljesen mindegy, hogy táplálékkiegészítőket, élelmiszereket, fitneszruházatot vagy edzési kellékeket vásárolsz.
  Az egyedi kedvezménykódokon kívül találhatsz nálunk állandóan változó táplálékkiegészítőket egészen 60%-os kedvezménnyel!

  2021.08.12

  Kereskedelem Tavaly a Lidl lenyomta a Tesco-t (is)
  A magyarországi boltláncok közül a Lidl 21 százalékkal növelte belföldi forgalmát tavaly, ezzel ő produkálta a legtöbb árbevételt (667 milliárd forintot). A rangsor korábbi első helyezettje, a Tesco bevétele csökkent (2 százalékos csökkenés után 588 milliárd forintot ért el), így két helyet csúszott vissza, egészen a harmadik helyre. A Spar pedig ezüstérmes lett azzal, hogy 10%-os növekedésével átlépte a 600 milliárd forintos forgalmat.
  Íme a ranglista »


  2021.08.04

  Kaufino: spóroljon egyszerűen a vásárlásai során [x]
  Magyarországon újdonságnak számít a Kaufino portál, amely arról ismert, hogy a különféle áruházak akciós újságainak gyűjtőhelyeként szolgál. A Kaufino segít önnek a vásárlásban, legfőképpen pedig az akciós termékek keresésében, hogy mindig megtalálja a legújabb kedvezményes ajánlatokat.
  A Kaufino weboldalának három fő jellemzője van: az átláthatóság, az elérhetőség és az aktualitás. A weboldal átláthatósága segíti önt a keresésben, az akciós újságokat pedig kategóriákra osztva találja. Ha konkrét szórólapot keres, használhatja a weboldal keresőjét is. A portálon elérhető minden nagyobb áruház szórólapja, így nem kell többé keresgélnie az interneten a különböző akciós újságokat - itt mindent megtalál egy helyen. Végül pedig a Kaufino ügyel arra is, hogy folyamatosan aktualizálja az akciós újságok kínálatát.

  2021.07.25

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 6. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első hat hónapjában összesen 1704,5 milliárd forint hiányt halmozott fel, júniusban 390 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
  Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 198,3 milliárd forinttal vették ki a részüket,
  amiből a nyugdíjbiztosítási alap 60,5 milliárd, az egészségbiztosítási alap 137,7 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze június végéig.

  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.07.20

  Miért érdemes duguláselhárítót hívni még a baj előtt? [x]
  Jobb tudatos táplálkozással és rendszeres mozgással megelőzni egy betegséget, mint sietve orvoshoz rohanni, amikor kiderül a baj, ugye? Ugyanez a helyzet a duguláselhárítással is. Lehet, hogy elsőre furcsának tűnik az összehasonlítás, de érdemesebb a lefolyórendszert akkor is ápolni, ha nem üt be semmilyen probléma, hisz éppen a prevencióval lehet megspórolni egy jelentős kiadást.
  Ha a duguláselhárítás kerül szóba, a legtöbben a klasszikus élethelyzetet képzelik el: beüt a gond, áll a víz mindenhol, az ember meglepődik, fogja a fejét, majd szakembert keres, hogy az elhárítsa a vészhelyzetet. Sajnos ez a leggyakrabban előforduló szituáció, ám létezik egy másik, okosabb megoldás is a dugulás elhárítására – az, ha megelőzzük annak kialakulását. Hogyan lehetséges mindez? A temérdek tapasztalattal rendelkező dugulaselharitas-fix-aron.hu ajánlása szerint évenkénti rendszeres karbantartással.

  2021.07.19

  Mi indokolja a rekordmagas üzemanyagárakat?
  2012-ben voltak utoljára ilyen magas üzemanyagárak Magyarországon, amikor szintén 450 forintot kellett átlagosan fizetni literenként a benzinért és a gázolajért. Akkor az olaj sokkal drágább volt. Mi változott azóta?

