van az a pénz ...
... ami visszatalál

itt vagy most:    

Vélemények, véleménybörze

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottó játékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:

#5963 ma Szakadék: (#5962 válasza)
A gáz összetételének megváltoztatásához komoly technikai felszereltségre, szakembergárdára és anyagi tőkére lenne szükség. Bármely anyag, amit a földgáz „hígítására” használnának, drágább, mint maga a földgáz, ráadásul egy ilyen anyagból hatalmas mennyiségre volna szükség, hogy akár 1%-nyi változás legyen elérhető.
"A hatályos jogszabályok alapján ellenőrzik a földgáz minőségét mind a betáplálási, mind a kiadási pontokon. A földgáz fűtőértékét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által hitelesített anyagmintával kalibrált minőségmérő műszerekkel, ún. gázkromatográfokkal folyamatosan a szabványok szerint mérik.
­A gázkromatográfok 0,1% pontossággal mérik a gáz fűtőértékét. A műszer négy percenként mintát vesz a vezetékben áramló földgázból, azt elemzi, és meghatározza a minőségi jellemzőit. Az egyes elemzések eredményeiből órai és napi átlag képződik, ami alapján a szállítórendszer kiadási pontjain a földgáz minőségének és energiatartalmának elszámolása történik."
EgyetértekNem értek egyet0
#5962 ma Netudki: (-)
Hogyan ellenőrízhető a gáz megadott fűtőértéke - ami a számla alapegssége?
Az óra m3-t mér - ezt fogadjuk el hitelesnek.
Ezután azonban jön egy (légbőlkapott..?) konverzió, amiről semmi információnk sincs.
A számlán ugyanúgy lehetne 3MJ/m3, mint 30.
Hogy derül ki, hogy mennyi az annyi.... ?
EgyetértekNem értek egyet0
#5961 ma horl: (-)
A" höhn szeretett " Viktor vezérünk majd megmondja, hogy mikor és ki nyerjen! Ezért van az anonimitás törvénye. Hiszen kell nekik a pénz krumplira és lejárt Szab idejű száraztésztára, hogy szavazatokat vegyenek.
EgyetértekNem értek egyet0
#5960 Tegnap Totó: (-)
Valami nem stimmel!
EgyetértekNem értek egyet0
#5959 Tegnap Georgina: (-)
Gooud a lottozas
EgyetértekNem értek egyet0
#5958 Tegnap tsl: (-)
örökké ezt tették most is, csak régen 25% is elég volt most a 40% is kevés!!!!!!!!!!! mikor lesz végre rend???? gusztustalanok mi meg birkák vagyunk mind...
EgyetértekNem értek egyet+1
#5957 Tegnap Szakadék: (-)
Ez most tudományos engedély vagy veszélyhelyzeti intézkedés?
"Ideiglenes használatba vételi engedélyt kapott Magyarországon a Szputnyik V vakcina"
A magyar orvosok, oltani is tudnak "ideiglenesen"?
Akkor most a felelősség is ideiglenes és csak abban az esetben érvényes, ha nem lesz baj a vakcinával?
EgyetértekNem értek egyet0

#5956 2021.01.22 Jocó: (#5608 válasza)
Nem másik munkahejet kellhogy keressen hanem azt kellene tudomásulvenned,hogy az üa. árakon többmint fele az államkasszába vándorol!
EgyetértekNem értek egyet0
#5955 2021.01.22 Jocó: (#5938 válasza)
Azt nevárjátok,hogy a nyugdijak is igy emelkedjenek!Más minde
EgyetértekNem értek egyet0
#5954 2021.01.22 Ibus: (-)
TISZTELT IGAZGATÓ ÚR! KÉREM ÖNÖKET,HOGY AZ ÁT NEM VETT GK.-IK FELSOROLÁSÁT,SZÍVESKEDJENEK NAGYOBB SZÁMOKKAL,ÉS FEHÉR ALAPON LÁTHATÓVÁ TENNI,MERT,JELENLEG OLVASHATATLAN! AZ IDŐS EMBER IS SZERETNÉ MEGNÉZNI! AZ 50-ES SOROZAT SZÁMUAKAT,MIÉRT NEM SORSOLJÁK! MÁR CSAK A 60000.-ES BETÉTEK MENNEK! EZ ÍGY NEM FAIR,UGYE EZT TUDJÁK?!
EgyetértekNem értek egyet0
#5953 2021.01.21 Fifi: (#5947 válasza)
Igazad van Cila.
EgyetértekNem értek egyet0
#5952 2021.01.21 Gueth PéterCsaba : (-)
Tessék már mondani! Somogyból mikor húznak?30 éve várom már, hogy sorra kerüljünk.Mindhiába!
EgyetértekNem értek egyet+1
#5951 2021.01.21 Papa57: (-)
Biztos,hogy nem tiszta a sorsolás! Olyan számokat generál a számítógép amilyen nincs a rendszerben!! Lásd a mostani skandináv lottó számokat! Szemét rabló banda!!!!!
EgyetértekNem értek egyet0
#5950 2021.01.21 Piros: (-)
Nekem már évtizedek óta van nyeremény betétkönyveim,de nem értem,miért mindig csak a 60-65-ös sorszámúak vannak kisorolva! A régi sorszámmal rendelkezők,hol vannak?!
EgyetértekNem értek egyet0
#5949 2021.01.21 valós: (-)
Egy vita tisztázása céljából szeretnénk tudni mennyi a lakóssági gáz ára Budapest XIV.kerületében rezsicsökkentéssel 256 köbméter fogyasztása esetében. Köszönettel egy bérlő aki csak fizet, de számlát nem láthat
EgyetértekNem értek egyet0

