van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

Étolaj ára Magyarországon

A növényi olajok felhasználása széleskörű, mivel a lakossági, étkezési cél mellett akár kozmetikai alapanyagként, vagy akár üzemanyagként is szolgálhatnak.

Nézzük, hogyan alakult az étolaj ára 2010 óta Magyarországon.

2010. januárban egy liter napraforgó étolaj 393 Ft-ba került átlagosan.

Étolaj ára konkrétan, legutóbb, 2023-ban


Termék neveÁtlagár 2023. február hónapban
Napraforgó-étolaj, liter747 Ft


Étolaj (1 liter) árának alakulása grafikonnal

Az alábbi grafikon nem a forintos árakat, hanem az árváltozást mutatja százalékban. A 100 százalékos növekedés az árak duplázódását, a 200 százalék az árak háromszorosára növekedését jelenti.Éves Étolaj-fogyasztás alakulása 2010-től


A lakossági élelmiszer-fogyasztás egyik jellemzője az elfogyasztott élelmiszerek mennyisége. Az egy főre és éves szinten kalkulált mennyiségek az élelmiszer-készítményeket is tartalmazzák alapanyagra átszámított formában. A grafikonon az átlagos keresetűek és a jövedelmük alapján (jövedelmi tizedek, decilisek) legszegényebbek (1. decilis) és leggazdagabbak (10. decilis) Étolaj-fogyasztását ábrázoltuk évente liter / fő formában.

Forrás: KSH statisztika

Hatósági ár a napraforgó étolajra

A Kormány 2022. február 1 és 2023. április 30 között maximálta a finomított napraforgó étolaj árát az egyes boltokban a 2021. október 15-én az online pénztárgépekben tárolt árak szerint. Elenyésző és pillanatnyi hatása a grafikonon látható.

Ez is érdekes lehet


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Mindenki maga irányítja sorsát; mi magunknak kell megteremtenünk boldogságunk okait. Csak mi tartozunk ezért felelősséggel, senki más."
(Buddha)

» oldaltérkép «
minket itt is megtalálsz