  Tételek 20122021
  Brent olajár (USD/hordó)11075
  1 USD (forint)230300
  Brent olajár (Ft/hordó)25.30022.500
  Jövedéki adó (Ft/liter)120 | 110 120 | 110
  ÁFA27%27%

  A matek szerint ilyen adatok mellett ha az alapanyagot nézzük, akkor a jelenlegi üzemanyagáraknak 10-15%-kal kellene alacsonyabbnak lenniük. A magyarázat valószínű a kutak árrésében keresendő (a felvásárlások után megmaradt néhány nagy cég diktál, a verseny pedig emiatt elmarad).

  2021.07.15

  A női nadrág viselésének 7 módja [x]
  Voltak idők, amikor a nők szinte csak szoknyát viselhettek, a férfiak hordták a nadrágot. Ezek az idők elmúltak, ma már egy nő is lehet roppant elegáns, akármilyen nadrágot is választ magának, merthogy nadrágok terén meglehetősen bő a választék. A hölgyek elegánsabb és sportosabb darabokat is találnak a kínálatban, de nem csak a nadrágválaszték széles, hanem a nadrág viselésének a módja is, akármilyen típusú ruhadarabot részesítenek előnyben a hölgyek. Mutatunk hét remek stílust, amelyet a nadrág, mint trendi ruhadarab tesz lehetővé.
  Milyen szettet állíthatunk össze? Ha tökéletes az alakunk, akkor egy rövidebb derekú pólóval is kombinálhatjuk a farmert, sőt ilyenkor egy mom fit farmert is választhatunk, ami tökéletesen kiemeli az alakot. A https://www.bolf.hu/hun_m_Noi-ruhazat_Nadragok-13068.html oldalon is találunk ilyen nadrágot.

  2021.07.14

  Üzemanyag Újra emelkedett az üzemanyagfogyasztás
  A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 1,7 százalékkal több motorbenzin és 5,8 százalékkal több gázolaj fogyott 2021. első két negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 4,2 százalékkal nőtt az idei első hat hónapban az előző évhez képest.
  A prémium termékek eladása ahogy eddig megszokhattuk kimagaslóan nőtt: a prémium motorbenzin eladás 5,5 százalékkal, a prémium gázolaj 28,3 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
  A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 0,6 százalékkal, normál gázolajból pedig 3,1 százalékkal tankoltak többet az autósok.

  2021.06.24

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 5. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első öt hónapjában összesen 1312,6 milliárd forint hiányt halmozott fel, májusban 269 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
  A hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 154,9 milliárd forinttal vették ki a részüket,
  amiből a nyugdíjbiztosítási alap 50,4 milliárd, az egészségbiztosítási alap 104,5 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze május végéig.

  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.06.16

  Szerezzen vissza pénzt a vásárlásaiból a Tiplinóval [x]
  Szívesen vásárol az interneten? Van egy jó hírünk: most pénzt spórolhat meg a vásárlással, mégpedig a Tiplino.hu cashbackportál segítségével. A Tiplino egy egyedülálló portál tele kedvezményekkel és jutalmakkal, ahol több mint száz webáruház kínálatából válogathat. A jutalmak összege akár a 25%-ot is elérheti - ez már igazán megéri, nem igaz?
  A vásárlás a Tiplino cashbackportállal nagyon egyszerű. Keresse ki a kívánt webáruházat a Tiplino.hu weboldalon, kattintson az áruház profilján található “Vásárlás” gombra, és a rendszer átirányítja a webshopba. Ezután nincs más dolga, mint úgy vásárolni, ahogy megszokta. A webáruház felismeri, hogy a Tiplino “küldte” az új vásárlót, ezért egy bizonyos összeget fizet, a Tiplino pedig ennek egy részét visszautalja Önnek.

