van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Hírek, érdekességek

Népszerű Facebook posztjaink

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook Kedveld és kövesd Facebook oldalunkat! oldalunkat!
2023.11.29

Személyes ügyfél portál fontossága [x]
Az ügyfélkapu tárhely szolgáltatás kiemelt jelentőséggel bír a magyar kormányzati elektronikus szolgáltatások rendszerében. Az Ügyfélkapu egy központi online platform, ahol az állampolgárok hozzáférhetnek személyes dokumentumaikhoz, ügyeikhez és az állami szolgáltatásokhoz. A tárhely szolgáltatása lehetővé teszi a fontos dokumentumok biztonságos tárolását és kezelését. Az ügyfélszolgálat ebben az esetben segítséget nyújt a tárhely használatával, hozzáféréssel és esetleges technikai problémákkal kapcsolatban. Fontos, hogy az ügyfélszolgálati személyzet részletesen ismerje a rendszert, és képes legyen gyors, pontos tájékoztatást nyújtani a felhasználóknak, segítve őket a digitális kormányzati folyamatok zökkenőmentes használatában. Az ügyfélszolgálatnak ebben a kontextusban alapvető szerepe van az állampolgárok és a kormányzati elektronikus szolgáltatások közötti hatékony kapcsolat fenntartásában.

2023.11.28

Próbáld ki magad karbantartóként [x]
A karbantartó állás egy sokoldalú és fontos szerep, amely számos iparágban és szektorban megtalálható. A karbantartók felelősek az épületek, gépek, berendezések és más infrastruktúrák rendben tartásáért, biztosítva ezzel azok hosszú távú működését és biztonságát. Egy karbantartó munkája magában foglalhatja a rendszeres ellenőrzéseket, a hibák diagnosztizálását, a javítások elvégzését és a karbantartási munkálatok tervezését. Ez magában foglalhatja az elektromos rendszerek, vízvezetékek, fűtési és légkondicionáló rendszerek, valamint egyéb épületgépészeti elemek karbantartását. Ezen felül, a karbantartók gyakran foglalkoznak az épületek általános állapotának fenntartásával is, beleértve a festést, a kisebb építési munkákat és a tisztítást.

2023.11.13

Víz - Gáz - Klíma - Dugulás [x]
A vízvezeték szerelés fontos szolgáltatás, ami nélkülözhetetlen minden otthonban és üzletben. Budapesten és Pest vármegye minden településén cégünk, a Víz-Gáz-Klíma-Dugulás, kiváló minőségű vízvezeték szerelés szolgáltatást kínál. A vízvezeték rendszer működése létfontosságú a mindennapi életünkben, és amikor probléma merül fel, gyors és megbízható segítségre van szükség.
Ezek a szolgáltatások és problémák, amelyekkel cégünk foglalkozik Budapesten és Pest vármegye minden településén. Bármilyen vízvezeték, gázkazán vagy dugulásproblémával találkozik, bízhat bennünk, hogy gyorsan és megbízhatóan megoldjuk azt. Ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot a https://viz-gaz-klima-dugulas.hu weboldalunkon keresztül, és kérjen ingyenes árajánlatot szolgáltatásainkra!

2023.11.07

EuroDreams Új európai lottó: EuroDreams
November 6-tól új európai lottó jelent meg. Az EuroDreams (EuróÁlmok) elnevezésű új lottó az első olyan, melynek főnyereményeit nem egy összegben, hanem havi fix járadék formájában kapják meg a nyertesek. Az EuroMillions "kistestvéreként" megjelenő lottó főnyereménye 30 éven keresztül havi 20 000 euró (kb. 7,6 millió forint). A második nyerőosztályban pedig 5 éven keresztül havi 2 000 euró (kb. 760 ezer Ft) nyerhető.

2023.11.04

Üzemanyag Hússzoros adóemelés a kutaknak
A Kormány 3 százalékra emeli az 500 millió Ft feletti árbevétel utáni kiskereskedelmi különadót az üzemanyagtöltő állomásoknál. Eddig ez az adó 0,15 százalék volt 30 milliárd forintig. Ez hússzoros adóemelés. Nyilván be fog épülni az árakba a világrekorder ÁFA mellé.
Ezzel szemben a nagy szereplők (pl. MOL) 1,5 százalékpontos könnyítést kapnak azzal, hogy megszűnik a 100 milliárd Ft feletti forgalomra érvényes 4,5 százalékos kulcs.

2023.10.27

Múltidéző illatok a modern világban [x]
Az illatok mindig is fontos részét képezték mindennapi életünknek. A modern világban, ahol a technológia uralkodik, a Giovani mosóparfümök egyedülálló módon ötvözik a múltidéző illatokat és a modern tudományt.
Az illatok és érzelmek
Az illatok gyakran idéznek fel emlékeket, érzéseket és hangulatokat. A Giovani mosóparfümök kiváló példái annak, hogy a modern technológia és a múltidéző illatok hogyan találkozhatnak. Az olasz receptúrákra épülő illatok a hétköznapi mosás során is képesek egy kis luxust cselezni az életünkbe. A Giovani termékek ezen felül ideálisak a gyakran mosott, használt ruhadarabokhoz is, amelyeknek friss és tartós illatot kölcsönöznek.
Természetes és allergiabarát
A termékek egyik fő előnye, hogy természetes összetevőkből készülnek, így az allergiás reakciók kockázata minimális. Ezek az illatok nem csupán a ruhákon maradnak meg, hanem az egész lakásban is terjednek, így a jó közérzetet és a kellemes hangulatot is elősegítik. Ez a termékcsalád szinte kizárja a mesterséges adalékanyagok és kemikáliák használatát, így garantálja a biztonságos és természetes illatélményt.

2023.10.17

Üzemanyag Majdnem ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon 9 hónap alatt
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első 9 hónapjában a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 31,2 százalékkal nőtt, míg a prémium gázolaj eladás 12,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 16,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 21,7 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez tartozik, hogy tavalyhoz képest az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most a márkás kutak eladásaiból.

