van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Környezetünk

Környezetünk megóvása az otthonunkban kezdődik, nem csupán energiát és ezáltal pénzt takaríthatunk meg, hanem hozzájárulhatunk az éghajlat védelméhez is.
Európában a közvetlen szén-dioxid-kibocsátás hozzávetőleg negyede írható csupán a háztartások számlájára. De ez sem kevés.

Tudtad, hogy az uniós háztartások energiafogyasztásuk több mint háromnegyedét fűtésre és hűtésre fordítják? Rendben, a fűtés nagy része földgáz, vagy fosszilis tüzelőanyag, esetleg tűzifa. De a hűtés? Egyre nagyobb szerepet játszik az elektromosság az életünkben, nem csak az elektromos járművek megjelenésének köszönhetően.

Belegondoltál már mennyi elektromos eszközt használt egy háztartás a 80-as években és mennyit használ ma? Otthonunkban egyre több elektromos gépet, készüléket, eszközt és kütyüt használunk, amik ugyan energiatakarékosabbak, mint elődeik, de számuk egyre növekszik. Nézted már a 10-20 évvel ezelőtti villanyszámládat? Ezen készülékek működéséhez pedig áramra van szükségünk.

Nem csupán az elektromosság lehet a kulcsszó. A fogyasztói társadalom, a kényelem, a megváltozott technológiák átalakították az életünket, és a pénztárcánkra gyakorolt hatásukat.

A régen fel sem merült kiadások ma már a hétköznapok részévé, természetessé váltak. Vajon mely dolgok azok, amikért ma úgy fizetünk, hogy régen el se hittük volna, hogy valaha fogunk? Olvasóink segítségével összegyűjtöttük ezeket.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!