van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Hírek és érdekességek

Népszerű Facebook posztjaink

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook Kedveld és kövesd Facebook oldalunkat! oldalunkat!


2024.06.12

nyereményjáték Okoskombinációs játékmód
Módosított játéklehetőséget kínál a Szerencsejáték Zrt. az Ötös-, Hatos- és Skandináv lottó, továbbá az Eurojackpot esetén. Az okoskombináció garantált találatot biztosít a meghatározott feltételek teljesülése esetén, ezzel növeli az alacsonyabb nyeremények elérésének esélyét (is). A játékosnak 3+1 egy döntést kell meghoznia:

 • Mi az a főnyeremény alatti nyerőosztály, amivel már elégedett lenne (garantált találat)?
 • Mennyi szám eltalálását vállalja ennek eléréséért (eltalálandó számok)?
 • Hány számmal akar játszani (kombinációs számok darabszáma)?
 • Saját számokkal vagy véletlen számokkal akar játszani?

Ezt követően a rendszer legenerálja azokat az alapjátékokat, melyekkel elérhető legalább a garantált találat, vagyis a játékos által kiválasztott nyerőosztály.

2024.05.27

Mit csinálj, ha izomlázad van? [x]
Mindenki, aki már valaha edzett, tudja, mi az izomláz. Ha most kezded, akkor készülj fel, hogy az elején mindig izomlázad lesz. És ez jó. Testedben az izomrostokban úgyn. mikroszakadások jönnek létre, amelyek az izmok megerőltetésének következményei. Ezek aprócska sérülések az izomrostokban, melyek 1-2 napos fájdalommal járnak. Izomlázuk a profiknak is van. Ami segít

 • Aktivitás, nem pihenés - kutyaharapást szőrével. Izomláz esetében jobb másfajta gyakorlatot választani. Fontos, hogy ezt könnyedén csináld és előtte elvégezz egy jó nyújtást strechinggel.
 • Kellő mennyiségű ásvány - az izmok lazításában segíthet az ásványi anyagok, mint a magnézium vagy kalcium pótlása.
 • Hidegzuhany - az erek összehúzódnak, majd kitágulnak, ami szépen ellazítja az izmokat.
 • Kenőcs hatóanyagokkal - fájó testrészeid vérkeringésének fokozásában segíthet a gyógyító hatású fekete nadálytő vagy lóbalzsam masszázs.
 • Kiegészítők a regenerációhoz - az izomláz enyhítésében hatékonyak az aminosavak vagy az inozin.

2024.05.16

Miért értenek egyre kevesebben a gázkazán szereléséhez? [x]
whitepress Az elmúlt évtizedekben jelentős technológiai fejlődés ment végbe a gázkazánok területén. A modern rendszerek sokkal összetettebbek, mint a régebbi modellek, ezért a szerelésük és karbantartásuk is speciális tudást és tapasztalatot igényel. Míg korábban sok háztartásban voltak olyanok, akik értettek a gázkazán alapvető karbantartásához, manapság egyre kevesebb ember rendelkezik ezzel a tudással.

Mi az, ami elromolhat egy gázkazánban?

 • Gyújtó rendszer hibái
 • Keringető szivattyú meghibásodása
 • Hőcserélő problémák
 • Gáznyomás problémák
 • Vezérlőelektronika hibái

Hogyan lehet megjavítani a gázkazánt?

 • Rendszeres karbantartás
 • Gyors hibajavítás
 • Szakszerű hibaelhárítás
 • Alkatrészek cseréje
 • Rendszerfrissítések és korszerűsítések

A gázkazánok szerelése és karbantartása speciális szaktudást igényel, amelyet a modern technológiai fejlesztések még inkább szükségessé tesznek. A rendszeres karbantartás, a gyors hibajavítás és a szakszerű hibaelhárítás mind hozzájárulnak a kazán hosszú élettartamához és biztonságos működéséhez. A szakemberek, mint például a gazszerelo.briaklaszlo.hu, képesek biztosítani a szükséges szakértelmet és megbízhatóságot a gázkazánok szerelése és karbantartása során, hogy a fűtési rendszer mindig a legjobb állapotban legyen.