2023.10.02

Gázár Gázár változás
2023. október 1-től egységesítették a földgáz rezsicsökkentett egységárát. Eddig a különböző gázszolgáltatóknál ez az ár eltérő volt: 2,256 és 2,364 Ft/MJ között mozgott. Az új 2,256 Ft/MJ egységár a fogyasztók jelentős részénél éves szinten pár ezer forintos számlacsökkenést jelent majd.
Így alakul(t) az elmúlt években 2000 m3 földgáz ára.


2023.09.19

Új egészségügyi állásportál segíti az álláskeresőket [x]
Az új egészségügyi állásportál megérkezett, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik az egészségügyi szektorban keresnek munkát.
Miért válasszuk az új platformot?
Az egészségügyi ágazatban dolgozók számára nem mindig könnyű megtalálni a megfelelő állást. Az új portál azonban egyszerűsíti ezt a folyamatot. A felhasználóbarát felületnek köszönhetően gyorsan és könnyedén böngészhetünk a különböző állásajánlatok között.
Új egészségügyi állásportál: miben más, mint a többi?
A portál különlegessége, hogy kifejezetten az egészségügyi szektorra specializálódott. Emellett számos további funkcióval is rendelkezik, mint például az értesítések, amelyek segítenek abban, hogy az álláskeresők azonnal értesüljenek az új lehetőségekről.
Az új állásportál egyedülálló lehetőséget kínál az álláskeresők számára. A modern és felhasználóbarát felület, valamint a számos kiegészítő funkció garantálja, hogy gyorsan és egyszerűen találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb állást. Ne habozzunk, próbáljuk ki még ma!

2023.09.08

Így generálja magát újra és újra az infláció, itt vannak a 2024-es autópálya matrica árak!
A Kormány egy korábbi döntése értelmében az autópálya matricák és e-útdíjak mértékét a KSH által az előző év augusztusához mért infláció alapján kell meghatározni januárban.
Az idei 8. havi infláció 16,4 százalék volt éves bázison, így 2024. januárban majd az alábbi matrica árakkal számolhatunk:

Kategóriaországosmegyei
10 naposHaviÉvesÉves
D1M (motor)3 2005 18057 2606 660
D16 40010 36057 2606 660
D29 31014 67081 28013 330
U6 40010 36057 2606 660

Az e-matricák mellett az útdíjak is hasonló mértékben nőnek, amely a fuvarozáson keresztül hatni fog az egész gazdaságra és így az árakra. 2024-től több, eddig ingyenes útszakasz válik majd fizetőssé. Az e-matricák közül kikerül a B2 kategória (buszok), mert azok jövőre már a HU-GO rendszerben fizetnek, mint a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik.

2023.09.04

Lidl Magyarország Bt Fokozza a vásárlók nyomkövetését és profilozását a Lidl
Holnaptól a Lidl parkolókban fizetőssé válik az elektromos autók töltése, megszűnik a 30 perces ingyentöltés és az eCharge alkalmazás használata. A töltés és fizetés két módon válik lehetővé: a törzsvásárlói Lidl Plus alkalmazáson vagy a weboldalon keresztül. A (rólunk mindent is feljegyző) Lidl Plus alkalmazás használatát 22-25 százalékos árelőnnyel hozzák helyzetbe a weboldal használatával szemben.


2023.09.01

A tér felemelése: Az otthoni illatok művészete [x]
Üdvözöljük az otthoni illatok világában, ahol az illatok erejét arra használják, hogy érzelmeket keltsenek és hangulatot teremtsenek.
Az illatok erejének megértése
Mielőtt belemerülnénk az otthoni illatok sajátosságaiba, fontos megértenünk, hogy az illatok milyen hatalommal bírnak az érzelmeink és az érzékelésünk felett. Az illatok erősen kötődnek az emlékeinkhez, és a megfelelő illat azonnal egy másik időbe és térbe repíthet. Legyen szó egy gyógyfürdő megnyugtató illatáról, egy tavaszi kert frissítő aromájáról, az otthoni illatok számos érzelmet és élményt képesek felidézni.
Válassza ki a megfelelő diffúzorokat vagy használjon spray lakásparfümöket
Az illat kiválasztásán túl fontos a megfelelő mód kiválasztása a szóráshoz. Nagyobb terekbe, például nappalikba gyertyákat, hálószobákba és fürdőszobákba pedig diffúzorokat használjon. Amennyiben nem szereti a gyertyák füstjét, esetleg nem akar diffúzorokkal vesződni, erre az esetre egyszerű spray formátumú lakásillatosítókat ajánlunk.

2023.08.11

A gyémánt karátszám: jelentősége és vásárlási tippek [x]
A gyémántok szépsége és ragyogása évszázadok óta lenyűgözi az embereket és a világ egyik legértékesebb drágakövévé váltak.
Amikor gyémántvásárlásra adod a fejed, valószínűleg hallottál már a "karátszám" fogalmáról. De mit is jelent pontosan a gyémánt karátszáma, és miért olyan fontos szerepet játszik a gyémántok értékelésében?
A gyémánt karátszám a gyémánt tömegét méri mértékegységekkel, amelyeket "karát" néven ismerünk. Egy karát pontosan 0,2 grammnak felel meg. Ez az egység a méret és súly kombinációjának egyértelmű kifejezője, és alapvetően határozza meg a gyémánt értékét. Fontos megérteni, hogy minél magasabb a karátszám, annál nagyobb és súlyosabb a gyémánt.
A karátszám a "nagyobb jobb" elvet tükrözi a gyémántok világában, de az érték meghatározásában nem csak a méret számít. A gyémántok minősége egy komplex kombinációja több tényezőnek, amelyek között szerepel a szín, a tisztaság és a csiszolás minősége is. Ezen tényezők együttesen befolyásolják a gyémánt ragyogását, tűzét és átlátszóságát.