  2021.06.11

  Miért veszítenek értéket a valuták? [x]
  Megállapítottuk, hogy a valutáknak a gyakorlatban gyakran eltérő értékük lehet, ami nagyrészt a gazdasági és politikai tényezők kombinációjának eredménye. De ezek az értékfogalmak általában nem rögzítettek.
  Például, ha ma 1 fontért 1,50 dollárt kapunk, holnap lehet, hogy csak 1,40 dollárt - a valutapárosítás itt állandó változásban van. Ismétlem, számtalan oka van annak, hogy a valuták árfolyama ingadozik másokhoz képest, és az ingadozás minden egyes alapjának ismertetése meghaladja ennek a bemutatónak a kereteit. Mindazonáltal megnézhetjük a valuták ingadozásának fő okait. Egyes befektetők a devizák ingadozásából is hasznot húznak. Ha Ön is képezni tudja magát, akkor pénzt kereshet a forexszel. Ezen a weboldalon további információkat és véleményeket kaphat a forex brókerekkel kapcsolatban.

  2021.06.01

  A tea kapszulákkal minden délután tökéletes! [x]
  Hogyan jutottunk el a kapszulás teákig? A tea a teacserje szárított leveleiből vagy rügyeiből készül, valamint más szárított növények, gyógynövények, fűszerek vagy gyümölcsök főzetéből. A teákat már nagyon hosszú idő óta ismeri az emberiség.
  Manapság a hagyományos teafőzési módszerek mellett már ott van lehetőségként az is, hogy a 21. század nagy kedvencével, vagyis a kapszulás kávéfőzővel készítsük el teáinkat. Pillanatok alatt lefőzhetjük a teát segítségével. Csak vízre és kapszulára van szükségünk. Az Olcsokave.hu oldalán pedig remek választékkal várunk a tea kapszula kategóriában.

  2021.05.31

  Ezek a leggyakoribb hőszigetelési hibák! [x]
  A homlokzati hőszigetelés az egyik leggyakrabban választott felújítási munkálat a tavasztól őszig terjedő időszakban. Az ingatlan korszerűsítését is nagymértékben szolgáló szigetelés hozzájárul a rezsi összegének csökkentéséhez, és persze a kellemes belső mikroklíma megteremtésében is kiemelt szerep jut neki. Fontos azonban tudni, hogy vannak olyan tipikus hibák, melyeket kiemelt figyelmet érdemelnek, hiszen a minőségi végeredmény múlhat rajtuk.
  Cikkünkben most sorra vesszük ezeket, hogy saját otthonod kényelmét és egyúttal ingatlanpiaci értékét is sikerüljön optimálisan működő hőszigetelő rendszerrel gazdagítani.

  2021.05.27

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 4. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első négy hónapjában összesen 1043,6 milliárd forint hiányt halmozott fel, áprilisban 100 milliárddal javítva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
  A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 139,1 milliárd forintos hiánnyal vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 51,9 milliárd, az egészségbiztosítási alap 87,2 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze április végéig.
  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.05.25

  Nem szeretsz főzni? Lehet, hogy csak rossz a konyhád felszereltsége! [x]
  A főzés nagyon megosztó tud lenni: egyesek kifejezetten élvezik, amikor tehetnek-vehetnek a konyhában, és különböző ételkülönlegességekkel rukkolhatnak elő, mások viszont egy kötelező rossznak tartják a sütés-főzést. Utóbbiak legfőbb érvei közé tartozik, hogy macerás, hosszadalmas, olykor kifejezetten nehéz az alapanyagok előkészítése. Nos, az, hogy miként éljük meg a konyhai feladatokat, olyan apróságokon is múlhat, mint hogy milyenek a konyhai eszközeink!
  Próbáltál már sütitésztát kézi habverővel keverni? Igen, nagyanyáink még így csinálták, de ma már vannak ennél sokkal modernebb és kényelmesebb módszerek, amik annyira leegyszerűsítik a műveletet, hogy máris sokkal több kedvvel állunk neki süteményt sütni.
  A legfontosabbak a kések: Nem véletlenül emlegettük a késeket: szinte mindenhez szükség van rájuk, így, ha a kések nem jók, valóban nehéz lesz a főzéshez tartó előkészület. Sokan azonban nehézségekbe ütköznek, amikor új kések vásárlásáról van szó: milyen kés számít jónak, és mi az az ár, ami még nem túlzás egy késkészletért? Ha késről van szó, érdemes inkább többet belefektetni, hiszen, ha jól választunk, egy életre kiszolgál minket az adott vágóeszköz. A japán késekkel például ritkán lehet mellényúlni, itt pedig be is szerezheted őket: https://www.ezkes.hu/.

