van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Olvasói vélemények: árak és infláció

.

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottójátékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

Színes egyéniségek vagyunk. A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:

Vélemények az áremelkedésről#7894 2024.03.03 vásárlóCsapat: (-)
Szeptembertől várható az életszerű, reális infláció közlése a KSH-tól, mert akkor megy ki az éves összevetésből a vezetékes gáz irreálisan megállapított árcsökkenése.
 
0
#7833 2024.01.22 vásárlóCsapat: (#7832 válasza)
Kedves Tonto!
Még jó, hogy valaki figyel! Igen, a november és az október felirat nem frissült (pedig kellett volna). Köszönjük!
 
0

#7832 2024.01.22 TONTO: (-)
T. Vásárlócsapat ! A decemberi (azaz év végi) adatok helyesen vannak beírva az inflációs táblázatokba, de úgy vélem a táblázat illetve az egyes oszlopok fejléci megnevezései, mint ha nem lettek volna teljeskörűen átírva. Vagy tévedek?
Üdvözlettel. És továbbra is számítok precizitásukra és fontos elemzéseikre, következtetéseikre. BUÉK !
 
0
#7793 2023.12.09 vásárlóCsapat: (#7792 válasza)
Kedves Hábor,
Igazad van. A súlyozást nézve valóban 8,22%-os inflációnak kellene lennie novemberre vonatkozóan. A KSH mindig év elején közli a súlyokat, de mint ahogy a gázárnál is látható, évközben változik a módszertan. Ezek szerint a súlyozás is. Vélhetően megnőtt a háztartási energia súlya (hogy jobban húzza lefelé az átlagot) :)
 
0
#7792 2023.12.08 Hábor: (-)
A novemberi éves inflációnál nem jön ki a matek. Ezekkel az adatokkal 8,2 az infláció.
 
+1
#7762 2023.11.11 tamás: (-)
Ez a részletes statisztika csak azt bizonyítja, hogy sem az inflációban, sem a GDP-ben nem mutatkozik olyan jelzőszám, ami arra mutatna, hogy a lakossági megélhetés - mint a társadalom többségének életszinvonal javító eredményei- jövedelem/költség- viszonyai javulnának !!! Ebből pedig az következik, hogy az infláció, és a GDP adatokat - statisztikai szempontból úgy válogatják össze, hogy ne a valós képet mutassák, hanem eltereljék a figyelmet a tényleges állapotról !!!
 
0
#7701 2023.09.17 zsu: (#7700 válasza)
Minden hazugság!!!
 
-5
#7700 2023.09.17 Fox: (#7683 válasza)
Ha egy egyenes kérdésre adott egyenes válasz
ostobaság, akkor miért nem mondod el a magadét?
- Hogy nehogy kiderüljön ki a szánalmas: "hogy még elég sok ilyen ember van!" ?
- Sajnos!
Ez a valóság!
- De, gyűlölködj csak tovább!
 
0

#7683 2023.09.06 Margarett: (#7586 válasza)
Enyhe kifejezés Foxra, hogy nagyon OSTOBA szánalmas, hogy ennyire engedi elkábitani magát és agyilag nem képes észrevenni a valóságot, de az a szomoru, hogy még elég sok ilyen ember van! SAJNOS!!!!!
 
0
#7589 2023.06.26 Fox: (#7587 válasza)
Azt se felejtsük,hogy az EU-s csatlakozást az akkor kormányzó MSZP kezdeményezte,és azt
valójában az ÖSSZES Választóknak csak a 37,9 százaléka támogatta!
Az alacsony részvétel /45.62 %/ oka az lehetett, hogy az emberek nagy többsége nem tudhatta megítélni - ahogy most az akkumulátor gyártást sem/ hogy mivel jár,és jó e az neki!
-A Fidesz ugyanakkor a csatlakozás TÁMOGATÁSA mellett figyelmeztetett,arra, hogy akár 100 ezer munkahely szűnhet meg az uniós szabályozás miatt,és a külföldi verseny miatt a gazdaság egyes ágazatai összeomolhatnak.
Jogállamiságról szó sem volt,és hogy mi az!
- Alaptalan,és megtévesztő állítás,hogy "pont ők" Eu-s költségvetést valaha is megvétóztak!
- Ami az EU berkeiben évek óta - és különösen most folyik nem veti fel az EU.s alapszabályok megsértését?
És,pont ehhez kellene még ugye az Eu.s Ügyészséghez is csatlakoznunk - akkor jönne a pénz,amely alapjában jár?
A 7,2 milliárd euró összegű vissza nem térítendő támogatást igényeltünk,és 9,7 milliárd euró kedvezményes hitelkeret áll rendelkezésünkre,a közösen meghatározott európai célok TELJESÍTÉSÉRE !!
Teljesítésére! -nem pedig előbb teljesíteni ahhoz, hogy megadják!!
- Persze,mind ezek miatt nem fáj a fejed
 
0
#7587 2023.06.23 Lítium: (#7586 válasza)
- Választás. Azt azért ne felejtsük, hogy 2003-ban az érvényesen szavazó választópolgárok 83,76 százaléka szavazott az EU tagságra és ezzel a jogállamiságra.
- EU pénzek. 2020-ban pont ők vétózták a 2021-27-es EU költségvetést mert nem tetszett nekik, hogy az ingyen pénzt jogállamisági feltételekhez kötik. Minden valóban demokratikus országnak nincs problémája vele, csak azok félhetnek a jogállamiság számonkérhetőségétől, akik megsértik az EU alapelveit. Elég volna csatlakozni az Európai Ügyészséghez és jönne is a pénz, hiába ásálkodnak a libsik, jól ki lenne babrálva velük. Helyette a lakosság álltal erősen ellenzett akku-gyáraktól várják a bevételt, ami először egy csomó beruházási kiadással, majd környezetszennyezéssel jár. Ez később is folytatódik mert az elhasználódott akkumulátorokat a gyártó országnak kell feldolgoznia. Ettől többet nem szabadulunk. Ezt nem lehet egy demokratikus éjszakai rendelettel eltűntetni, maximum évtizedekre titkosítani a károkat. Nem baj, nem tudod, nem fáj fejed, vagy nem tudod mitől fáj... Akár még a lélegeztetőgépekre is szükség lehet...
 
0


A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"Egynek minden nehéz soknak semmi sem lehetetlen."
(Széchenyi István)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.