2023.08.09

Ez a 3 fontos trend a munkavédelem és a munka- és egészségvédelem területén, amelyet minden munkáltatónak ismernie kell [x]
Nem is olyan régen szinte az egész világ világjárvánnyal küzdött. A korlátozásokkal és különböző intézkedésekkel teli időszakok, amelyeknek a negatív tendencia gyorsabb megfordítását kellett volna segíteniük, talán a legnagyobb hatással az utazásra és a munkahelyekre voltak.
Sok munkáltató már tudja, hogy milyen fontos a munkáltató és a munkavállalók közötti kommunikáció, hogy milyen óriási hatással van az egész társadalom gondolkodásmódjára egy bármilyen betegség világjárványa, és azt is tudják, hogy az elmúlt közel három év nem csak gazdaságilag érintette az embereket és a vállalatokat. Az uniós országokban egyértelműen még nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. Valójában több, 2020 előtti felmérés is azt mutatja, hogy a munkahelyi balesetek akár 60%-a a munkavállaló vagy a munkáltató által rosszul felmért kockázat következménye.
Napjaink egyértelmű trendje az online munkavédelmi képzés, amelyet nemcsak az új munkahely megkezdése előtt lehet megszervezni, hanem a törvény által előírtak szerint legalább kétévente megismételni.

2023.08.02

nyereményjáték Ősztől drágul a lottózás (is)!
Szeptembertől az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó és a Joker alapdíja 50 Ft-tal emelkedik, így ezek 400 Ft-ba kerülnek majd. Az emeléssel párhuzamosan a Szerencsejáték Zrt. ígérete szerint a nyereményösszegek is nőnek majd. (Gyorsabb és nagyobb lesz a halmozódás, így nagyobb lehet a felhajtás is) A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél a termékeknél is várható. Az EuroJackpot ára pedig továbbra is az euró-forint árfolyamtól függ.

2023.07.28

Érzékeny a kisbabád bőre? Válassz bambusz babaruhákat! [x]
Sok szülőben merülhet fel a kérdés, hogy ha a bambuszrostból készült babaruha valóban ennyire jó, miért nem találkozott még vele a bababoltok és áruházak polcain.
Bambusz az egészséges és irritációmentes bőrért
A bambusz viszkóznak köszönhetően télen-nyáron viselhetők, a bambusz ruhába öltöztetett baba pedig nemcsak kényelmesen, kedvére mozoghat, de a légáteresztő ruha miatt nem izzad. Ennek köszönhetően pedig az olyan problémák is elkerülhetők, mint a rendkívül sok kellemetlenséggel járó babaekcéma.
Nedvesen sem tapadnak a bőrhöz, hőmérsékletszabályozó tulajdonságuknak köszönhetően pedig a melegebb időben is kényelmes, biztonságos és könnyű viseletet jelentenek a csöppségek számára.
Mennyire környezetbarát megoldás a bambusz?
Rendkívül fontos, hogy milyen ruhákat vásárolunk magunknak és gyermekeinknek, mennyire környezetbarát módon öltözködünk.
A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető. Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható. Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95%-ban bambusz viszkózt tartalmaznak.

2023.07.17

Üzemanyag Ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon az első félévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 12,2 százalékkal kevesebb motorbenzin és 24 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első félévében a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 19,7 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 15 százalékkal nőtt, míg a prémium gázolaj eladás 30,8 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 15,8 százalékkal, normál gázolajból pedig 23,4 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez tartozik, hogy tavalyhoz képest az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most márkás kutak eladásaiból.

2023.07.12

Mi szerepel egy megbízható költöztető cég árajánlatában? [x]
Egy költözés esetén rengeteg döntést kell meghoznod. Attól kezdve, hogy milyen dobozokba csomagold az értékeidet egészen addig, hogy új városban vagy országban telepedsz le, minden kérdés megválaszolása rajtad áll! Talán azon kívül, hogy hol, mennyiért és milyen ingatlant vásárolsz, a másik legnehezebben eldönthető pontja a folyamatnak: a költöztető cég megbízása.
Ha már eldöntötted, hogy szeretnéd, hogy levegyék a válladról a csomagolás, pakolás és szállítás terhét, akkor már csak az van hátra, hogy melyik vállalkozás bizonyul a legjobb választásnak.
Ha a keresőben költöztető cégek után kutatsz, valószínűleg rengeteg különböző vállalkozás weboldalát találod majd meg. Érdemes ilyenkor elolvasni a róluk megtalálható információkat és olyan értékeléseket, amelyeket korábban a szolgáltatást igénybe vevők írtak.

2023.07.09

Bontókalapács,a hatékony bontás mestere [x]
Bontókalapács, a hatékony bontás mestere Míg a legtöbb szerszám sokkal inkább szolgálja a dolgok épülését, egységesítését, addig néhány éppen az ellenkezőjére való. Sokszor ugyanis az építés és fejlődés a bontásnál kezdődik, melynek hatékony kivitelezése masszív eszközöket kíván.

A kivitelezési munkákhoz számos különböző munkafolyamat, szakember és szerszám kapcsolódik. A legkisebb csavarhúzótól a legnagyobb munkagépekig mindegyiknek fontos szerepe van abban, hogy a munkavégzés hatékonyabb és precízebb legyen. Sokan elfelejtik azonban, hogy az új dolgok megteremtését, a felépülést sokszor muszáj néhány destruktív mozzanatnak is megelőznie. Ide tartoznak a különféle bontási munkák, melyek a már nem használt, vagy átalakítani kívánt struktúrákat hivatottak eltüntetni.
Ezekhez a feladatokhoz nélkülözhetetlen az emberi erő is, hiszen sokszor egészen masszív felépítményeket kell a földdel egyenlővé tenni. Sokat segíthet azonban egy célszerszám, mely a legkomolyabb feladatokkal is játszi könnyedséggel birkózik meg. Ha bontási munkákról van szó, nem is jöhet szóba más, mint egy bontókalapács alkalmazása. A fogalom ez esetben némiképp félrevezető lehet, hiszen egy ilyen eszköz nem feltétlenül egyenlő a hagyományos kalapácsokkal.

