van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

Cukor, kristálycukor ára Magyarországon

Nézzük, hogyan alakult a cukor ára 2010 óta Magyarországon.

Cukor ára konkrétan, legutóbb, 2023-ban


Termék neveÁtlagár 2023. február hónapban
Kristálycukor, kg 262 Ft


Cukor (1 kg) árának alakulása grafikonnal

Az alábbi grafikon nem a forintos árakat, hanem az árváltozást mutatja százalékban. A 100 százalékos növekedés az árak duplázódását, a 200 százalék az árak háromszorosára növekedését jelenti.Éves cukor-fogyasztás alakulása 2010-től


A lakossági élelmiszer-fogyasztás egyik jellemzője az elfogyasztott élelmiszerek mennyisége. Az egy főre és éves szinten kalkulált mennyiségek az élelmiszer-készítményeket is tartalmazzák alapanyagra átszámított formában. A grafikonon az átlagos keresetűek és a jövedelmük alapján (jövedelmi tizedek, decilisek) legszegényebbek (1. decilis) és leggazdagabbak (10. decilis) cukor-fogyasztását ábrázoltuk évente kg / fő formában.

Forrás: KSH statisztika

Hatósági ár a kristálycukorra

A Kormány 2022. február 1 és 2023. április 30 között maximálta a kristálycukor árát az egyes boltokban a 2021. október 15-én az online pénztárgépekben tárolt árak szerint. Elenyésző és pillanatnyi hatása a grafikonon látható.

Ez is érdekes lehet


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Ha az emberek negyedrész annyit költenének arra, hogy jót tegyenek másokkal, mint arra, hogy kárt tegyenek maguknak, nyoma se volna nyomornak."
(Móra Ferenc)

» oldaltérkép «
minket itt is megtalálsz