van az a pénz ...
... ami visszatalál


itt vagy most: / / /

Tippmix (sportofogadás) története

Előzetes

Tippmix archívum A Tippmix indítására a Kenó eredményessége adott először ihletet. 1996 nyarán az Atlantai Olimpia alatt három hétig folyt a bukmékeri fogadás próbajátéka, százhúsz eseményre három kimeneteles formában ingyen lehetett fogadni.

1997 őszétől módosult a szerencsejáték törvény: a bukmékeri fogadások adózása kedvezőbbé vált, hatvan százalékról harmincra csökkent az államnak befizetendő összeg. Ennek következtében a nyereményszorzók lényegesen vonzóbbakká váltak a fogadók számára.

Indulás

1997. november 24. az első Tippmix fogadási nap. Igaz, hogy a magyar bukmékeri sportfogadás sokszor kínál lehetőségeket a sakk, tenisz, kerékpárverseny, F1 versenyeire, ám a focimeccsek, azon belül a top bajnokságoké (spanyol, angol, olasz, francia, német, portugál és természetesen a magyar) a legnépszerűbbek.
A focit követő leggyakrabban felkínált labdajáték a kosárlabda és kézilabda volt. Kovács Kokó István volt az 1997-es év Tippmix egyéni sportoló díjazottja, aki 1997 telén azért kapta az elismerést, mert húszezren fogadtak rá.

Játékostípusok

A Totó és a Tippmix rengeteg hasonlóságot mutat a játékosokat nézve, markánsan két játékostípus rajzolódik ki. A Totó történetében is évenként olvashattunk kimagasló fogadói szerencsékről, amikor valaki nagy összeget nyert azzal, hogy a szakemberek által legesélyesebb kimenetelek ellenkezőit fogadták, de a Totózók többsége a legesélyesebb kimenetelekre tippel. Ugyanez a tippmixelőknél is megfigyelhető: a jól tájékozott, alaposan felkészült és óvatos fogadó, aki leggyakrabban az 1,2-től 1,5-ös szorzóval rendelkező kimenetelekből állít össze egy hármas-ötös kötésre épített fogadást. Ez bár csak duplázza-triplázza a megtett pénzt, de azt gyakran el is éri. Ezek a játékosok magasabb Tippmix tétet tesznek meg.

A másik fogadótípus inkább a meglepetésre alapoz. 2-3 olyan ötös-hetes kötést rak össze, amik 20-100 oddsot eredményeznek. Az efféle stílusú szerencsejátékos elégedett azzal, ha csupán 1-2 havonta nyer, mivel akkor a nyereménye magasabb, mint amit beinvesztált a tippmixbe. Havonta kb. öt-tíz olyan játékos van, akik 1 millió forintnál is magasabb nyereményt érnek el.

Heti kettő

Tippmix archívum A Tippmix történelmében 2000. március 13-tól egy új időszámítás indult, mert ekkortól már heti kettő sportfogadási ajánlat jelent meg. Az első fogadási ajánlat eseményei a hétfő, kedd, szerda napokra vonatkoznak, majd a második fogadási ajánlat a csütörtök, péntek, szombat illetve vasárnapi eseményekre épül.

A magyar Tippmix ötvözi a világ 3 különböző típusú bukmékeri sportfogadásának előnyeit. Sokszor lehet benne fogadni kupák, versenysorozatok győztesére, és lehet a gólok darabszámaira, a góllövők neveire is.
A Tippmix szisztémájában 2002 májusa óta lehetséges 1 fogadási segédszelvényen kombinált fogadást tenni. Ettől kezdve a sportfogadási ajánlat már kétszáz fogadási lehetőséget tartalmaz. A Tippmixelők régi kívánsága, hogy fogadni ne csak régi módon lehessen, hanem a neten keresztül is. Ennek hatására 2006 júniusa óta a Tippmix már weben és SMS használatával is fogadható.
2013 májusában indult el a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadási oldala, a Tippmixpro.

Tudtad, hogy mekkora bevételt hoz a Tippmix és a Tippmixpro a Szerencsejáték Zrt-nek?

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Ha sokallod a tudás árát, akkor még nem vagy tisztában a tudatlanság árával."
(Brian Tracy)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.