2023.06.09

Üzemanyag Januártól biztosan drágulnak az üzemanyagok!
Akkor is, ha (csoda folytán) esnének a kőolajárak.
A benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci (nem az orosz ár) ára hordónként 50 dollárnál több lesz, literenként 120 forintról 152,55 forintra nő, ha a kőolaj ára 50 dollár alá menne, akkor 157,55 forintra nő a jövedéki adó. A gázolaj adója 50 dolláros olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 152,9 forintra.
Erre még jön majd a világrekorder +27%-os ÁFA és a kutakra kivetett (és áthárított) kiskereskedelmi különadó változó mértékben (0,15-4,5%).

2023.06.08

Akciós Samsonite Bőröndök –&ndash Egy Igazi Utazási Partner [x]
Mielőtt bárhová utaznánk, legyen az egy hosszabb Európából Amerikába vagy Ázsiába tartó utazás, vagy akár egy rövid hétvégi kiruccanás, mindig szembe kell néznünk az egyik legnagyobb kihívással: a csomagolással. Azonban, ha a Samsonite bőröndjeink vannak, akkor a csomagolás már nem lesz gond.
Az utazás a felfedezésről szól, a világ különböző tájainak megismeréséről, és az új élményekről.
De mi lenne, ha az utazás közben a csomagjaink már nem bírnák a strapát?
Itt jön képbe a Samsonite, amely már évtizedek óta a minőségi utazási eszközök szinonimája. A Samsonite bőröndök a legkeményebb körülmények között is megállják a helyüket, és mindig hű társaink az utazásaink során. Ezek a bőröndök igazi utazóknak készültek, akik a világ különböző pontjaira utaznak, és olyan csomagot igényelnek, amelyek a leghosszabb és legzordabb utakat is kibírják.

2023.05.05

Fekete tornacipők és sneakerek – trendek a nyárra [x]
A nyári trendeket nézve sokféle lábbelivel találkozhatunk majd a divat színterén. Azonban tagadhatatlan, hogy a fekete tornacipők és sneakerek kiemelkedő helyet foglalnak el ezek között. Melyek tehát a legdivatosabb modellek köztük, és mivel érdemes viselnünk azokat?
Az idei trendeket illetően számtalan különféle fazont megtalálhatunk a fekete tornacipők és sneakerek választékában, amelyek rendkívül népszerűnek számítanak majd a nyáron. Az előbbiek között a klasszikus teniszcipőre hajazó, homogén fekete modellek viszik a pálmát. A sneakereket illetően a letisztult dizájnnal rendelkező, bőrből készült modellek állnak az első helyen. Ezen túl ott vannak még azok a fekete sneakerek is az idei trendekben, amelyek fazonban a futócipőkre emlékeztetnek, és sokak által tévesen csak "sportcipőként" emlegetettek. Ezek közül bármelyiket is válasszuk, biztosan nem fogunk mellélőni. Ha pedig nincs ötletünk, honnan tudnánk beszerezni a legdivatosabb modelleket, akkor érdemes körülnéznünk az olyan nagy áruházak, mint például CCC termékkínálatában.

2023.04.21

Q10-koenzim: Regenerálj gyorsabban természetes antioxidánssal [x]
Azok számára, akik rendszeresen fogyasztanak táplálékkiegészítőket, a "Q10-koenzim" fogalma nem teljesen ismeretlen.
A Q10-koenzim kulcsfontosságú hatásai az energia, kitartás, a belső szervek jó állapotának fenntartása, az immunrendszer működése, stb. növelésében rejlenek. Ezen anyag legfontosabb természetes forrásának tekinthetők a halak, mindenekelőtt a szardínia és makréla, de elegendő mennyiségben megtaláljuk a marhahúsban és különböző diófélékben is.
Sejtjeinknek mindennap szükségük van erre a koenzimre – ugyanis nagyon erős antioxidánsnak tartják, amely lehetővé teszi a sejtek mitokondriumainak (a sejtek energia-anyagcserét szabályozó része) sikeresen harcolni az úgyn. szabad gyökök ellen. A szabad gyökökkel szembeni ellenálló képesség mellett a Q10-koenzim más folyamatokban is érvényesül – elégtelen mennyisége a vérnyomás fokozatos növekedéséhez és szív- és érrendszeri megbetegedések széles spektrumának kialakulásához, gyomor- vagy vékonybél fekélyhez és migrénhez vezethet.

2023.04.19

Üzemanyag Közel ötödével kevesebb üzemanyag fogyott Magyarországon az első negyedévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 10,2 százalékkal kevesebb motorbenzin és 22,4 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott 2023. első negyedévében a "márkás" kutakon, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 18,2 százalékkal csökkent.
A prémium termékek eladása drasztikusan csökkent: a prémium motorbenzin eladás 18,5 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 49,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 8,7 százalékkal, normál gázolajból pedig 19,4 százalékkal tankoltak kevesebbet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy 2022. március 10-ig az országon áthaladó fuvarozók és a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt. A mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. Az ársapka eltörlésével az autósok visszaszoktak a kis kutakra. Ezek hiányoznak most az eladásokból.

2023.03.20

Tisztasági festés árak 2023-ban, avagy ne dőlj be a csalóknak! [x]
Szobafestésre nem csak akkor lehet szükség, amikor a meglévő színek helyett másikakat szeretnénk látni a falakon. Időnként érdemes megejteni a tisztasági festést is, ami azt jelenti, hogy a falak színét kicsit felfrissítjük az által, hogy újra festjük.
Ha még nem találtad meg a megfelelő szakembert, akkor a joszaki.hu oldalon 10 pontból álló ismertetőt olvashatsz el ebben a témában, az árakat ugyanis sok tényező befolyásolja. A munkadíj mellett ott van az anyagár is, amit természetesen ki kell fizetnünk, de ha csak ennyi lenne, akkor egyszerűen megúsznánk az "árkérdést". Ezek mellett azonban a fal minősége is nagymértékben befolyásolja a számlán látott összeget. A tisztasági festés árak értelemszerűen alacsonyabbak egy olyan épület esetében, ahol nincs túl sok szerkezeti elem, a falak pedig jó minőségűek, vagyis nem kell javítani azokat. Ha viszont sok a boltív vagy az íves, peremes falrész, akkor ott bizony drágább lesz a festés.