#5948 2021.01.21 J0CI: (-)
Megint csalás a skandi és a hatos főnyeremény, csak reklám. A mi pénzünkből támogatják a segélyszervezeteket és pl a Hajdúszoboszlói fürdőparadicsomot(tömeglavor) ez már nyílvános, utána lehet nézni, ez így megy 2011 február óta, nagyon szomorú ez.
EgyetértekNem értek egyet+1
#5947 2021.01.21 Cila: (-)
Megint jól járt a Zrt meg az állambácsi!megy majd megint a rogán ceci k...ának a pénz mert az előzőt már úgyis elherdálta!
EgyetértekNem értek egyet0
#5946 2021.01.21 geri 7gari 21: (-)
A lottó számokat nem kell manipulálni ahhoz hogy a pénz benn maradjon,csak a nyertes szelvényekből ,a legkisebb nyerőosztályon kívül ,jóval többet jelentenek be ,így minden rizikó nélkül zsebre teszik a pénzt,és minden birka tudomásul veszi!
EgyetértekNem értek egyet0
#5945 2021.01.20 SB: (-)
Szart sem ér a SUPERSHOP nyereményjáték, kidob mert szerintük nem tudom a születési dátumomat.
Ez valószínű megtévesztés.
EgyetértekNem értek egyet0
#5944 2021.01.20 Mihalik Emőke: (-)
Kissé hosszúra sikerült a mondandóm, de elmondanám azt is, hogy nagyon restellem, Magyarországon nyomorogniuk kell a embereknek, mi több, éhezniük. Fiatal koromban átéltem, szégyelltem a szegénységem. Most azoknak a tehetőseknek van szégyellni valójuk, akik kifosztották az országot, nyerészkednek a külföldtől kapott támogatáson, és kihasználva a szegénységet, szavazatokat vásárolnak rajta. Őket kellene hibáztatni, és nem a nyugdíjasokat.
EgyetértekNem értek egyet+1
#5943 2021.01.20 Mihalik Emőke: (-)
Kevesen tudják, hogy amíg a FIDESZ-kormány nem változtatott rajta, a cégek a munkatársaik jövedelme után meghatározott %-ban a dolgozó nyugdíj-alapját növelték, egészségbiztosítási hozzájárulással az egészségügyi ellátását garantálták, és az esetleges munkanélküiségre járulékot hoztak létre. A FIDESZ-kormány ntette, besöpörte a közös kalapba, és arra költi, amire a támogatóinak szüksége van.
Katica néni! Mit szólna hozzá, ha lenne 100 ezer forintja, és holnap már csak 80 ezer forintot érne? Akik saját maguk és a munkáltatójuk is befizették a nyugdíj-járulékot, miért csökkenjen a nyugdíjuk vásárló értéke csak azért, mert valaki a háztájiban dolgozott, vagy htb-ként a családot látta el, és mivel nem volt jövedelme, így járulékot (azaz megtakarítást) sem fizetett. A NYUGDÍJ NEM SZOCIÁLIS JUTTATÁS, megdolgoztunk érte, és amennyit befizettünk, annak csak egy részét kapjuk vissza járadék formájában. Sokan, nagy művészek is panaszkodnak az alacsony nyugdíjuk miatt, de arról nem beszélnek, hogy a szerepléseik, "haknijaik" utáni jövedelemből NEM KELLETT nyugdíj-járulékot fizetniük, így nyugdíjat sem kapnak utána.
EgyetértekNem értek egyet+1
#5942 2021.01.20 Éva: (-)
Nekem már több mint 20 éve van betétkönyvem. Több 50, 20 ezres. Soha nem nyertem még. Azt hiszem kilépek a játékból.
EgyetértekNem értek egyet0
#5941 2021.01.19 Csilla: (-)
Érdekes hogy mindig csak a 60 és 65 sorszámúakat sorsolják.A kisebbeket sose!
EgyetértekNem értek egyet0
#5940 2021.01.19 apeeng: (#5923 válasza)
kedves vásárlói csapat.

Restellem így utólag, mert nem hittem, hogy megcsinálják...megcsinálták, én meg szégyellhetem magam...

Amúgy aki csinálta(készítette), az igencsak megdolgozott vele..tényleg rajtavannak a témán, lenamkalapot.

(csak jelzésként..én 2008-ban mentem nyugdíjba, pont az után, hogy a Gyurcsány kormány 8%-al kevesebb nyugdíjat adott az akkor nyugdíjba menőknek..volt aki kiszámolta, hogy e miatt több mint kétmilliót vettek el tőle mostanáig, pedig megdolgozott érte)..
EgyetértekNem értek egyet0
#5939 2021.01.19 Katica néni: (-)
Miért nem vizsgáljak át a régen megállapitott nyugdijakat es zárkoztatják fel a közelmúltban megállapitott nyugdijakhoz. Pl azonos végzettségű pedagógusnak nagyságrendekkel magasabb nyugdijat állapitanak meg napjainkban. - Akinek 200-300 ezer ft- os nyugdija van, vagy meg magasabb, miért kell ugyanolyan mértékű emelest kapnia?
-Akinek kevesebb a nyugdija, mint az átlagnyugdíj, azt nem érdekli hogy az mennyi . Hiszen nem abbol él, hanem jóval kevesebből nyomorog. Főleg, ha egyedül él.
EgyetértekNem értek egyet0A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra és válaszadásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!