van az a pénz ...
... ami visszatalál

itt vagy most:    

Vélemények, véleménybörze

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottó játékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:


#7119 2022.08.08 wrrew: (-)
erre a c-tarifára én is kiváncsi lennék mvm kérdésre még nem válaszolt
EgyetértekNem értek egyet0
#7117 2022.08.07 Györgyike: (-)
Aki iparági dolgozó volt /jelenleg már nyugdíjas/ és áramdíj kedvezményben részesült, 2022.augusztus 1. után milyen áron kapja az áramot? Erről sehol nem tájékoztatnak!! A számlán C díjszabás van, a májusi-júniusi számla még jött.
EgyetértekNem értek egyet0
#7100 2022.07.28 Banyek: (-)
184ezer! És ezt mégis hogy fizeti ki a 81 éves anyám a 110ezer ft-os nyudíjából?! 70 m2 házban él egyedül. Ez a havi átalány lenne, ehhez jön 25ezer áram, és 6000 vízdíj, + tv, telefon, meg 20ezer gyógyszer. És akkor még nem evett! Ha 300ezret kapna sem lenne elég! Mégis ezt hogy képzelik?!
EgyetértekNem értek egyet0
#7092 2022.07.24 apeeng: (-)
mindenki számol...
Nos a napokban kaptam meg a következő három hónap gázszámláját, szépen lebontva havi befizetésekre...tehát októberig jó vagyok, mert ugyanannyit fizetek, mint eddig. Hogy aztán mi lesz, nem tudni...szerintem a szolgáltatók sem fognak megbírkózni három millió család számláival az év végéig sem.....a kis és nagy cégeket most nem említem. Egy biztos...baromi sok lesz a lázadó reklamáció. Most jön elő több tízezer család mérőproblémája, ahol két-három ház(lakás) van egy telken, és mind a telek eljén álló öreg szülék mérőjéről fogyaszt. Látszólag két nyugdíjas baromira dőzsöl, pedig nem...

Most még tiszta amerika az élet...strand, nyarás, utazás, gondtalanság(egy jó része az országnak)aztán jön...na nem az ősz, hanem a covid új támadása, és a majomhimlő.....hab a tortán, hogy sunyin a nyugdíjasok ellen hangolták a katásokat...bááár...a piknik szerű hídfoglalásokból az jön le, hogy nincs is olyan nagy vész...

Jó pihenést nyugdíjastársak, és mindenkinek, aki itt él.
EgyetértekNem értek egyet0
#7091 2022.07.23 Szakadék: (-)
A Rezsikedvezmény 1/365 időarányosság mindössze azt jelenti, hogy a kedvezményes mennyiséget 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között időarányosan biztosítják felhasználási helyenként. Tehát ha valaki ezalatt nem rendelkezik végig egyetemes szolgáltatási szerződéssel, mert például új felhasználó az adott helyen, akkor ő az éves kedvezménynek csak az időarányos részét veheti igénybe.
Ugyanakkor, ha valaki diktál, és a havi számlában elszámolt energiamennyiség nem éri el az adott időszakra kiadható kedvezményes mennyiséget, a kedvezménye nem veszik el.
Például ha valaki nyáron nyaralás miatt nem fogyaszt energiát, és így a diktálás alapján kiállított számlájában nem jelenik meg fogyasztás, akkor az erre az időszakra eső kedvezmény mértéket később ki tudja használni, ha szüksége van rá az éves időszakon belül, vagyis 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között.
https://bit.ly/3PKakKp
EgyetértekNem értek egyet0
#6070 2021.02.28 Szakadék: (#6069 válasza)
Most nem a "silányított" köbméterekért, hanem a szabványok szerint mért, felhasznált energiáért kell fizetni. A benzinnél sem reklamálunk, pedig adhatnák például fajsúlyra, mert van, hogy nem úgy húz az autó...
Azt nem várhatjuk el, hogy felhasználási helyenként legyen felszerelve és évente hitelesítve egy gázkromatográf, főleg ingyen.
Azért meghallgatnám az ötleteket, hogy mi alapján kéne fizetni az igénybevett szolgáltatás után, pontosabban.
EgyetértekNem értek egyet0
#6069 2021.02.28 Bubu: (#5963 válasza)
Valóban nem egyszerű a "hígítás",de az orosz gáz,keverve a gyengébb minőségű magyarral megoldja.A hitelesítést a vevő nem látja,a szolgáltató azt közli ami neki megfelelő.
EgyetértekNem értek egyet0


A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra és válaszadásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!