2023.03.15

Amit a natúrkozmetikumokról tudni érdemes [x]
A natúrkozmetikumok az elmúlt évek egyik legfelkapottabb termékei, a természet kincseiből nyert kivonatok formájában. Valódi natúrkozmetikumként azokat a termékeket értjük, amelyek nem kőolajalapúak és nem tartalmaznak szintetikus emulgeálószert, színezéket, parfümöket és hasonló vegyi anyagokat. Számos natúrkozmetikum megtalálható a Dm drogeriemarkt kínálatában. A Tiplino kuponoldal által szerzett Dm kuponok felhasználásával kedvezményes áron beszerezhetők akár a Dm üzletek, akár a Dm online felületén. Dm kártyája felhasználásával további Dm akciókban részesülhet.

A minősített natúrkozmetikumok alapként növényi olajakat tartalmaznak, amelyeket főleg hidegsajtolással nyernek. További összetevők a víz- és a gyógynövénykivonatok, valamint az illóolajok természetes illatként. Tartalmazhatnak méhviaszt és vitaminokat is. Mondanunk sem kell, hogy az ilyen összetevők nagy számú hatékony és táplálóanyagot tartalmaznak, amelyek természetes módon táplálják, regenerálják és gyógyítják a bőrt. Aromaterápiás hatásukkal a pszichét is harmonizálják.

2023.03.14

Grillezzünk a szabadban [x]
Amint a természet ébredezni kezd egyre inkább vágyódik ki az ember is a szabadba. Zöldségágyások, gyümölcsfák várnak ránk. De a jól végzett munka után jól esik a pihenés. A grillezés pedig tökéletes erre a célra. Ha grillezésről van szó, akkor pedig a Metro verhetetlen a termékeivel. Lapozzuk át a Metro akciós újság lapozható változatát és keressük a legelőnyösebb kedvezményeket. A Kaufino oldal segítségével pedig nem marad le a kedvezményes árakról.

A szabadtéri grillezéshez használhatunk faszenes grillezőt. Könnyen kezelhető és tisztítható, és oda viheti, ahol szüksége van rá. Szenet pedig szinte mindenhol lehet kapni. Apró hátránya a hosszabb grillezési idő és az, hogy nem lehet szabályozni a hőmérsékletet. Ha nagyobb hússzeleteket szeretne grillezni, remek megoldás erre a gázgrill, mely segítségével a hús egyenletesebben sül meg. Nagyon finom és illatos lesz. A kertben sem burgonyából, sem kukoricából nincs hiány. Kevés vajjal vagy szalonnával fóliába tekerhetjük és a forró parázson megsüthetjük. Néhány perc múlva készen is vannak az illatos meglepetésekkel teli csomagok. Mind a tíz ujjunkat megnyaljuk majd utána.

2023.03.09

Még mindig hatékony marketingeszköz a reklámtábla [x]
Sokan azt hiszik, hogy ha marketingről van szó, már kizárólag az online verzió lehet eredményes. Ez nagy tévedés! Az online marketing nem kiváltja, csak kiegészíti az offline verziót, éppen ezért utóbbit sem hanyagolhatja el egy komoly célokat kitűző cég. Az offline marketingben pedig a reklámtábla az egyik leghatékonyabb megoldás.
A reklámtábla lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy széles körben hirdessen, és egy nagyobb célközönséget érjen el. Lehetőséget nyújt a vállalkozásnak a márkaismertség növelésére, az új termékek és szolgáltatások bevezetésére, illetve a promóciók és akciók népszerűsítésére. Egyszerűen megvalósítható, és a tervezése, gyártása és telepítése relatíve olcsóbb, mint más marketingmódszerek, mint pl. a televíziós vagy rádiós hirdetések. Lehetőségeket nyújt a kreativitásra is. A vállalkozások szabadon választhatják a különböző méretű és típusú reklámtáblákat, valamint egyedi dizájnt is használhatnak, hogy megragadják az emberek figyelmét. Ha ez a cél, érdemes kérni egy szakértő segítségét: ebben erős a www.afonyareklam.hu csapata.

2023.03.03

Minden ami az irodába szükséges lehet azt náluk megtalálod [x]
Az irodaplus.hu irodaszer webáruházat azoknak ajánljuk, akik a magasabb minőségű irodai termékeket keresik. Az irodaszerek, irodabútorok és más irodai kellékek széles választékát kínálja, amelyek minden irodai környezetbe illeszkednek. Egy megbízható és gyors vásárlási lehetőséget kínál minden irodai dolgozónak. A webáruházban elérhető termékek minősége kiváló, és az árak versenyképesek a piacon. Széles választéka biztosítja, hogy minden ügyfél megtalálja a megfelelő irodai terméket az igényeinek megfelelően. Az irodai kellékek között találhatók nyomtatók, tintapatronok, tonerek, papír, iratrendezők, írószerek, tollak és így tovább. webáruházban megtalálható több mint 20000 termék között szerepelnek továbbá irodabútorok, asztalok, székek, polcok, állványok és így tovább. A webáruház ügyfélszolgálata mindig készen áll arra, hogy segítsen az ügyfeleknek a vásárlás során felmerülő bármilyen kérdésben. Az ügyfélszolgálat elérhető e-mailben vagy telefonon keresztül.

2023.03.01

Jogosítvány kalkulátort készített egy budapesti autósiskola [x]
A jogosítvány megszerzésének pontos idejét és árát mutatja meg ez a hasznos kis alkalmazás, mellyel azonnal, regisztráció nélkül látható az eredmény.
Aki most szeretne B kategóriás jogosítványt szerezni, annak bizonyos területen könnyebb dolga van, mint egy-két éve. Igaz, hogy a jogsi ára is emelkedett az utóbbi hónapokban. Erről mesélt Gábor, az autósiskola megalapítója. Racionális döntés most elkezdeni tanulni, mert - mint minden más - ez sem lesz olcsóbb belátható időn belül.
A jogsi ára végül is attól függ, mennyi gyakorlati órát kell vennie a tanulónak, hogy sikeresen letegye a gyakorlati vizsgát. Erre készült a jogsi kalkulátor.

