van az a pénz ...
... ami visszatalál

itt vagy most:    

Vélemények, véleménybörze

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottó játékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:

#6294 ma Zsuzsanna: (-)
Megbizhatatlanok!! vagy??
EgyetértekNem értek egyet0
#6293 ma Zsuzsanna: (#6292 válasza)
Kösz a kioktatást. A 70es években az 5000Ft többet ért mint ma az 50000.ezt is figyelembe kellene venni.
EgyetértekNem értek egyet0
#6292 Tegnap Gesztenye: (-)
A sorsoláson minden forgalomban lévő betét részt vesz, a címletének arányos súllyal. Ez azt jelenti, hogy egy 50 000 Ft értékű betét ötször nagyobb eséllyel vesz részt a sorsoláson, mint egy 10 000 Ft értékű.

Ezt kellene értelmeznie azoknak, akik azt hiszik, hogy az ő 20 éve vásárolt, meg keresztelőre, konfirmációra, ballagásra, nászajándékba kapott 5000 ft-os betétkönyvük nem kerül a kalapba.
DE igen, bekerül, de az egyre sokasodó 50 000 ft-os betétkönyvek mellett a kihúzás esélye a minimálisra csökken! Jóval többen tartják a pénzüket a betétkönyvekben, mint régen. Ne hasonlítsuk már anno'79-et 2021-hez!
EgyetértekNem értek egyet0
#6291 Tegnap sanyi: (-)
Figyeltem a komment háborút, és az írásaid, és az,hogy a családoddal meg a haverjaiddal összefogva lehúzod az értelem hangját(egyértelmü,hogy te csinálod apeeng), többet elárul rólad, mint szeretnéd. Nem fogok meglepődni, ha engem is megszólsz, vagy leértékelsz. Csak tessék, ha nem bírod ki, nyomjad dedós!
EgyetértekNem értek egyet+1
#6290 2021.06.12 ferenc: (-)
Ráadásul, mindezt olyan stílusban teszed, mint egy birodalmi! Amúgy a tedd, vagy ne tedd, nagyon is ideillik, csak ti nem értettétek meg. Ahogy azt sem,hogy szegény Vi,talán csak segítséget próbált kérni,csak gondolom,nyíltan nem tehette meg.
Amúgy attól félsz,hogy neki van igaza,vagy attól,hogy te tévedsz? Merthogy,bizonyos önkormányzatoktól,nevetséges ürügyekkel vonnak el nagy pénzeket,akkor ezt miért ne nyúlnák le? Ha már úgyis kéznél van..!
Kedves Vi! Ha nethez jutsz:kívánom,kitörhess végre a vidéki adolf és éva fogságából és pihenj és élj,érzem rádfér!
És Anna kedves,ne törődjön a bunkókkal,magácska csak jót akart!
apeeng,te meg,ha ismét nem bírod ki,hogy ne te legyél a leghangosabb,semhogy ne a tiéd legyen az utolsó szó,szólj csak be nekem is,ha csak ettől érzed jobban magad,de előre szólok,rólam ez lepereg.
EgyetértekNem értek egyet0
#6289 2021.06.12 ferenc: (-)
Vi az életéért küzd,te meg az orra alá dörgölöd,milyen szerencsés vagy,Anna vele érez,erre leszólod a nyelvtana miatt,holott nem az a fontos,és minderre még büszke is vagy. Annának van igaza,szégyelld magad te.
EgyetértekNem értek egyet0
#6288 2021.06.11 apeeng: (#6286 válasza)
Anna50

Hát szégyellnivalód neked van...nem csak a szövegértés, a helyesírás miatt is.

Vagy fuss neki mégegyszer, vagy rólam ne alkoss véleményt.

Ezt érted?
EgyetértekNem értek egyet+1

#6287 2021.06.11 Anna50: (-)
és nem haltatok volna bele,ha savazás hejett,inkább megkérdezitek,hogy hogy van az a nyomorult,vagy hogy most van-e mit ennie!
EgyetértekNem értek egyet0
#6286 2021.06.11 Anna50: (-)
nekem is van olyan barátnőm,aki ilyen helyről jótt,és csak nehezem(és nem huszonévesen,mint a mázlisták!)jutott csak ki onnan,és a hozzátok hasonlók savazása nem segített! és elolvastátok azt is,hogy lehet,már netje sincs?! és valószínűleg vinek is folyton a háta mögé kell néznie,apeeng meg ráír,hogy kell egy kis izgalom?! szégyelljétek magatokat! van miért!
EgyetértekNem értek egyet0
#6285 2021.06.11 Szakadék: (#6283 válasza)
Kedves vi!
Itt és ide most komolyan Yoda mestert idézted?
"Tedd vagy ne tedd,de ne próbáld!"
https://youtu.be/jAwNfwbt9bU
Neki jól állt:-)
Nálad nem jött át vele a Glória hatás...
EgyetértekNem értek egyet0
#6284 2021.06.10 apeeng: (#6283 válasza)
hali.

