van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / / /

Luxor története, szabályok, nyerési esélyek

Történet

2001. szeptember 17-től kezdve tehetik meg a játékosok a fogadásaikat a Luxor-on (ejtsd: lukszor). Ebben a játékban is heti számsorsolás dönti el, hogy kik a nyertesek.

Hogy kell játszani?

A Luxor alapjáték kitöltésekor a játékos 20 számot jelölhet be a 75-ös számkészletből. Egy számtáblán a 75 szám öt oszlopban helyezkedik el, és a játékosnak a 20 számot úgy kell a szelvényén megjelölnie, hogy oszloponként négyet ikszelhet be. Ezeket a számokat az átvételi, visszaigazoló szelvényen egy 5x5-ös táblában a számítógép véletlenszerűen összekeveri. A végén oszloponként egy-egy lóhere is található, ezek eleve nyertes "számnak" tekinthetők.

A Luxor sorsolása a lottószámok sorsolásánál megszokott módon történik, ahol 75 számozott golyó közül sorsolnak. A sorsolás során a golyók egymás után, véletlenszerűen, visszahelyezés nélkül kerülnek ki a sorsolási gömbből. A sorsolás addig tart, amíg valakinek az országban telitalálata lesz, azaz valakinek a szelvényén mind a húsz megjátszott szám a kisorsolt luxor nyerőszámok között van.

Luxor kép és keret találat A játékos egy számtáblán többféle nyereményben is részesülhet. A Luxorban több nyerési esély is megbújik, négyféleképpen lehet nyerni. A leggyakoribb, legkisebb nyereményt a kép hozza, vagyis ha a számtábla középső kilenc helyén a játékos által megfogadott hat számot kisorsolták. Általában 40 ezer - 100 ezer forint körüli nyereményt ígér, ha a játékos számtáblájának keretén szereplő 14 szám a kisorsoltak között szerepel.

  • "Kép" találat: ha a középső 3x3-as négyzetben található 6 szám mindegyikét kisorsolták.
  • "Keret" találat: ha a külső keret mind a 14 számát kisorolták.

Mit jelent az első kép vagy első keret?

A számok húzási sorrendje számít a Luxorban (ahogy a Jokerben sem mindegy a sorrend). Akinek a sorsolás kezdetétől indulva a lehető legkevesebb kihúzott számból sikerül keret vagy kép találatot elérnie, annak első kép és első keret találata van. Ez a minimálisan kisorsolt luxorszám az első keret és első kép határszáma. (A határszámok láthatók az eddig húzásoknál a táblázatban). A határszám után tovább folytatódik a sorsolás, így egyre több játékosnak lesz kép és keret találata (de már nem első). Az "első" találatokra nyilván kisebb a sansz, mint a "sima" keret vagy kép találatokra.

Luxor szelvény ára


Utolsó árváltozásEgy mező ára
2016. novembertől175 Ft
2020. februártól200 Ft
2022. októbertől250 Ft

A játékhoz legalább 2 (vagy több) mezőt kell kitölteni, így az ár ennek függvényében többszöröződik.

Luxor nyerési esély

A Luxorban a nyerési esélyek nagymértékben függnek az egy sorsolásra feladott alapjátékok számától. 500 000 alapjáték esetén az esélyek a következők:

  • telitalálat 1 : 354 646
  • első keret 1 : 329 331
  • első kép 1 : 26 565
  • keret 1 : 4373
  • kép 1 : 28

A magyar lottók közül a Luxoron a legkönnyebb a főnyereményt elcsípni, de vajon a nyerési esélyek és az aktuális főnyeremény alapján melyik lottón érdemes most játszani?

Tudtad, hogy mekkora bevételt hoz a Luxor a Szerencsejáték Zrt-nek?

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Engedjük, hogy a pénzünk nekünk dolgozzon, ne pedig folyton mi dolgozzunk a pénzért!"
(Adam Jackson)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.