van az a pénz ...
... ami visszatalál

itt vagy most:    

Vélemények, véleménybörze

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottó játékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:

Vélemények a magyar Kormányról#6539 Tegnap TONTO: (-)
Miközben e kormány ezer milliárdokat juttat semmiért egy szűk csoport (NER) zsebébe, időszakonként a nagy többség különböző csoportjainak is csepegtet "segítő" adományt. Ez utóbbiak "rászorultsági" alapon azonnal el is költődnek így a magas 27%-os ÁFA okán szinte vissza is áramlik az államkasszába. És a további hatások : a kereslet növekedés azonnali áremelést vált ki a kínálati oldalból. És ugyanezt eredményezi a gyenge forint árfolyam is. A magasabb árak = magasabb ÁFA bevétel. ERGO : a lakosság magasabb bevétele azonnal el is inflálódik. A többlet pénz nem eredményezi a vásárlóérték növekedését. És akkor a magas üzemanyag árakról még nem szóltunk, ami az áruszállítás miatt minden termék árát ugyancsak emeli. Hát ez az "únortodox gazdaságirányítás" lényege. A kormány a magas inflációban érdekelt, és meg is tesz érte amit csak tud. A minimálbér (egyébként fogcsikorgatva, de végre beindított) folyamatos emeléséből is a bérekre rakódó munkavállalói és munkáltatói magas terhek (adók, járulékok) miatt, több pénz áramlik vissza a költségvetésbe, mint az emberek zsebébe. És a több költségvetési bevételből több vehető ki is (már egy szűk csoport által).
EgyetértekNem értek egyet0
#6538 Tegnap TONTO: (-)
A jelenlegi kormány "bankár" kormánynak nevezte a megelőző kormányt. Nézzük e kormány néhány intézkedését?
1/ A devizahitelesek hiteleit "forintosította" magas napi árfolyamon. A bankok semmit nem vesztettek, csak a betétesek hitele ugrott meg alaposan ....és immár véglegesen. És napjaink folyamatos MNB kamatemelései miatt még a hitel kamatok is folyamatosan nőnek.
2/ Bevezette a folyószámláról való pénz felvétel tranzakciós díját azzal, hogy ezt CSAK a bankoknak kell fizetniük. Aztán mi lett? A havi 150000,-Ft max 2-szeri kivétele felett a saját pénzét a lakosság igen magas tranzakciós díj megfizetése ellenében tudja csak használni.
3/ CSOK és felújítás címen a lakosság lakás célú beruházásait "közpénzből" támogatja e kormány. Az összegek csábítóak, de a célok megvalósításhoz még igen nagy összegű banki hitelek felvétele útján jutnak el az emberek (kivéve a gazdag NER lovagokat). Tuliképpen a bankok hitelezői pozicióját támogatja.
4/ COVID időszakban egyre-másra hosszabbítja meg a kormány a hitelmoratórium intézményét azzal, hogy az ügyfél havi törlesztő részlete nem növekedhet. Viszont a futamidő annál inkább, ami persze jelentős kamat többlet bevételt eredményez a bankoknak.stb
EgyetértekNem értek egyet0
#6485 2021.10.03 prrrr: (#6438 válasza)
Te valóban éleslátású vagy !
A mostani hatalom emberei fenyegetnek: lámpavassal,szemközt lövetéssel,börtönnel, vagyonelkobzással, a törvényes alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásával stb.- ugye!
- Vannak még emberek/szerencsédre/, akik nem
esznek akármit !!
EgyetértekNem értek egyet0
#6438 2021.09.13 apeeng: (-)
a mostani kormányról nincs mit vitatkozni, de egy, -még fel nem állt-árnyékkormányról talán..