2024.04.22

Tovább csökkent a magyar üzemanyag-forgalom
Üzemanyag A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2024. első negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal mérséklődött.
A prémium termékek eladása ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 20,2 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 17,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 3,3 százalékkal, normál gázolajból pedig 4,6 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

2024.02.26

Csökkent a magyar üzemanyag-forgalom (is)
Üzemanyag A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 11,1 százalékkal kevesebb motorbenzin és 18,4 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023-ban, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 15,7 százalékkal mérséklődött.
A prémium termékek eladása ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 35,2 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 1,8 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 16,5 százalékkal, normál gázolajból pedig 19,6 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

2024.02.10

A KSH szerint így változik a költekezésünk 2024-ben
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2024-ben arányaiban kevesebbet költünk majd közlekedésre, és többet szórakozásra, egyéb termékekre.

Növekvő arányCsökkenő arány
Egyéb termékek és szolgáltatások (8,67%)+1,2Közlekedés és szállítás (13,90%)-2,9
Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (9,45%)+1,0Oktatás (1,69%)-0,3
Szabadidő és kultúra (9,45%)+0,7Ruházat és lábbeli (3,44%)-0,2
Lakberendezés, lakásfelszerelés (6,53%)+0,3Lakásszolgáltatás, rezsi (9,72%)-0,1
Szeszes italok, dohányáruk (7,61%)+0,3Távközlés (3,08%)-0,1
Élelmiszerek és alkoholmentes italok (21,90%)+0,2Egészségügy (4,51%)-0,1

A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt zárójelben és mellette annak 2023-hoz képesti százalékpontos változását láthatjuk.

2024.01.25

A stílusos otthonok szolgálatában a Home&Style webáruház [x]
A Home&Style lakberendezési webáruház családi vállalkozásként indult, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson a magyar családoknak otthonuk kényelmesebbé és stílusosabbá tételében.
Az otthon berendezése és a lakáskiegészítők kiválasztása gyakran időigényes feladat. Az árak pedig igen változók, és sokszor nehéz kiválasztani azokat a darabokat, amelyek valóban passzolnak egymáshoz. A homeandstyle.hu webshop azonban megkönnyíti ezt a folyamatot.
Itt ugyanis nem csak önálló termékeket kínálnak, hanem lakberendezők által tervezett kollekciókat is. Ez biztosítja, hogy az egyes kiegészítők harmonizáljanak egymással, és a végeredmény tökéletesen tükrözze a tervező, illetve a vásárló szándékát. A Eurofirany termékei garantálják a kiváló minőséget és a legfrissebb trendeknek megfelelő megjelenést.
Érdemes figyelni az ajánlataikat is, mert rendszeresen kínálnak akciókat és kedvezményeket.

2024.01.09

A dugattyús kompresszor használati lehetőségei a ház körül [x]
Dugattyús kompresszor A háztartások számos különböző szerszámmal és eszközzel rendelkezhetnek, melyekre talán nincs minden nap szükség, de hiányukat adott esetben megérezhetjük. Ezek közé tartozik a kompresszor is, mely kifejezetten hasznos kiegészítője lehet a házi készletnek.

A kompresszorok kínálatát vizsgálva szinte rögtön feltűnik, hogy a kategóriák tekintetében nem kapunk túlságosan sok opciót. A forgalmazók polcain ugyanis jellemzően két típus tűnik fel, ám ezek is képesek választ adni minden felhasználói igényre. Közel sem mindegy persze, hogy milyen eszközt választunk, hiszen egyrészt sok múlik annak pontos típusán illetve azon is, hogy milyen alkalmazási területen szeretnénk bevetni legújabb gázsűrítőnket.
A kínálatot tekintve két fő típusról beszélhetünk. Míg a csavarkompresszor elsősorban ipari célokat szolgál, addig a dugattyús kompresszor költséghatékony megoldást jelent hobbi- és barkács felhasználásra. Így ha egy háztartási volumenű készüléket keresünk, mindenképpen utóbbi típusok között érdemes szétnézni. Ehhez persze érdemes néhány alapvető tudnivalót tisztázni a dugattyús kompresszorral kapcsolatban.

