van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

Svájci frank árfolyam (₣ / CHF)

Svájci frank - forint árfolyam Svájci frank alapú hiteled van, biztonságos devizát keresel, vagy devizával kereskedsz? Egy szó, mint száz, tudni szeretnéd, milyen napi svájci frank árfolyammal számolhatsz.

Itt összehasonlítjuk az egyes magyarországi pénzintézetek mai friss svájci frank és forint átváltási árfolyamait.

Operation timed out after 8001 milliseconds with 0 bytes received

Svájci frank árfolyam ma, bankok szerint

A bankok akár naponta többször is jegyezhetnek valuta-deviza árfolyamot, a svájci frank árfolyamok a következő árfolyam kibocsátásáig érvényesek, ezért az adatok csupán tájékoztató jellegűek.
Összehasonlításul az MNB hivatalos mai svájci frank középárfolyam: 1 svájci frank = Ft ()


  VALUTA   DEVIZA
VételEladásFrissítés időpontja VételEladásFrissítés időpontja


Svájci frank árfolyam (közép) ma és az elmúlt 2 hétben


grafikon

Forrás: napiarfolyam.hu, mnb.hu

Forint – svájci frank árfolyam alakulása az elmúlt időszakban további grafikonnal

Svájci frank pénzváltás kalkulátor - mennyi svájci frank, mennyi forint?


Írd be egyszerűen az árfolyamot és az átváltani kívánt összeget vagy a Forint vagy Svájci frank mezőbe, és azonnal láthatod az eredményt a másik pénznemnél.


Pillanatnyi Frank árfolyamok
Eladási és vételi árfolyam  • Vételi frank árfolyam: Ha svájci frankkal (CHF) rendelkezünk, akkor ezen az árfolyamon hajlandó megvásárolni tőlünk az adott pénzintézet, tehát ilyen árfolyamon tudjuk azt "forintosítani". Minél nagyobb, annál kedvezőbb.
  • Eladási frank árfolyam: Ha forintunk (HUF) van, akkor ezen az árfolyamon tudjuk átváltani svájci frankra. Minél kisebb, annál kedvezőbb.

MNB svájci frank és forint középárfolyam

A dollár / forint hivatalos devizaárfolyam meghatározását a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az euro / forint és az euro / dollár keresztárfolyam alapján végzi. A további devizák (köztük a svájci frank is) árfolyamait a számított dollár / forint és a nemzetközi devizapiacon kialakult 11 órakor fixált keresztárfolyamok alapján állapítja meg az MNB.

A frank, mint menekülő valuta?

Vannak, akik svájci frankban tartják pénzünket, mert az aranyhoz hasonlóan biztos menedékként tekintenek rá. A svájci frank árfolyamát a gazdasági félelmek mozgatják. A stabil árfolyama miatt krízis helyzetekben, vagy gyengülő euró és dollár esetén sokan vásárolnak svájci frankot, aminek hatására felhajtják az árfolyamot.
Svájc érdeke az ország export beállítottsága miatt a gyenge frank, ezért mindent el is követ, hogy gyengítse azt: negatív kamatok, állampapír hozamok, azaz mi fizetünk azért, hogy svájci frankban tarthatjuk a pénzünket.

Ha alábbhagy a pánik, sokan átgondolják, hogy érdemes-e inkább euróra vagy dollárra váltani a pénzt, ahol akár valami hozamot is el lehet érni. Az eladások miatt ekkor a svájci frank árfolyama akár komoly esést is elszenvedhet. Tehát törékennyé válik a gránit szilárdságú árfolyama.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom
Link Másolom

"Három hűséges barát létezik - egy öreg feleség, egy öreg kutya és a készpénz."
(Benjamin Franklin)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.