...szerintem azért nem lesz árnyékkormány, (bárki is lesz a nyerő a miniszterelnök jelöltek közül,)-mert nincs alkalmas szakértő a tárcája irányításához...és kell még pár tucat államtitkár, stb...nos róluk nem hallani...
Gyanítom hogy miért...mert ha kitudódna bármelyik kormánytag neve, azt a mostani hatalom megenné..
EgyetértekNem értek egyet0
#6102 2021.03.16 Szakadék: (#6099 válasza)
...és, ha átbújsz a kihúzott kordon-zsinór alatt és beosonsz a ruházati osztályra egy papucs vagy fürdőköpeny megvásárlása céljából, egy kórházban fekvő rokonod számára, akkor az éber biztonságiak letepernek és átadnak a rendőrségnek:)))
EgyetértekNem értek egyet0
#6099 2021.03.16 apeeng: (#6090 válasza)
..az tényleg érdekes lenne, ha például a budaörsi Auchan áruház azon részét lezárnák, ahol nem élelmiszert árulnak..
EgyetértekNem értek egyet0
#6091 2021.03.14 Szakadék: (#6090 válasza)
Az élet nem állhat meg.
Én örülök, hogy hagytak lehetőséget vásárolni szükség esetére bármit, ha már úgyis ott vagyok/vagyunk. Nem kell vele élni, ahogy én sem éltem ma vele, mert pillanatnyilag nem volt szükségem rá.
Ezzel nem kivételeztek.
A Hiper- és Szupermarketek a főprofil élelmiszeren felül, előtte is árulták ezeket a dolgokat. Ők nem kerestek, kiskaput.
Nevezhetjük a törvényi engedékenységet érdekesnek, felelősségtudatból vagy irigységből, de a kisemberek, a többség mindennapjait könnyíti, segítheti ki, főleg, ha március 22 után is maradnak ezek az állapotok...
EgyetértekNem értek egyet0

#6090 2021.03.13 Valaki: (-)
Érdekesnek tartom hogy a szupermarketek ahol cipő is ès ruhanemuket, edènyeket, poharakat ès egyèb kiegeszìtőket árulhatják annak ellenère hogy a kifejezetten ruha ès cipő, háztartási cikkeket áruló üzleteknek zárva kell lennie. A szupermarketek ezen rèszlegeit érdekes módon nem kell ideiglenesen lezárni, elkulönìteni.
EgyetértekNem értek egyet0
#5957 2021.01.23 Szakadék: (-)
Ez most tudományos engedély vagy veszélyhelyzeti intézkedés?
"Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina"
A magyar orvosok, oltani is tudnak "ideiglenesen"?
Akkor most a felelősség is ideiglenes és csak abban az esetben érvényes, ha nem lesz baj a vakcinával?
EgyetértekNem értek egyet0
#5884 2021.01.04 Szakadék: (#5882 válasza)
"Karácsonykor megérkezett Magyarországra az első adag koronavírus elleni vakcina, és az oltópontokon dolgozó orvosok egy percig sem tétlenkedtek. A vakcina hatékony, biztonságos, és az eddigi tapasztalatok alapján mellékhatásoktól mentes."
Könnyen beszélnek, Pfizer-t kaptak.
Az oroszoknál meg kiestek az ablakon az orvosok (akik valamit tudtak?).
https://m.hvg.hu/tudomany/20201221_alekszandr_kaganszkij_vakcinakutato_kiesett_az_ablakon
EgyetértekNem értek egyet0
#5882 2021.01.04 apeeng: (#5881 válasza)
sőt...most már azt is tudjuk, hogy más vakcína kellene az időseknek(65 felett) és merőben más e kor alatt..
Azt mondták azt kapnak, ami van, oszt jónapot...
...de az sincs..
EgyetértekNem értek egyet0
#5881 2021.01.04 Szakadék: (-)
Nem értem, hogy az oltás regisztrációnál, miért nem lehet a vakcinát/ákat is kiválasztani. Sokkal többen jelentkeznének, ha nem zsákbamacskát játszanának. Kormányunk orosz és kínai vakcina favorizálását fenyegetőnek érzem. Még az oltási pontról is inkább haza ballagnék, ha azt akarnák beadni. Az Astra ködösít, marad a Pfizer és a Moderna.
EgyetértekNem értek egyet0
#5785 2020.11.28 Hisziapiszi: (#5780 válasza)
Végül szeretném a doktorandusz csoporttársaimmal neked is megköszönni hogy rajtad is jókat röhöghettünk.Az hogy e-mail cím alapján akarsz feljelenteni az volt a NO.1 :))Te is felkerültél az intranetünkre,az "én" név alatt ideírogató szintén fidesznyik mellé.

