van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     » »

Joker játék története

A sorsjegyek sorszáma szerinti sorsolásokat több mint kétezer éve már Július Cézár is szervezett. Gutenberg nyomdatechnikája tette lehetővé a többszázezres sorsjegy-sorozatok gyors legyártását, így már a XV. század végére a sorsjegyek nyomdai sorszáma szerinti sorsolások Európa nagyobb felében megjelenhettek. Közép Európában azonban lottószerű számsorsjátékok váltak sikeressé.

A sorsjegy sorozatszáma szerinti sorsolások Magyarországon a XIX. században váltak országos méretűvé. A mai magyar Joker játék első sorsolását 1993. november 6-án tartották. A Joker nem volt ismeretlen Magyarországon, ugyanis az Austria Lotto sorsjegyein 1990-től már játszhattak ilyen típusú játékot, amely egy lottó-segédsorsjegy nyomdai sorszámára épül.

A Joker az Ötös-, Hatoslottó, Skandináv lottó, valamint a Kenó és a Luxor kiegészítő játéka, sőt a világ legtöbb online lottójátékának ugyanezen néven és formában kísérő játéka is.

A játékban minden olyan fogadás nyer, amelynek utolsó 2,3,4,5,6 számjegye sorrendben megegyezik a Joker-sorsoláson kihúzott számokkal. A lottók segédsorsjegyein a Jokerszámok tulajdonképpen a nyomdai sorszámok, így előre kinyomtatottak.

Mikor nyer a Joker? - Joker nyerési esélyek

TalálatNyerési esély
61 : 1.000.000
51 : 100.000
41 : 10.000
31 : 1.000
21 : 100

A legnagyobb nyeremény sokáig az 1996. 52. hetében volt: 81 976 713 forint, de ezt az utóbbi években már többször túlszárnyalva, a legnagyobb nyeremények top listáját a 2007. 2. heti 291 millió forintos főnyeremény vezeti. A 2,3,4,5 találatosok fix nyereményeket kapnak, függetlenül a nyertesek heti darabszámától. A főnyeremény nyereményalapja a forgalom és a többi nyereményosztályban elért nyertesektől függően képződik és halmozódik.

Tudtad, hogy mekkora bevételt hoz a Joker a Szerencsejáték Zrt-nek?


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Az üzleti életben a visszapillantó tükörben mindent tisztábban lehet látni, mint a szélvédőn keresztül."
(Warren Edward Buffett)

» oldaltérkép «
minket itt is megtalálsz