Nem vagyunk egyformák, így többféle ajánlattal állt elő a ReadyGo Autósiskola, akik Budapest útjain képeznek B kategóriás autóvezetőket. Ezeket a csomagokat nézve könnyebb lesz majd a választás.

2023.02.10

A KSH szerint így változik a költekezésünk 2023-ban
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2023-ban arányaiban kevesebbet költünk majd rezsire, és többet közlekedésre és vendéglátásra.

Növekvő arányCsökkenő arány
Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (8,43%)+1,6Szeszes italok, dohányáruk (7,39%)-2,5
Közlekedés és szállítás (16,84%)+1,5Távközlés (3,1%)-0,8
Szabadidő és kultúra (8,69%)+1,3Lakásszolgáltatás, rezsi (9,84%)-0,4
Egyéb termékek és szolgáltatások (7,42%)+0,1Lakberendezés, lakásfelszerelés (6,24%)-0,4
Élelmiszerek és alkoholmentes italok (21,70%)+0,1Ruházat és lábbeli (3,64%)-0,2
Oktatás (2,05%)+0,0Egészségügy (4,61%)-0,2

A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt zárójelben és mellette annak 2022-höz képesti százalékpontos változását láthatjuk.

2023.01.24

költségvetés Állami költségvetés 2022. év 12. hónap végén
Az állami költségvetés 2022. évben összesen 4753 milliárd forint hiányt halmozott fel.
A társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 305,8 milliárd forintos hiánnyal vették ki a részüket, amiből a nyugdíjbiztosítási alap 297,2 milliárd, az egészségbiztosítási alap 108,6 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze év végéig.
Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a 2021. év azonos időszakához képest az alábbiak szerint növekedtek:

TételÖsszeg
(milliárd Ft)
Befolyt összeg
változása
2021-hez képest
TervezetBefolyt
ÁFA 5 487,13 6 860,35 +27,1%
Jövedéki adó 1 296,20 1 229,53 -1,1%
Pénzügyi tranzakciós illeték 232,50 293,59 +26,0%
Biztosítási adó 115,40 169,19 +62,3%
SZJA 2 866,50 2 785,99 -3,5%
Illetékek 198,70 261,84 +16,9%
Gépjárműadó 90,50 95,94 +1,0%

2023.01.23

Milyen egy kényelmes írószer? [x]
Az életünkben sok tárgy hosszúsága fontos lehet, kezdve a háztartási eszközök méretétől, a ruháink hosszáig, egy dolog, ami valószínűleg mindannyiunk számára fontos, az az írószerek hossza.
Az írószerek hossza nagyon fontos lehet azok számára, akik sokat írnak. Az írószerek hossza általában, körülbelül 6 - 7 col, ami nagyjából 15-17 centiméter között mozog, átszámolva, hogy 1 col hány cm. A hosszabb írószer általában kényelmetlenebb írás közben, mert nehéz kezelni, a rövidebb kevésbé hatékony, mert nehéz irányítani.
Az írószerek hossza mellett, fontos figyelni az írószerek minőségére is. Az minőségi írószerek általában tartósabbak, és jobban irányíthatóak, mint a gyengébb minőségűek.
Egy jó írószer hossza, minősége és kényelme együtt garantálhatja az írás élvezetét és a kényelmet. Így, ha te is sokat írsz, ne feledd figyelni az írószered hosszára, és ne hagyd, hogy a hosszúság legyen akadálya az írás élvezetének.

2023.01.19

Csúcson a magyar üzemanyag-forgalom
Üzemanyag A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 21,1 százalékkal több motorbenzin és 23,9 százalékkal több gázolaj fogyott 2022-ben, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 22,8 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 41,2 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 42,6 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 37,6 százalékkal, normál gázolajból pedig 33,3 százalékkal tankoltak többet az autósok.

2022.12.31

Érdemesebb inkább papíron lottózni?
Szerencse A Szerencsejáték Zrt online felületén csak saját (név alapján) bankszámláról utalással vagy bankkártyával/hitelkártyával vásárolható lottó. A nyeremények is szintén csak saját bankszámlára igényelhetők. Más nevére szóló bankszámla, vagy az MNB által jóvá nem hagyott (külföldi) pénzintézet, vagy ahhoz tartozó kártya nem használható 2023. január 1-től.
Újabb ok arra, hogy a valódi névtelenséget biztosító papíralapú lottózókat részesítsük előnyben a fürkésző tekintetek elől. A Játékoskártyával és az online felülettel eddig csak a Szerencsejáték Zrt látta a pénzmozgásokat, de az MNB, a Kormány, a NAV is tudni akar mindenről (is).

2022.12.18

Lábon lövi magát az Aldi?
aldi Az Aldi papíralapú akciós újságja januártól kizárólag online formában lesz elérhető. Papíralapon egy kétoldalas kivonatot fog országos szinten terjeszteni. Profitoptimalizálás vagy környezettudatosság?
Mindesetre a papírgyár, a nyomda és a terjesztők megérzik a bevételcsökkenést, a konkurencia pedig a vevők átpártolását.
Az eredmény kiderül a pénzügyi beszámolókból

2022.12.09

Lukoil helyett Orlen
Üzemanyag A lengyel ORLEN-csoport összesen 143 hazai töltőállomást vesz át Magyarországon. Ebből 79 már most is a tulajdonában van, ezek jelenleg LUKOIL márkanév alatt üzemelnek. A teljes arculatváltás várhatóan jövő év márciusáig valósul meg. A fennmaradó 64 töltőállomás MOL-tól való átvételére és átnevezésére 2024 közepéig fokozatosan kerül sor. Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a MOL-csoporttól, így az ORLEN így mindkét piacon a négy legnagyobb szereplő egyikévé válik. Az ORLEN hat európai országban – Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Litvániában, Szlovákiában és immár Magyarországon is – összesen közel 3000 töltőállomást üzemeltet.