  2021.05.20

  A Nespresso kompatibilis komposztálható kapszulákkal a környezetet is óvjuk [x]
  Hogyan jutottunk el a Nespresso kompatibilis komposztálható kapszulákig a kávé kezdeteitől? A kávézás története rendkívül messzire nyúlik vissza. A főzési technikák sokasága vár, rengeteg lehetőség van arra, hogy hogyan készítsük el reggelente az energiát adó italt, többek között instant kávé, filteres, a jó öreg kotyogós vagy éppen a frissen őrölt változat, esetleg a kapszulás kávé.
  A kapszulák többsége műanyagból és fémből készül, de manapság már számtalan alternatíva is létezik. Ha számodra is fontos a környezeted, de a kapszulás kávé mellett tennéd le a voksod, akkor jó helyen jársz, hiszen az Olcsokave.hu oldalán remek Nespresso kompatibilis komposztálható kávékapszula választékkal várnak.

  2018.05.15

  webshop Vége az áfamentes rendelésnek Kínából
  Idén július elsejétől életbe lépő új uniós jogszabály szerint a huszonkét eurónál kisebb értékű, harmadik országból Magyarországra érkező küldemények után is áfát kell majd fizetni, és ez azt is jelenti, hogy ezeket a küldeményeket vámkezeltetni szükséges.
  Júliustól tehát egy Kínából (pl. Aliexpress) származó netes rendelésnél immár az áfa és vámköltségekkel is kalkulálni kell, és felveti a kérdést, tényleg olcsóbb-e és megéri-e a procedúrát?

  2021.04.24

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 3. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első három hónapjában összesen 1144,1 milliárd forint hiányt halmozott fel.
  Ebből a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 182,7 milliárd forintos hiányt mutattak az első negyedév végén.
  Ebből a nyugdíjbiztosítási alap 42,4 milliárd, az egészségbiztosítási alap 140,3 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze március végéig.
  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.04.16

  SZÉP kártya Könnyítés jön a SZÉP kártyáknál
  2021. december 31-ig bármilyen alszámláról lehet költeni bármilyen, SZÉP kártya által engedélyezett célra - derült ki a Magyar Közlönyből.
  Ez azt jelenti, hogy a rendelet értelmében átjárhatókká váltak a zsebek és például a vendéglátási zsebből is lehet költeni szállás célokra vagy szabadidőre és fordítva.
  A fennálló könnyítés azonban csak 2021. december 31-ig lesz érvényben, utána minden visszaáll a régi rendre.

  2021.04.14

  Üzemanyag Jelentős visszaesés az üzemanyagfogyasztásban (is)
  A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 13 százalékkal kevesebb motorbenzin és 5 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2021. első negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 8 százalékkal csökkent az idei első három hónapban az előző évhez képest.
  A prémium termékek eladása ahogy eddig megszokhattuk mindennek ellenére nőtt: a prémium motorbenzin eladás 2,5 százalékkal, a prémium gázolaj 24,2 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
  A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 16,7 százalékkal, normál gázolajból pedig 8,5 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

  2021.03.23

  költségvetés Állami költségvetés 2021. év 2. hónap végén
  Az állami költségvetés 2021. első két hónapjában összesen 540,1 milliárd forint hiányt halmozott fel. Ebből a nyugdíjbiztosítási alap 19,4 milliárd, az egészségbiztosítási alap 28,2 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze február végéig.
  Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek »

  2021.02.25

  adózás Állami költségvetés 2021. első hónapjában
  Az állami költségvetés az év első hónapjában többletet ért el, összesen 198,8 milliárd forintot. A nyugdíjbiztosítási alap 2,6 milliárd forint többlettel, az egészségbiztosítási alap viszont 6,8 milliárd forintos mínusszal zárta a januárt.