Kedves vi.

Nemcsak lottózom, hanem évek óta kaparós sorsjegyet is veszek. 300.-Ft egy db, és néha nyerek 300, 500, 1000.-Ft-ot. Öt szelvényből előfordul hogy három nyer, da az is, hogy csak egy.
Némi izgalom kell.

Üdv.
EgyetértekNem értek egyet0
#6283 2021.06.09 vi: (-)
Kedves apeeng!
Köszönöm az együttérzést,mert ez errefelé ritkább,mint a fehér holló,és eltaláltad,mostanra,valóban csak békében szeretnék végre élni,mert már kegyetlenül fáradt vagyok(szó szerint,aludni sem hagynak),deh...,amíg,amint belépek a kapun,már taposnának is ki belőlem mindent,holott,ezek után,nem tartozom egy db sz.rral sem ezeknek,csak ez maradt,de ha tényleg igazam van,akkor fújhatom! Nah netem is ki tudja meddig lesz,szóval: aki együtt érez velem,annak tisztelettel megköszönöm,ami meg a lottót illeti,nos ha ti is úgy érzitek,vmi nem stimmel vele,tegyétek szóvá.Vagy ne. Játszatok. Vagy ne. Tedd vagy ne tedd,de ne próbáld! Ennyi.
EgyetértekNem értek egyet0
#6282 2021.06.09 apeeng: (#6281 válasza)
Kedves vi!

Az lejött, most megerősítetted, hogy faluban laksz(tengeted napjaid). Az kiviláglik az írásodból, hogy erős jellem vagy, bár a környezeted minen nap próbára tesz.. A pszichológiát hagyom, mert az vékony jég, nem élek vele.
Esély csak akkor van, ha teszel érte. Jó munkabírás, depressziómentes jellem, némi iskola, szakma, szép kézírás...ez az alap, hogy tiplizhess...itt a "nagyfaluban" ahol élek vannk lehetőségek, persze egyre több a nagy arc, aki próbálja magát jól eladni...

Kiek sikerül, kinek nem...

Kívánom, neked sikerüljön, megtaláld a nyugalmat..

Üdvözlettel
EgyetértekNem értek egyet0
#6281 2021.06.09 vi: (-)
Kedves apeeng!
Tudom,azt hiszed,elvakít a kilátástalan helyzetem,de csak dühít,nem elvakít. Sokat dolgoztam azon,hogy belőlem ne váljon az ostobák alantas alfajának egy újabb tagja. Nem volt egyszerű,és még van hová fejlődnőm,de,mindeközben(talán az okok keresése végett)egyre jobb és jobb lettem az emberi pszihológiában,és az összefüggések meglátásában. Nem tudok mindíg játszani,de azért figyelem,és a rossz dolgok kiszúrása mostanra nagyon megy. Hidd el,én szeretném a legjobban,ha most végre tévednék,mert másképp eséjem nincs kijutni ebből a fejét a homokba dugó faluból,deh...,a rossz dolgokban még nem tévedtem. Pedig szeretnék,mert ez már engem is megrémít...,pedig,nem vagyok ijedős...! Hát ezért gondolom,amit gondolok.Plussz,én már nem hagyom,hogy elvakítson az úgynevezett glória hatás(ez egy pszihológiai jelenség). De ettől függetlenül: bár tévednék...!Csak már nem hiszek a csodákban...
EgyetértekNem értek egyet0
#6280 2021.06.08 apeeng: (#6249 válasza)
mitől is olyan biztos?
EgyetértekNem értek egyet0

#6279 2021.06.08 apeeng: (#6278 válasza)
kedves vi.

