van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

Arany aktuális ára, árfolyama

Dollár és arany árfolyam grafikon: 2023.11.29 és 2024.05.27 között


A grafikonon 1 uncia arany ára látható dollárban (USD). 1 uncia = 31,1034768 gramm. Az uncia idegen nyelven troy, rövidítése: oz.


Arany ára átszámítva grammra és forintra


A legutóbbi nyitóár (2024.05.27) alapján
1amerikai dollár354,44HUF
uncia arany2334,5USD
gramm arany  26603HUF

Az arany/forint értéket közvetlenül az unciánkénti arany dollárban jegyzett világpiaci árából és az USD/HUF (dollár/forint) aktuális középárfolyamából számítjuk. Az arany világpiaci árfolyamát a piac határozza meg, a világpiaci árfolyam nem azonos az arany felvásárlási árával.
A 14 karátos arany finomsága, azaz aranytartalma 58,333 százalék.


Élő arany árfolyam euróban és dollárban
Az arany hárombetűs rövidítése: XAU

Az aranyról

Az aranyat mindenki ismeri, hisz a legismertebb nemesfém. A kezdetek óta ismert fizetőeszköz, ékszereket készítenek belőle, és jól őrzi az értékét is. Utóbbi miatt sokan egy biztos, biztonságos menekülőpontként tekintenek rá. Azt gondolják, hogy egy esetleges válság, vagy háború esetén az egyéb befektetések értéke csökken, az aranyé tartós marad, vagy emelkedik.
Több, mint 83 éven át (1850 és 1933 között) 1 uncia arany ára 20 dollár volt. Ez alapozta meg a dollár stabilitását. Az arany mellett már a dollár is tartalék(valutának) számít, bár azóta 1 uncia aranyért sokkal többet kell fizetni.

Ha befektetésként tekintünk az aranyra, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy az arany tartásával nem kapunk kamatot, nincs belőle osztalék sem, tehát az árfolyam nyereség (lehet) az egyetlen hozama, haszna az arany birtoklásának.

Ha nem ragaszkodunk az aranytömb őrizgetéséhez, és csak az árfolyamnyereségre spekulálunk, akkor az e-bankok közül a Perfect Money lehetőséget teremt arra, hogy aktuális árfolyamon adjunk, vagy vegyünk aranyat egy digitális pénztárcán keresztül.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"A legelégedettebb ember az, aki egyszerre tud költekezni és takarékoskodni, hiszen így kettős az öröme."
(Samuel Johnson)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.