2023.11.29

Személyes ügyfél portál fontossága [x]
Ügyfélkapu Az ügyfélkapu tárhely szolgáltatás kiemelt jelentőséggel bír a magyar kormányzati elektronikus szolgáltatások rendszerében. Az Ügyfélkapu egy központi online platform, ahol az állampolgárok hozzáférhetnek személyes dokumentumaikhoz, ügyeikhez és az állami szolgáltatásokhoz. A tárhely szolgáltatása lehetővé teszi a fontos dokumentumok biztonságos tárolását és kezelését. Az ügyfélszolgálat ebben az esetben segítséget nyújt a tárhely használatával, hozzáféréssel és esetleges technikai problémákkal kapcsolatban. Fontos, hogy az ügyfélszolgálati személyzet részletesen ismerje a rendszert, és képes legyen gyors, pontos tájékoztatást nyújtani a felhasználóknak, segítve őket a digitális kormányzati folyamatok zökkenőmentes használatában. Az ügyfélszolgálatnak ebben a kontextusban alapvető szerepe van az állampolgárok és a kormányzati elektronikus szolgáltatások közötti hatékony kapcsolat fenntartásában.

2023.11.28

Próbáld ki magad karbantartóként [x]
Karbantartó A karbantartó állás egy sokoldalú és fontos szerep, amely számos iparágban és szektorban megtalálható. A karbantartók felelősek az épületek, gépek, berendezések és más infrastruktúrák rendben tartásáért, biztosítva ezzel azok hosszú távú működését és biztonságát. Egy karbantartó munkája magában foglalhatja a rendszeres ellenőrzéseket, a hibák diagnosztizálását, a javítások elvégzését és a karbantartási munkálatok tervezését. Ez magában foglalhatja az elektromos rendszerek, vízvezetékek, fűtési és légkondicionáló rendszerek, valamint egyéb épületgépészeti elemek karbantartását. Ezen felül, a karbantartók gyakran foglalkoznak az épületek általános állapotának fenntartásával is, beleértve a festést, a kisebb építési munkákat és a tisztítást.

2023.11.13

Víz - Gáz - Klíma - Dugulás [x]
Víz-gáz-dugulás A vízvezeték szerelés fontos szolgáltatás, ami nélkülözhetetlen minden otthonban és üzletben. Budapesten és Pest vármegye minden településén cégünk, a Víz-Gáz-Klíma-Dugulás, kiváló minőségű vízvezeték szerelés szolgáltatást kínál. A vízvezeték rendszer működése létfontosságú a mindennapi életünkben, és amikor probléma merül fel, gyors és megbízható segítségre van szükség.
Ezek a szolgáltatások és problémák, amelyekkel cégünk foglalkozik Budapesten és Pest vármegye minden településén. Bármilyen vízvezeték, gázkazán vagy dugulásproblémával találkozik, bízhat bennünk, hogy gyorsan és megbízhatóan megoldjuk azt. Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot a https://viz-gaz-klima-dugulas.hu weboldalunkon keresztül, és kérjen ingyenes árajánlatot szolgáltatásainkra!

2023.11.07

EuroDreams Új európai lottó: EuroDreams
November 6-tól új európai lottó jelent meg. Az EuroDreams (EuróÁlmok) elnevezésű új lottó az első olyan, melynek főnyereményeit nem egy összegben, hanem havi fix járadék formájában kapják meg a nyertesek. Az EuroMillions "kistestvéreként" megjelenő lottó főnyereménye 30 éven keresztül havi 20 000 euró (kb. 7,6 millió forint). A második nyerőosztályban pedig 5 éven keresztül havi 2 000 euró (kb. 760 ezer Ft) nyerhető.

2023.11.04

Üzemanyag Hússzoros adóemelés a kutaknak
A Kormány 3 százalékra emeli az 500 millió Ft feletti árbevétel utáni kiskereskedelmi különadót az üzemanyagtöltő állomásoknál. Eddig ez az adó 0,15 százalék volt 30 milliárd forintig. Ez hússzoros adóemelés. Nyilván be fog épülni az árakba a világrekorder ÁFA mellé.
Ezzel szemben a nagy szereplők (pl. MOL) 1,5 százalékpontos könnyítést kapnak azzal, hogy megszűnik a 100 milliárd Ft feletti forgalomra érvényes 4,5 százalékos kulcs.