2022.11.24

Szociális vetítési alap a nyugdíjminimum helyett
Változik a szociális ellátások és támogatások összegének megállapításánál a viszonyítási alap, ezután ez nem az öregségi nyugdíjminimum lesz, hanem az úgynevezett szociális vetítési alap.
Az öregségi teljes nyugdíj jogszabályban meghatározott legkisebb összegétől számos juttatás mértéke függ, így különböző szociális és egészségbiztosítási ellátások, illetve családtámogatások is, de még az is, hogy mekkora összeg felett lehet korlátlanul elvonni valakinek a fizetését végrehajtás esetén.
Az összeg "természetesen" nem emelkedik.

2022.11.09

Újabb árstopos termékek
A Kormány a tojás és a burgonya esetében jelentette be az árak szeptember 30-i szinten történő befagyasztását. Ezek az árak az eddigi a búzafinomliszt, a 2,8 százalékos tej, a kristálycukor, a sertéscomb, az étolaj és a csirkemell mellett 2022. december 31-ig lesznek befagyasztva.

Élelmiszerek KSH átlagárak (Ft)
2022. szeptember2022. október
Tojás (1 db)7290
Burgonya (kg)352380

2022.10.17

Üzemanyag Rekordot rekordra halmoz a magyar üzemanyag-forgalom
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 22,5 százalékkal több motorbenzin és 27,6 százalékkal több gázolaj fogyott 2022. első 9 hónapjában, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 25,7 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 41,2 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 35,4 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 40,6 százalékkal, normál gázolajból pedig 36,6 százalékkal tankoltak többet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy az ársapka, a mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra, azaz a MÁSZ tagvállalataihoz.

2022.09.20

A tervezettnél kevésbé nő jövőre az éves útdíj-matricák ára!
A Technológiai és Ipari Minisztérium közölte, hogy bár a törvényi rendelkezések automatikus inflációkövetést tennének lehetővé, az éves országos és megyei e-matricák ára 5 százalékkal nő 2023 elején. A 10 napos és havi matricák ára viszont jóval nagyobb mértékben, közel 70 százalékkal emelkedik majd.

Kategóriaországosmegyei
10 naposHaviÉvesÉves
D1M (motor)1 850
2 750
3 160
4 450
54 160
49 190
6 300
5 720
D14 420
5 500
6 020
8 900
54 160
49 190
6 300
5 720
D28 820
11 000
12 050
17 800
54 160
49 190
12 600
11 440
B219 530
17 730
27 690
25 150
251 950
228 850
25 200
22 890
U4 420
5 500
6 020
8 900
54 160
49 190
6 300
5 720

A teherautók viszont megtett úttal arányos rendszerében az inflációkövető emelés időpontját január elsejéről az idei évtől október közepére hozzák előre.

2022.09.08

Így generálja magát újra és újra az infláció, itt vannak a 2023-as autópálya matrica árak!
A Kormány egy korábbi döntése értelmében az autópálya matricák és e-útdíjak mértékét a KSH által az előző év augusztusához mért infláció alapján kell meghatározni januárban.
Az idei augusztusi infláció 15,6 százalék volt éves bázison, így 2023. januárban majd az alábbi matrica árakkal számolhatunk:

Kategóriaországosmegyei
10 naposHaviÉvesÉves
D1M (motor)1 8503 16054 1606 300
D14 4206 02054 1606 300
D28 82012 05054 16012 600
B219 53027 690251 95025 200
U4 4206 02054 1606 300

Az e-matricák mellett az útdíjak is hasonló mértékben nőnek, amely a fuvarozáson keresztül hatni fog az egész gazdaságra és így az árakra.

2022.09.02

Üzemanyag Visszaállt az üzemanyag-forgalom a 2021. szintre, ezzel a jövedéki adóbevételek is csökkentek
A február végi és március eleji jövedéki adócsökkentést eddig kompenzálta a hatósági ár miatt felfutó fogyasztás. Az azóta életbe lépő szigorítások következtében az üzemanyag-forgalom kezd visszaállni a tavaly ilyenkor megszokott szintre, SŐT. A céges autók a környező országokban már olcsóbban tankolhatnak gázolajat, mint idehaza, ami további forgalomcsökkenést jelez előre.
Idén az első hét hónapban 373,3 milliárd forint költségvetési bevétel volt az üzemanyagok jövedéki adójából. Ez 13,1 milliárddal kevesebb, mint 2021 hasonló időszakában.
Az első félévben még többletet mutatott az egyenleg az egy évvel korábbihoz képest, de júliusban már csak 55,8 milliárd forint folyt be a tavalyi 71,6 milliárd forint helyett.
Nyilván a Kormány is látja ezt a folyamatot, így ne legyenek hiú ábrándjaink, arról hogy ezt ennyiben fogja hagyni.

2022.08.18

Gázár A németek meglépték, a (kapzsi) magyar Kormányban még csak fel sem merült, mi az?
Az eddigi 19 százalék helyett a kedvezményes, 7 százalékos áfakulcs alá sorolják a földgázt Németországban - jelentette be Olaf Scholz kancellár csütörtökön Berlinben. A földgáz átmeneti ideig, 2024. március 31-ig tartozik a kedvezményes áfakulcs alá.


2022.07.14

Üzemanyag Rekord mennyiségű üzemanyag fogyott Magyarországon az első félévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 28,7 százalékkal több motorbenzin és 35,1 százalékkal több gázolaj fogyott 2022. első félévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 32,7 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 33,1 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 21,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 46,7 százalékkal, normál gázolajból pedig 43,6 százalékkal tankoltak többet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy az ársapka, a mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. A kis kutaknál hiányzó forgalom jelent meg így a márkás kutakon. 2022. május 27-ig a külföldi rendszámmal rendelkezők is tankolhattak árstoppos üzemanyagot, így a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt.