UI: ha van még valami ne tartsd magadban jöhet hadd röhöghessünk egy ilyenen mit te.
EgyetértekNem értek egyet+6
#5784 2020.11.28 Hisziapiszi: (#5780 válasza)
Még szép hogy egyetértesz,hisz a csati néven ideíró te vagy.Lebuktál! Pár óra múlva letörölték amit írtál,és azt is amit válaszoltam.Ennyi idő után megint ideírsz,egy törölt hozzászólásra válaszolsz más néven.Ennyi időbe tellett míg megtudtad mekkora hülyeséget írtál hogy e-mail cím alapján akarsz azonosítani :-))) De lementettem mindent.Te írtad hogy felakarsz jelenteni te fidesznyik agyhalott! Vagdalkozol össze-vissza a magadfajta bunkókra jellemzően.Tehát apád munkásőr volt...Gondoltam hogy előtte meg ÁVH-s. Semmi közöd hozzá hogy az enyém mi,de tudod mit? Ha ennyire tudni akarod, és elárultad amúgy is hogy a tied egy munkasőr,az apám orvos professzor.Szánalmas primitív unintelligens vergődésedben hazaárulózol. :-))) Azok pont ti vagytok kommunisták! Élen a KISZ titkár,Soros ösztöndíjas,liberális internacionálé alelnök vezéreddel.Aki az MSZMP tagokkal teletömött kormányával teszi élhetetlenné a vállalkozásokat,támogatja a multi cégeket,és az araboknak azt mondja, a Magyarok szinte ingyen dolgoznak.Ez a hazaárulás.De ezt nem mondják a M(igráns) 1 -en amit a birka elvtársaiddal bámulsz ugye.
EgyetértekNem értek egyet+13
#5780 2020.11.26 Black: (#5711 válasza)
Ha már így munkásőrözöl hadd kérdezzem meg a
te apád mi volt? Á:V:H:-s,hazaáruló,véresszájú
kommunista azért nevelt téged is egy hazaárulónak.Ha te írhatsz ilyen trágárságokat
úgy gondolom nekem is szabad.Egyébként azzal
a csati becenevűvel teljesen egyetértek.Minden szava igaz!!! Te akarsz jelentgetni Ő neki lett
volna joga.Te olyan vagy mint az a féreg patkányozós Bangóné.Elmehet az anyjába.Egyébként I.P cím.
EgyetértekNem értek egyet-11