2023.10.27

Múltidéző illatok a modern világban [x]
Mosóparfümök Az illatok mindig is fontos részét képezték mindennapi életünknek. A modern világban, ahol a technológia uralkodik, a Giovani mosóparfümök egyedülálló módon ötvözik a múltidéző illatokat és a modern tudományt.
Az illatok és érzelmek
Az illatok gyakran idéznek fel emlékeket, érzéseket és hangulatokat. A Giovani mosóparfümök kiváló példái annak, hogy a modern technológia és a múltidéző illatok hogyan találkozhatnak. Az olasz receptúrákra épülő illatok a hétköznapi mosás során is képesek egy kis luxust cselezni az életünkbe. A Giovani termékek ezen felül ideálisak a gyakran mosott, használt ruhadarabokhoz is, amelyeknek friss és tartós illatot kölcsönöznek.
Természetes és allergiabarát
A termékek egyik fő előnye, hogy természetes összetevőkből készülnek, így az allergiás reakciók kockázata minimális. Ezek az illatok nem csupán a ruhákon maradnak meg, hanem az egész lakásban is terjednek, így a jó közérzetet és a kellemes hangulatot is elősegítik. Ez a termékcsalád szinte kizárja a mesterséges adalékanyagok és kemikáliák használatát, így garantálja a biztonságos és természetes illatélményt.

2023.10.17

Üzemanyag Majdnem ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon 9 hónap alatt
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első 9 hónapjában a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 31,2 százalékkal nőtt, míg a prémium gázolaj eladás 12,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 16,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 21,7 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez tartozik, hogy tavalyhoz képest az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most a márkás kutak eladásaiból.

2023.10.02

Gázár Gázár változás
2023. október 1-től egységesítették a földgáz rezsicsökkentett egységárát. Eddig a különböző gázszolgáltatóknál ez az ár eltérő volt: 2,256 és 2,364 Ft/MJ között mozgott. Az új 2,256 Ft/MJ egységár a fogyasztók jelentős részénél éves szinten pár ezer forintos számlacsökkenést jelent majd.
Így alakul(t) az elmúlt években 2000 m3 földgáz ára.


2023.09.19

Új egészségügyi állásportál segíti az álláskeresőket [x]
Egészségügyi állás Az új egészségügyi állásportál megérkezett, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik az egészségügyi szektorban keresnek munkát.
Miért válasszuk az új platformot?
Az egészségügyi ágazatban dolgozók számára nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő állást. Az új portál azonban egyszerűsíti ezt a folyamatot. A felhasználóbarát felületnek köszönhetően gyorsan és könnyedén böngészhetünk a különböző állásajánlatok között.
Új egészségügyi állásportál: miben más, mint a többi?
A portál különlegessége, hogy kifejezetten az egészségügyi szektorra specializálódott. Emellett számos további funkcióval is rendelkezik, mint például az értesítések, amelyek segítenek abban, hogy az álláskeresők azonnal értesüljenek az új lehetőségekről.
Az új állásportál egyedülálló lehetőséget kínál az álláskeresők számára. A modern és felhasználóbarát felület, valamint a számos kiegészítő funkció garantálja, hogy gyorsan és egyszerűen találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb állást. Ne habozzunk, próbáljuk ki még ma!

2023.09.08

Így generálja magát újra és újra az infláció, itt vannak a 2024-es autópálya matrica árak!
A Kormány egy korábbi döntése értelmében az autópálya matricák és e-útdíjak mértékét a KSH által az előző év augusztusához mért infláció alapján kell meghatározni januárban.
Az idei 8. havi infláció 16,4 százalék volt éves bázison, így 2024. januárban majd az alábbi matrica árakkal számolhatunk:

Kategóriaországosmegyei
10 naposHaviÉvesÉves
D1M (motor)3 2005 18057 2606 660
D16 40010 36057 2606 660
D29 31014 67081 28013 330
U6 40010 36057 2606 660

Az e-matricák mellett az útdíjak is hasonló mértékben nőnek, amely a fuvarozáson keresztül hatni fog az egész gazdaságra és így az árakra. 2024-től több, eddig ingyenes útszakasz válik majd fizetőssé. Az e-matricák közül kikerül a B2 kategória (buszok), mert azok jövőre már a HU-GO rendszerben fizetnek, mint a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik.

2023.09.04

Lidl Magyarország Bt Fokozza a vásárlók nyomkövetését és profilozását a Lidl
Holnaptól a Lidl parkolókban fizetőssé válik az elektromos autók töltése, megszűnik a 30 perces ingyentöltés és az eCharge alkalmazás használata. A töltés és fizetés két módon válik lehetővé: a törzsvásárlói Lidl Plus alkalmazáson vagy a weboldalon keresztül. A (rólunk mindent is feljegyző) Lidl Plus alkalmazás használatát 22-25 százalékos árelőnnyel hozzák helyzetbe a weboldal használatával szemben.