2022.05.28

Kereskedelem Akciós árak szabályozása
Az Európai Unió területén, így Magyarországon is 2022. május 28-tól egységes szabályok vonatkoznak az árcsökkentésre. Az új szabályozás célja annak megakadályozása, hogy a kereskedők megtévesztő árcsökkentéseket alkalmazzanak úgy, hogy az akciók előtt megemelik a korábbi árat és ezzel megtévesztik a vásárlót az árengedmény mértékéről. Minden akciós árcsökkentésnél, leértékelésnél meg kell határozni és fel is kell tüntetni a korábbi árat, ami alapján az akciós új ár képződik. A korábbi árnak viszont az árcsökkentés napjától visszamenőleg 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árnak kell lennie.
Ha 30 napon belül az üzlet egy leárazás után pár nap múlva ismét árat emel, majd újra az előző akció szintjére csökkenti az árát, úgy az nem nevezhető akciónak, hiszen a megelőző 30 nap legalacsonyabb árához képest – ami az első akciós ár volt – nem történt árcsökkenés.

Példa:
Tételezzük fel, hogy a termék ára 1000 Ft, amit 800 Ft-ra csökkent a kereskedő. Ez 20%-os akció. Az akció 5 napig tart, majd az árat a kereskedő megemeli 1100 Ft-ra. A magasabb ár 20 napig van érvényben, majd megint leakciózza 825 Ft-ra, 25%-os akciót feltüntetve. Mivel a második akció előtti 30 napon belül a legalacsonyabb ár 800 Ft volt, ezért a 825 Ft nem tüntethető fel akciós árként.

2022.04.19

Üzemanyag Rekord mennyiségű üzemanyag fogyott Magyarországon az első negyedévben
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 29,5 százalékkal több motorbenzin és 36,7 százalékkal több gázolaj fogyott 2022. első negyedévében, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 34,1 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása a rájuk nem vonatkozó ársapka miatt ezzel ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 12,7 százalékkal, a prémium gázolaj pedig 2,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 41,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 43,2 százalékkal tankoltak többet az autósok.

A teljességhez hozzá tartozik, hogy az ársapka, a mennyiségi korlátozás és az akadozó ellátás miatt az autósok egy része a kis kutakról átpártolt a márkás töltőállomásokra. A kis kutaknál hiányzó forgalom jelent meg így a márkás kutakon. 2022. március 10-ig az országon áthaladó fuvarozók és a szomszédos országokban élők kedvelt tankolási helye Magyarország volt.

2022.02.12

A KSH szerint így változik a költekezésünk 2022-ben
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elmúlt év tapasztalatai és áremelkedései alapján az elkövetkező évre vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2022-ben arányaiban kevesebbet költünk majd élelmiszerre, és többet vendéglátásra.

Növekvő arányCsökkenő arány
Vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás (6,88%)+1,9Lakásszolgáltatás, rezsi (10,26%)-1,3
Közlekedés és szállítás (15,36%)+0,9Élelmiszerek és alkoholmentes italok (21,59%)-1,1
Szeszes italok, dohányáruk (9,83%)+0,7Egészségügy (4,81%)-0,6
Ruházat és lábbeli (3,90%)+0,5Lakberendezés, lakásfelszerelés (6,62%)-0,5
Szabadidő és kultúra (7,40%)+0,1Távközlés (3,91%)-0,3

A táblázatban az inflációs kosárban jelenleg betöltött százalékos súlyt zárójelben és mellette annak 2021.-hez képesti százalékpontos változását láthatjuk.


2022.01.27

Üzemanyag Az árplafon a fogyasztást nem állította meg
A Magyar Ásványolaj Szövetség összesítése szerint 3,5 százalékkal több motorbenzin és 6,6 százalékkal több gázolaj fogyott 2021-ben, mint egy évvel korábban. Az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 5,4 százalékkal nőtt.
A prémium termékek eladása az eddigiekhez képest meglepetésre ellentétesen alakult: a prémium motorbenzin eladás 4,7 százalékkal csökkent, a prémium gázolaj azonban 14,7 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.
A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 5,9 százalékkal, normál gázolajból pedig 5,6 százalékkal tankoltak többet az autósok.

2022.01.21

költségvetés Állami költségvetés 2021. évben
Az állami költségvetés 2021. évben összesen 5101,5 milliárd forint hiányt halmozott fel, decemberben 1169 milliárddal rontva az egyenleget az előző hónaphoz képest.
Az összes hiányból a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 419,4 milliárd forinttal vették ki a részüket , amiből a nyugdíjbiztosítási alap 12,9 milliárd, az egészségbiztosítási alap 406,4 milliárd forintnyi mínuszt hozott össze év végéig.

Pedig az állam a lakosságtól beszedett bevételei (lakossági befizetések) a tavalyi év azonos időszakához képest így növekedtek

2022.01.14

Kereskedelem Befagyasztott élelmiszerárak
A Kormány hat alapvető élelmiszer esetében jelentette be az árak október 15-i szinten történő befagyasztását. 2022. február 1-től három hónapig felső határa lesz a búzafinomliszt, a 2,8 százalékos tej, a kristálycukor, a sertéscomb, az étolaj és a csirkemell árának. A termékeknek az egyes boltokban 2021. október 15-én az online pénztárgépekben tárolt adatok alapján rögzítik az árait.

Élelmiszerek KSH átlagárak (Ft)
2021. január2021. október2022. január
Sertéscomb (kg)1 4401 4201 440
Csirkemell (kg)1 3601 6001 730
Búzafinomliszt (kg)181203242
Étolaj (liter)590713802
Kristálycukor (kg)254261287
2,8%-os UHT tej (liter)258273303


Az elmúlt évek hírei, érdekességei

Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"A pénz olyan, mint a szex. Ha nincs, nem tudsz másra gondolni, ha van, mindig máson jár az eszed."
(James Baldwin)


minket itt is
megtalálsz

© 2009 - 2023 vásárlóCsapat.hu
Fel