#5718 2020.11.08 vásárlóCsapat: (#5716 válasza)
Várhatóan kétszer lesz családi decemberben. Legalábbis eddig így szokott lenni.
... bár korábban nem volt járvány, és az államnak is volt pénze.
EgyetértekNem értek egyet0
#5716 2020.11.08 Dávid: (-)
Lesze deceberben 2 családi vagy csak egy
EgyetértekNem értek egyet0
#5711 2020.11.07 Hisziapiszi: (#5707 válasza)
Na így beszél egy igazi fidesz kommunista.Ez persze nem csak a te szégyened,hanem a munkásőr apádé,aki ilyennek nevelt.Hogy merészelsz egy hölggyel,bármit is mondjon,ilyen stílusban beszélni.Az lehet hogy a birkamenetelő elvtársaiddal ezt megteheted de akkor is szégyelld magad! Itt éled ki a frusztráltságodat? Te egy kétkezi közmunkás,tedd ide-tedd oda senkiházi vagy,hozzászoktál ahhoz hogy veled beszélnek így.Inkább verd végig otthon a családot ahogy az a magad fajta kommunista suttyóknál lenni szokott. Persze kétszer volt négytalálatosod...Legfeljebb amikor az orrod dugod szeretett orsós KISZ titkár,liberális internacionálé alelnök vezéred valagába a M(igráns) 1 adón.
És ne gyere a gyurcsányozással te agyhalott.Ha eljön a szebb jövő cellatársak lesznek a vezéreddel együtt.
EgyetértekNem értek egyet+5
#5707 2020.11.05 csati: (#5704 válasza)
Figyelj te barom Cila!! Te egy büdös köcsög vagy
a buzi balliberális haverjaiddal együtt élen a szekilövető féreg Gyurcsánnyal.
Törökorszában próbálnál Erdogánra ilyent mondani többet nem látnád a napvilágot.Azért mert te nem nyersz mások nyernek savanyú a szőlő.Én személy szerint kétszer is volt 4-em az ötös lottón.
EgyetértekNem értek egyet-4
#5696 2020.10.28 Szakadék: (-)
"Az euró bevezetésére nincs céldátum. Példaként említette a cseh és a szlovák relációt, ahol Csehország saját valutát használ, Szlovákia belépett az euróövezetbe. A szlovák gazdaság ettől nem került a cseh gazdaság elé, sőt a cseh gazdaság fejlődött gyorsabban."
Miért nem a magyar és a szlovák relációval példálózott a pénzügyminiszterünk, ami minket is érint? A 2009-es euró bevezetésük óta, hogyan viszonyulnak a dolgok? Mert, ha nem mi maradtunk le, akkor a lekörözött előzött...
EgyetértekNem értek egyet+1
#5513 2020.07.16 Hisziapiszi: (#5509 válasza)
Szeretnénk megköszönni a doktorandusz csoporttársaim nevében hogy hozzászólásaiddal nagyon kellemes perceket szereztél nekünk.Többen még most is sírnak a röhögéstől.Mielőtt tanakodni kezdenél csökött agyaddal mi az, elárulom: akikből majd doktor lesz.Egyik társam kérdezi hogy amikor hazaérsz a kétkezi munkahelyedről,ami feltehetőleg közmunka, és nincs tele a hasad és veszít a csapatod,végig vered a családot? Ahogy ez a magadfajta kommunista suttyóknál lenni szokott? Valamint felraktuk az intranetünkre is.Másnak is szeretnénk kellemes perceket szerezni.Elárulom mi az, mert biztos ezt sem tudnád: belső internet.Mint Tállai elvtársad,aki az internet adó tüntetésről azt hitte,nem járnak a vonatok,azért van.:-)
EgyetértekNem értek egyet+11
#5510 2020.07.16 Hisziapiszi: (#5509 válasza)
Ha valaki égeti magát az te vagy:-)Látszik hogy egy unintelligens senkiházi vagy.Nem érted az összefüggéseket ugye? A 8 általános azért megvan?A klasszika filológiával azt akartam szemléltetni hogy nem vagyunk egy súlycsoport.
A burkolt zsidózásod is szánalmas..de mellélőttél,mert Sváb származású vagyok.De ez jellemző rátok bunkó kommunistákra,ha valaki okosabb ezzel tudtok csak vagdalkozni primitív elkeseredésetekben.Fetrengj továbbra is a posványban, várd a választást.Kapsz majd egy zsák krumplit szeretett Soros ösztöndíjas KISZ titkárodtól.
EgyetértekNem értek egyet+4
#5509 2020.07.15 piszike: (#5505 válasza)
Piszi, piszi!
Miről beszélsz?
A közösség elleni uszítás,és a gyűlöletbeszéded
a nyomós ész-érved?
Az agyhalottozás,és a kommunizmus is a te "fajtád" találmánya! ! !
- De, a klasszika filológiának mind ezekhez mi köze??
Égetsd csak magad...
Szegénykém!
- Csá!
EgyetértekNem értek egyet0
#5505 2020.07.14 Hisziapiszi: (#5491 válasza)
Örülök is! Az borzalmas lenne ha én is fideszkomunista agyhalott lennék mint te.Usztás.. na erről sincs fogalmad mit jelent.De kérdezd meg Kövér elvtársadat.A köteles beszéde.Na az az uszítás.De bárhogyis szánlak téged.Régi mondás hogy kommunistával nem lehet klasszika filológiáról beszélgetni.
EgyetértekNem értek egyet+2


A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra és válaszadásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!