2023.09.01

Puella illatok A tér felemelése: Az otthoni illatok művészete [x]
Üdvözöljük az otthoni illatok világában, ahol az illatok erejét arra használják, hogy érzelmeket keltsenek és hangulatot teremtsenek.
Az illatok erejének megértése
Mielőtt belemerülnénk az otthoni illatok sajátosságaiba, fontos megértenünk, hogy az illatok milyen hatalommal bírnak az érzelmeink és az érzékelésünk felett. Az illatok erősen kötődnek az emlékeinkhez, és a megfelelő illat azonnal egy másik időbe és térbe repíthet. Legyen szó egy gyógyfürdő megnyugtató illatáról, egy tavaszi kert frissítő aromájáról, az otthoni illatok számos érzelmet és élményt képesek felidézni.
Válassza ki a megfelelő diffúzorokat vagy használjon spray lakásparfümöket
Az illat kiválasztásán túl fontos a megfelelő mód kiválasztása a szóráshoz. Nagyobb terekbe, például nappalikba gyertyákat, hálószobákba és fürdőszobákba pedig diffúzorokat használjon. Amennyiben nem szereti a gyertyák füstjét, esetleg nem akar diffúzorokkal vesződni, erre az esetre egyszerű spray formátumú lakásillatosítókat ajánlunk.

2023.08.11

A gyémánt karátszám: jelentősége és vásárlási tippek [x]
A gyémántok szépsége és ragyogása évszázadok óta lenyűgözi az embereket és a világ egyik legértékesebb drágakövévé váltak.
Amikor gyémántvásárlásra adod a fejed, valószínűleg hallottál már a "karátszám" fogalmáról. De mit is jelent pontosan a gyémánt karátszáma, és miért olyan fontos szerepet játszik a gyémántok értékelésében?
A gyémánt karátszám a gyémánt tömegét méri mértékegységekkel, amelyeket "karát" néven ismerünk. Egy karát pontosan 0,2 grammnak felel meg. Ez az egység a méret és súly kombinációjának egyértelmű kifejezője, és alapvetően határozza meg a gyémánt értékét. Fontos megérteni, hogy minél magasabb a karátszám, annál nagyobb és súlyosabb a gyémánt.
A karátszám a "nagyobb jobb" elvet tükrözi a gyémántok világában, de az érték meghatározásában nem csak a méret számít. A gyémántok minősége egy komplex kombinációja több tényezőnek, amelyek között szerepel a szín, a tisztaság és a csiszolás minősége is. Ezen tényezők együttesen befolyásolják a gyémánt ragyogását, tűzét és átlátszóságát.

2023.08.09

Munkásnadrág Ez a 3 fontos trend a munkavédelem és a munka- és egészségvédelem területén, amelyet minden munkáltatónak ismernie kell [x]
Nem is olyan régen szinte az egész világ világjárvánnyal küzdött. A korlátozásokkal és különböző intézkedésekkel teli időszakok, amelyeknek a negatív tendencia gyorsabb megfordítását kellett volna segíteniük, talán a legnagyobb hatással az utazásra és a munkahelyekre voltak.
Sok munkáltató már tudja, hogy milyen fontos a munkáltató és a munkavállalók közötti kommunikáció, hogy milyen óriási hatással van az egész társadalom gondolkodásmódjára egy bármilyen betegség világjárványa, és azt is tudják, hogy az elmúlt közel három év nem csak gazdaságilag érintette az embereket és a vállalatokat. Az uniós országokban egyértelműen még nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. Valójában több, 2020 előtti felmérés is azt mutatja, hogy a munkahelyi balesetek akár 60 százaléka a munkavállaló vagy a munkáltató által rosszul felmért kockázat következménye.
Napjaink egyértelmű trendje az online munkavédelmi képzés, amelyet nemcsak az új munkahely megkezdése előtt lehet megszervezni, hanem a törvény által előírtak szerint legalább kétévente megismételni.

2023.08.02

nyereményjáték Ősztől drágul a lottózás (is)!
Szeptembertől az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó és a Joker alapdíja 50 Ft-tal emelkedik, így ezek 400 Ft-ba kerülnek majd. Az emeléssel párhuzamosan a Szerencsejáték Zrt. ígérete szerint a nyereményösszegek is nőnek majd. (Gyorsabb és nagyobb lesz a halmozódás, így nagyobb lehet a felhajtás is) A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél a termékeknél is várható. Az EuroJackpot ára pedig továbbra is az euró-forint árfolyamtól függ.