Arról nem tehetek, sem az állam, hogy a szüleid ..korcsok...
Nehéz lehetett felnőni ilyen körülmények között. Külön élsz, vagy együtt, mindenképpen szomorú ami veled történik.
Okosat nem tudok mondani, még azt sem, hogy lépj le.
Sajnálom.
A lottóban én bízom, aztán lehet, hogy nem kellene.

Üdvözlettel.
EgyetértekNem értek egyet0
#6278 2021.06.07 vi: (-)
Kedves apeeng!
A szüleim ostoba szadista állatok,de senki,nemhogy nem hisz nekem,de még felnőtt koromban is,én az áldozat vagyok a szegény és a megvetett! És mindennek tetejébe,még azt is le kell nyelnem,hogy a kormány ezeket a korcsokat pénzeli,csak mert azóta nyugdijasok lettek,nekem meg néha már a lejárt élelmiszert kell elkérnem a boltból,hogy ehessek! Na ez a balszerencse! A lottó meg a csalás! Eluntam...!
EgyetértekNem értek egyet+1
#6277 2021.06.07 Peti: (-)
Hát már megint nincs pénzük a nagy embereknek.
EgyetértekNem értek egyet0
#6276 2021.06.07 tétova: (-)
A totó 22-2 heti fordulójában változott a telitalálatos szelvények száma? Emiatt nincs az MTV teletexén a nyereményoldal?
EgyetértekNem értek egyet0
#6275 2021.06.07 apeeng: (-)
én is lottózom, méghozzá telefonról mobil-lottót.
Nos félévente van egy kettesem.
A mostani ötös is nagy valószínűséggel családi életkor számok..papa-mama, valamelyik gyerek, unoka életkora..akármilyen lehetetlennek látszik, nyert valaki.
Az én számaim is a családtagok életkora, de én jól kicsesztem a lottóhúzókkal, mert sosem találják el a számaimat.
Csak röhögve lehet erről beszélni..a nejem meg is kérdezi: befizetted a hülyék adóját? ..erre tessék, most volt egy kettese.

Amúgy mindenhol a (civilizált)világban, a szerencsejáték cégek százszámra alkalmaznak jobbnál jobb matematikusokat, akik gondoskodnak róla, hogy jusson is, maradjon is.

A Csalogány utcában erről többet tudnának mondani.

Ha csalnának, az már rég kiderült volna. Akkor pedig reszeltek volna a cégnek.

Egyszerűen szerencse kérdése az egész. Engem nem kedvel a szerencse Istennője.
EgyetértekNem értek egyet+1
#6274 2021.06.07 Szakadék: (#6270 válasza)
Azt honnan tudja, hogy "régebbi sorszámok nem szerepelnek SOHA sem a sorsolásokon"? Mert nem nyert? Honnan tudja milyen sorszámok maradtak forgalomban a sajátján kívül?
Egyébként a régi 5ezer forintos jóval kevesebb van, mint az új 50ezer forintos, amelyek ráadásul mivel tízszer nagyobb összegűek, eleve tízszereses eséllyel vesznek részt a játékban. Minden betét a névértékének megfelelő súllyal vesz részt a sorsoláson.
"Minél nagyobb összegű betétet nyit, annál nagyobb az esélye arra, hogy nyerjen a havi sorsolásokon."
Ez csak matek:-)
EgyetértekNem értek egyet0
#6273 2021.06.06 vi: (-)
szerintetek a kaparósba is belenyúlnak? Csak mert jo,ha 20-ból egyszer(!)összejön valami,és még akkor is csak az ára! Már finoman szólva is feltünő!
EgyetértekNem értek egyet+3
#6272 2021.06.06 siófok: (-)
a golyókban változtatható a szám
EgyetértekNem értek egyet0
#6271 2021.06.06 J0CI: (-)
Ötös programozott főnyeremény:MEG VAN A ZRT DOLGOZÓI NYÁRI SZABADSÁGÁNAK AZ ÖSSZES KÖLTSÉGE! Tavaly juni 13-n szintén volt ötös főnyeremény! Ui: Trianon ünnepi ((?) kifizetések!!!
EgyetértekNem értek egyet0
#6270 2021.06.06 János bácsi: (-)
Ha igaz az, hogy a betétkönyv mint sorsjegy MINDEN sorsoláson részt vesz, akkor a régebbi sorszámok miért nem szerepelnek SOHA sem a sorsolásokon? Szeretnék választ kapni!
EgyetértekNem értek egyet+2A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra és válaszadásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!