van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Szükség van az applikációkra?

Mi lenne, ha játszanánk, vásárolnánk, filmeket néznénk és híreket olvasnánk okostelefonunkon, tabletünkön – alkalmazások használata nélkül? Működne, persze. Egyetlen célja van a mobileszközön található applikációknak: az adat- és pénzszerzés.
Ne felejtsd, az applikációk soha nem a használóik érdekeit szolgálják!

Az asztali számítógépen működik a Facebook, a Gmail és a Messenger külön telepített szoftver nélkül? Természetesen, csak be kell lépni az adott weboldalra.

Tudatosan technikai akadályai vannak annak, hogy az okostelefonok ne legyenek alkalmasak a webhelyek bármilyen célra történő használatára.
A nagy gyártók és áruházak érdekeltek abban, hogy a rajtuk keresztül történő applikáció-letöltésből, az applikáción keresztül történő vásárlásból részesedjenek. Ugyanez nem mondható el egy weboldalon keresztüli böngészésről.

Az online vásárlásokból szinte mindenki részesedni akar, lásd POS-terminálok az üzletekben, bankkártya kibocsátók (Visa, Mastercard), bankok és a tranzakciós illeték révén az állam.

Az applikációkat kínálók érdeke az adatszerzés. Okoseszközeink (telefon és tablet), akárcsak a számítógépeink, többnyire átjárók lennének a webböngészőn keresztül az online kapcsolathoz. Ez esetben az adatokat csupán a webböngészők ismerik és csak részben a meglátogatott oldalak tulajdonosai.
Itt jött az ötlet, mi lenne, ha egy saját alkalmazáson keresztül, közvetlenül gyűjtenék az adatokat az egyénekről? Igen, egyénekről, mert a telefonnal nem közösködünk, hanem mindenki sajáttal rendelkezik (ellentétben pl. egy családi közös számítógéppel).

Így az adatok letisztítva, egyénre jellemzően érkeznek a profilozókhoz, akik többet tudnak rólunk lassan, mint mi magunk. Hogy mire használják fel az adatokat? Ez a jövő zenéje, egyelőre arra, hogy eladjanak nekünk (vagy eladják másoknak az értékes információkat) és hanyag kezelés esetén megrövidítsenek.

Bármi, amit telepítünk, potenciális veszélyforrás lehet az eszközünkre (és ránk) nézve. Vagy azért mert eleve kártékony, vagy azért mert sebezhetővé tesz.

Az applikációk azonban nélkülözhetők. A webböngészők mára alkalmassá váltak a kifinomult műveletek (pl. online fizetés, robotok kiszűrése) elvégzésére és névtelen (inkognitóban történő) használatra.

Ha nem lennének applikációk, akkor talán kevesebb digitális cég virágozna (feleslegesen). AZ IT szektor folyamatos munkaerőhiánnyal küzd, és (indokolatlanul) óriási díjazással működik. Mi lenne, ha kevesebb felesleges app-ot fejlesztenének, helyette a felszabaduló kapacitásokkal értelmes informatikai megoldásokra fókuszálnának? Talán a digitális szolgáltatások olcsóbbak és jobbak lennének. Talán több domináns okostelefon-rendszer létezne.

Az applikációkat használóknak folyamatosan oda kell figyelni, hogy minden alkalmazásuk naprakész legyen. Helyben szembesülni az adott alkalmazás elavultsági problémájával kínos helyzetekhez vezet. Nem beszélve arról, hogy a folyamatosan frissítések egymásra oda-vissza hatva tehetik azokat néha használhatatlanná. Ha pedig egy frissítés hatására működésképtelenné válik egy alkalmazás, nincs lehetőség visszaugrani a működő változatra.
Egy weboldal működését központilag irányítják, de így annak aktualitásáról nem nekünk kell gondoskodni. Az applikációk szembe mennek az egy helyen karbantartott, azonos körülményeket, garantáltabb működést biztosító, és visszaélésekre kevesebb lehetőséget adó megoldásokkal.

Az applikációk fejlesztésére, karbantartására és üzemeltetésére vonatkozó (hatalmas) költségek beépülnek a termékek árába, és végső soron a vásárolók fizetik meg. Mert végül mindent a vásárló fizet.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Ha az éves bevételed 20 font, és az éves kiadásod 19 font, az eredmény: boldogság."
(Charles Dickens)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.