2023.07.28

Érzékeny a kisbabád bőre? Válassz bambusz babaruhákat! [x]
Sok szülőben merülhet fel a kérdés, hogy ha a bambuszrostból készült babaruha valóban ennyire jó, miért nem találkozott még vele a bababoltok és áruházak polcain.
Bambusz az egészséges és irritációmentes bőrért
A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, a bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma.
Nedvesen sem tapadnak a bőrhöz, hőmérsékletszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően pedig a melegebb időben is kényelmes, biztonságos és könnyű viseletet jelentenek a csöppségek számára.
Mennyire környezetbarát megoldás a bambusz?
Rendkívül fontos, hogy milyen ruhákat vásárolunk magunknak és gyermekeinknek, mennyire környezetbarát módon öltözködünk.
A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető. Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható. Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95 százalékban bambusz viszkózt tartalmaznak.

2023.07.17

Üzemanyag Ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon az első félévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 12,2 százalékkal kevesebb motorbenzin és 24 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első félévében a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 19,7 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 15 százalékkal nőtt, míg a prémium gázolaj eladás 30,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 15,8 százalékkal, normál gázolajból pedig 23,4 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez tartozik, hogy tavalyhoz képest az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most márkás kutak eladásaiból.

2023.07.12

Mi szerepel egy megbízható költöztető cég árajánlatában? [x]
Költöztetés Egy költözés esetén rengeteg döntést kell meghoznod. Attól kezdve, hogy milyen dobozokba csomagold az értékeidet egészen addig, hogy új városban vagy országban telepedsz le, minden kérdés megválaszolása rajtad áll! Talán azon kívül, hogy hol, mennyiért és milyen ingatlant vásárolsz, a másik legnehezebben eldönthető pontja a folyamatnak: a költöztető cég megbízása.
Ha már eldöntötted, hogy szeretnéd, hogy levegyék a válladról a csomagolás, pakolás és szállítás terhét, akkor már csak az van hátra, hogy melyik vállalkozás bizonyul a legjobb választásnak.
Ha a keresőben költöztető cégek után kutatsz, valószínűleg rengeteg különböző vállalkozás weboldalát találod majd meg. Érdemes ilyenkor elolvasni a róluk megtalálható információkat és olyan értékeléseket, amelyeket korábban a szolgáltatást igénybe vevők írtak.

2023.07.09

Bontókalapács,a hatékony bontás mestere [x]
Állványbázis Bontókalapács, a hatékony bontás mestere Míg a legtöbb szerszám sokkal inkább szolgálja a dolgok épülését, egységesítését, addig néhány éppen az ellenkezőjére való. Sokszor ugyanis az építés és fejlődés a bontásnál kezdődik, melynek hatékony kivitelezése masszív eszközöket kíván.

A kivitelezési munkákhoz számos különböző munkafolyamat, szakember és szerszám kapcsolódik. A legkisebb csavarhúzótól a legnagyobb munkagépekig mindegyiknek fontos szerepe van abban, hogy a munkavégzés hatékonyabb és precízebb legyen. Sokan elfelejtik azonban, hogy az új dolgok megteremtését, a felépülést sokszor muszáj néhány destruktív mozzanatnak is megelőznie. Ide tartoznak a különféle bontási munkák, melyek a már nem használt, vagy átalakítani kívánt struktúrákat hivatottak eltüntetni.
Ezekhez a feladatokhoz nélkülözhetetlen az emberi erő is, hiszen sokszor egészen masszív felépítményeket kell a földdel egyenlővé tenni. Sokat segíthet azonban egy célszerszám, mely a legkomolyabb feladatokkal is játszi könnyedséggel birkózik meg. Ha bontási munkákról van szó, nem is jöhet szóba más, mint egy bontókalapács alkalmazása. A fogalom ez esetben némiképp félrevezető lehet, hiszen egy ilyen eszköz nem feltétlenül egyenlő a hagyományos kalapácsokkal.

