van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

Bitcoin élő árfolyam és ismertető

Mennyi most egy bitcoin? Ha tudni szeretnéd, hogy érdemes-e mostanság bitcoin-t venni, vagy eladni


A friss bitcoin árfolyam (BTC) folyamatosan és akár hektikusan változik a kereslettől és a kínálattól függően (hasonlóan a dollárhoz és az euróhoz).

Bitcoin friss árfolyama négy vezető tözsde (bitfinex, bitstamp, btce, localbitcoins) súlyozott átlaga alapján a napiarfolyam.hu által került meghatározásra.

1 BTC
60 071  21 680 280
USD HUF

Bitcoin árfolyam grafikon: 2024.05.30 és 2024.07.14 között


grafikon


BTC és főbb kriptovaluták árfolyama most, élőben


Az egyes kriptovaluták rövidítései: BTC = bitcoin   |   ETH = Ethereum   |   DOGE = Dogecoin


A Bitcoin és bitcoin

bitcoin árfolyam A bitcoin egy nyílt forráskódú speciális digitális fizetőeszköz (kriptovaluta), amelyet 2009. január 3-án Satoshi Nakamoto fórumnévvel rendelkező, amúgy ismeretlen személy bocsátott ki. Az elnevezés a fizetőeszközre és a létrehozott hálózatra egyaránt vonatkozik: bitcoin (kis kezdőbetűvel) az egységnyi fizetőeszköz, amelyet a Bitcoin (nagy kezdőbetűvel) hálózaton keresztül használhatunk. A felhasználók tehát a Bitcoin hálózatot használják a bitcoin érmék küldésére és fogadására.

A bitcoin-t 2009-ben még nem forgalmazták, így árfolyama sem volt. Az első bitcoin árfolyamot 2010 augusztusában rögzítették, ekkor 1 bitcoin érmét 0,07 USD-ért lehetett megvásárolni. A mai bitcoin árfolyam pedig ...

bitcoin (btc) árfolyam Fontos, hogy a Bitcoin fizetési hálózata decentralizált, azaz nincs olyan szervezet, hatóság, vagy vállalat, aki rendelkezni tudna felette. A központi irányítás hiánya megakadályozza, hogy a forgalomban levő kriptovaluta mennyiségét, az árfolyamot és tranzakciókat bárki/bármi befolyásolja, lehetetlenné téve a manipulációt és az elinflálást.
A bitcoin érméket maga a Bitcoin hálózat hozza létre, az új érméket elosztja azok között a számítógépek között, amelyek támogatják és üzemeltetik a hálózatot. Az ilyen módon létrehozható érméket és azok számát egy matematikai rendszer korlátozza, a végső határ 21 millió bitcoin érme.

bitcoin pénztárca A bitcoinok (általános megjelölésük BTC) biztonságosan tárolhatók egy pénztárcafájlban, személyi számítógépen, mobiltelefonon, külső adathordózókon vagy felhő alapú szolgáltatóknál, küldésükhöz és fogadásukhoz pedig csak egy bitcoin-cím szükséges.

A Bitcoin hálózatban részt vevő felhasználók mindegyikének van legalább egy pénztárcája (pl. Perfect Money), amelyben helyben generált nyilvános-privát kulcspár szerepel. A tranzakcióknál a kifizető és a kedvezményezett kizárólag a kulcspár publikus felének olvasható változatával, azaz a bitcoin-címével jelenik meg. A névtelenség így biztosított.

Bitcoin bányászat

A tranzakciókat a könnyebb feldolgozhatóság érdekében blokkokba csoportosítják, ezek a blokkok pedig egymással láncba kapcsolódnak (innen származik a blokklánc kifejezés). A bányászat során a felhasználók közötti tranzakciókat ellenőrzik és hozzáadják a blokklánchoz. A kriptovaluta bányászat során bonyolult matematikai műveleteket kell megoldani (nagy teljesítményű számítógépek segítségével), ezért cserébe a bányászok kriptovalutában részesülnek.

A bányászatra fordított erőforrás-felhasználás mára odáig fajult, hogy egy bitcoin bányászata nagyobb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint közel kétmilliárd bankkártya tranzakció, vagy például egy bitcoin-tranzakció 61 napig tudna ellátni energiával egy átlagos amerikai háztartást. A bitcoin üzemeltetés globális energiafogyasztásának mintegy háromnegyedét nem megújuló forrásokból állítják elő.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?"
(Ronald Reagan)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.