  Az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így alakultak »

  2021.02.24

  adózás Költségvetési elvárások 2021-re
  Megtudtuk, hogy milyen elvárásai lesznek idén a Kormánynak felénk, a lakosság felé. 2021-ben, válság ide vagy oda 7,5%-kal több ÁFÁ-t, 5,6%-kal több jövedéki adót és illetéket, 6,2%-kal több személyi jövedelemadót, és 0,5%-kal több pénzügyi tranzakciós illetéket vár el tőlünk az állami költségvetés a tavalyi bevételekhez képest.

  Még úgy is, hogy nyugdíjjárulékból közel 10%-kal többet szedne be az állam, kénytelen lesz közel 450 milliárd forinttal kipótolni a nyugdíjkasszát idén.

  2021.02.19

  adózás Kisebb kamatot ad az állam, de mégis több pénzt vár tőlünk
  Megtakarításként tavaly összesen 1070 milliárd forintot adtunk az államnak, ami szinte teljes egészében lakossági állampapírokba ment az MNB jelentése szerint.

  Ugyanakkor a teljes, forgalomban lévő lakossági állampapír állomány csupán 67 milliárd forinttal gyarapodott.

  Mivel a 2020-as infláció kisebb lett, mint 2019-ben, így a most kibocsátott, az inflációhoz kötött állampapírok most kevesebbet fizetnek. De nem csak az infláció miatt csökken a hozam, hanem az infláció feletti, úgynevezett kamatprémiumot is csökkentették. Így a Babakötvény 6,4 százalék helyett 6,3 százalékot, az ötéves Prémium Magyar Állampapír pedig a korábbi 4,8 százalék helyett már csak 4,55 százalékot ad.
  A növekvő államadósság finanszírozását a magyar Kormány mindezek ellenére a lakosság megtakarításai révén szeretné megoldani.

  2021.02.13

  A KSH szerint így változik a költekezésünk 2021-ben
  A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2021-ben arányaiban többet költünk majd élelmiszerre, és kevesebbet vendéglátásra.

  Növekvő arányCsökkenő arány
  Lakberendezés, lakásfelszerelés (7,17%)+1,5Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (4,96%)-3,5
  Élelmiszerek és alkoholmentes italok (22,74%)+1,2Lakásszolgáltatás, rezsi (11,52%)-0,5
  Szeszes italok, dohányáruk (9,16%)+1,0Közlekedés és szállítás (14,48%)-0,5
  Oktatás (2,23%)+0,5
  Távközlés (4,22%)+0,3

  A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt és annak tavalyhoz képesti százalékpontos változását láthatjuk.


  2021.01.20

  Árváltozási TOP 10 2020-ban
  Összegyűjtöttük, hogy az elmúlt évben (január 1-től december 31-ig) mely 10-10 termék, vagy szolgáltatás ára változott a legnagyobb mértékben.

  DrágulásbanÁrcsökkenésben
  1.Friss hazai és déligyümölcs+22,2%Autópályadíj, gépjárműkölcsön., parkolás-23,4%
  2.Ékszerek+18,5%Burgonya-14,2%
  3.Dohányáruk+14,4%Utazás, távolsági úti céllal-6,4%
  4.Étolaj+13,7%Járműüzemanyag-4,5%
  5.Cukor+11,7%Gyermek felsőruházat-4,0%
  6.Húskonzerv+11,6%Sertéshús-3,9%
  7.Lakásjavítás, -karbantartás+11,1%Közlekedési szolgáltatás-3,8%
  8.Új személygépjármű+10,9%Járműalkatrész-3,8%
  9.Munkahelyi előfizetéses menü étkezés+10,2%Kulturális cikkek-3,7%
  10.Postai szolgáltatás+10,2%Használt személygépjármű-3,5%

  2021.01.14

  Üzemanyag A járvány érződött az üzemanyagfogyasztáson is
  A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) összesítése szerint 6,9 százalékkal kevesebb motorbenzin és 8,3 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2020-ban, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 7,8 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest.
  A prémium termékek eladása ahogy eddig megszokhattuk mindennek ellenére nőtt: a prémium motorbenzin eladás 170,9 százalékkal, a prémium gázolaj 15,9 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
  A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 22 százalékkal, normál gázolajból pedig 10,8 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.  Az elmúlt évek hírei, érdekességei »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!