2023.06.09

Üzemanyag Januártól biztosan drágulnak az üzemanyagok!
Akkor is, ha (csoda folytán) esnének a kőolajárak.
A benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci (nem az orosz ár) ára hordónként 50 dollárnál több lesz, literenként 120 forintról 152,55 forintra nő, ha a kőolaj ára 50 dollár alá menne, akkor 157,55 forintra nő a jövedéki adó. A gázolaj adója 50 dolláros olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 152,9 forintra.
Erre még jön majd a világrekorder +27 százalékos ÁFA és a kutakra kivetett (és áthárított) kiskereskedelmi különadó változó mértékben (0,15-4,5%).

2023.06.08

Akciós Samsonite Bőröndök –&ndash Egy Igazi Utazási Partner [x]
Samsonite bőrönd Mielőtt bárhová utaznánk, legyen az egy hosszabb Európából Amerikába vagy Ázsiába tartó utazás, vagy akár egy rövid hétvégi kiruccanás, mindig szembe kell néznünk az egyik legnagyobb kihívással: a csomagolással. Azonban, ha a Samsonite bőröndjeink vannak, akkor a csomagolás már nem lesz gond.
Az utazás a felfedezésről szól, a világ különböző tájainak megismeréséről, és az új élményekről.
De mi lenne, ha az utazás közben a csomagjaink már nem bírnák a strapát?
Itt jön képbe a Samsonite, amely már évtizedek óta a minőségi utazási eszközök szinonimája. A Samsonite bőröndök a legkeményebb körülmények között is megállják a helyüket, és mindig hű társaink az utazásaink során. Ezek a bőröndök igazi utazóknak készültek, akik a világ különböző pontjaira utaznak, és olyan csomagot igényelnek, amelyek a leghosszabb és legzordabb utakat is kibírják.

2023.04.19

Üzemanyag Közel ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon az első negyedévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 10,2 százalékkal kevesebb motorbenzin és 22,4 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első negyedévében a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 18,2 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása drasztikusan csökkent: a prémium motorbenzin eladás 18,5 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 49,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 8,7 százalékkal, normál gázolajból pedig 19,4 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy 2022. március 10-ig az országon áthaladó fuvarozók és a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt. A mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. Az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most az eladásokból.

2023.02.10

A KSH szerint így változik a költekezésünk 2023-ban
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2023-ban arányaiban kevesebbet költünk majd rezsire, és többet közlekedésre és vendéglátásra.

Növekvő arányCsökkenő arány
Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (8,43%)+1,6Szeszes italok, dohányáruk (7,39%)-2,5
Közlekedés és szállítás (16,84%)+1,5Távközlés (3,1%)-0,8
Szabadidő és kultúra (8,69%)+1,3Lakásszolgáltatás, rezsi (9,84%)-0,4
Egyéb termékek és szolgáltatások (7,42%)+0,1Lakberendezés, lakásfelszerelés (6,24%)-0,4
Élelmiszerek és alkoholmentes italok (21,70%)+0,1Ruházat és lábbeli (3,64%)-0,2
Oktatás (2,05%)+0,0Egészségügy (4,61%)-0,2

A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt zárójelben és mellette annak 2022-höz képesti százalékpontos változását láthatjuk.

2023.01.24

költségvetés Állami költségvetés 2022. év 12. hónap végén
Az állami költségvetés 2022. évben összesen 4753 milliárd forint hiányt halmozott fel.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 305,8 milliárd forintos hiánnyal vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 297,2 milliárd, az egészségbiztosítási alap 108,6 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze év végéig.
Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a 2021. év azonos időszakához képest az alábbiak szerint növekedtek:

TételÖsszeg
(milliárd Ft)
Befolyt összeg
változása
2021-hez képest
TervezetBefolyt
ÁFA 5 487,13 6 860,35 +27,1%
Jövedéki adó 1 296,20 1 229,53 -1,1%
Pénzügyi tranzakciós illeték 232,50 293,59 +26,0%
Biztosítási adó 115,40 169,19 +62,3%
SZJA 2 866,50 2 785,99 -3,5%
Illetékek 198,70 261,84 +16,9%
Gépjárműadó 90,50 95,94 +1,0%

2023.01.19

Csúcson a magyar üzemanyag-forgalom
Üzemanyag A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 21,1 százalékkal több motorbenzin és 23,9 százalékkal több gázolaj fogyott 2022-ben, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 22,8 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 41,2 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 42,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 37,6 százalékkal, normál gázolajból pedig 33,3 százalékkal tankoltak többet az autósok.


Az elmúlt évek hírei, érdekességei

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, éppen a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket."
(Walter Chrisler)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.