van az a pénz ...
... ami visszatalál

itt vagy most:    

Vélemények, véleménybörze

Van véleményed az benzinárról, gázarakról, az áremelkedésekről, bankokról, a nyugdíjról, bérekről vagy a lottó játékokról? Írd meg, szólj hozzá, sokan olvassák!

Nálunk a véleményedet regisztráció nélkül is megoszthatod.

A véleménybörze célja a kultúrált párbeszéd, csevegés biztosítása, egymás véleményeinek megismerése az alábbi témakörökben:

#6544 Tegnap Pityu : (-)
Manipulálnak és csalnak a müsorvezetö számhuzok ma sem nyertem a 6 mezös 6 os lottón
EgyetértekNem értek egyet0
#6543 Tegnap Joci: (#6535 válasza)
Hát mi lenne, manipulált számok!
EgyetértekNem értek egyet0
#6542 Tegnap JJ: (#6540 válasza)
na leírom mégegyszer:
Jelen pillanatban 1 db 5000Ft-os betétnek a nyerési esélye: 1:18,8 millióhoz
Három autóval: 1:6,26 millióhoz

az 5000 Ft-os betétek a jelenlegi 95 milliárdos tőkének csak a csekély hányadát adják.
Az arány olyan, hogy ha felvesszük a betét állomány össz. terjedelmét 1000-nek, akkor ebből az 5eFt-os betétek, csak 0-26-ig vannak.
Szóval ez olyan lottó, ahol 1000-ből húznak, 5e csak akkor lesz, ha a kihúzott szám 1-26 közé esik. (persze ez csak becslés, de ha kicsit jobb az arány akkor se segítene .... )
EgyetértekNem értek egyet0
#6541 Tegnap Regina Fiser: (-)
Elnézést Kérek ! De a 65 kezdődő amiből most is négy et húztak az mennyi értékü???Kőszőnőm
EgyetértekNem értek egyet0
#6540 Tegnap cuni: (-)
Sajnos, vannak kispénzű emberek is, és régi vagy 30 éves betétek, amit nem húznak hónapok óta mivel az 5 ezer forintosoknak 20 a sorszáma, egész évben nem húznak huszas sorszámút,miért??????
EgyetértekNem értek egyet0
#6539 Tegnap TONTO: (-)
Miközben e kormány ezer milliárdokat juttat semmiért egy szűk csoport (NER) zsebébe, időszakonként a nagy többség különböző csoportjainak is csepegtet "segítő" adományt. Ez utóbbiak "rászorultsági" alapon azonnal el is költődnek így a magas 27%-os ÁFA okán szinte vissza is áramlik az államkasszába. És a további hatások : a kereslet növekedés azonnali áremelést vált ki a kínálati oldalból. És ugyanezt eredményezi a gyenge forint árfolyam is. A magasabb árak = magasabb ÁFA bevétel. ERGO : a lakosság magasabb bevétele azonnal el is inflálódik. A többlet pénz nem eredményezi a vásárlóérték növekedését. És akkor a magas üzemanyag árakról még nem szóltunk, ami az áruszállítás miatt minden termék árát ugyancsak emeli. Hát ez az "únortodox gazdaságirányítás" lényege. A kormány a magas inflációban érdekelt, és meg is tesz érte amit csak tud. A minimálbér (egyébként fogcsikorgatva, de végre beindított) folyamatos emeléséből is a bérekre rakódó munkavállalói és munkáltatói magas terhek (adók, járulékok) miatt, több pénz áramlik vissza a költségvetésbe, mint az emberek zsebébe. És a több költségvetési bevételből több vehető ki is (már egy szűk csoport által).
EgyetértekNem értek egyet0
#6538 Tegnap TONTO: (-)
A jelenlegi kormány "bankár" kormánynak nevezte a megelőző kormányt. Nézzük e kormány néhány intézkedését?
1/ A devizahitelesek hiteleit "forintosította" magas napi árfolyamon. A bankok semmit nem vesztettek, csak a betétesek hitele ugrott meg alaposan ....és immár véglegesen. És napjaink folyamatos MNB kamatemelései miatt még a hitel kamatok is folyamatosan nőnek.
2/ Bevezette a folyószámláról való pénz felvétel tranzakciós díját azzal, hogy ezt CSAK a bankoknak kell fizetniük. Aztán mi lett? A havi 150000,-Ft max 2-szeri kivétele felett a saját pénzét a lakosság igen magas tranzakciós díj megfizetése ellenében tudja csak használni.
3/ CSOK és felújítás címen a lakosság lakás célú beruházásait "közpénzből" támogatja e kormány. Az összegek csábítóak, de a célok megvalósításhoz még igen nagy összegű banki hitelek felvétele útján jutnak el az emberek (kivéve a gazdag NER lovagokat). Tuliképpen a bankok hitelezői pozicióját támogatja.
4/ COVID időszakban egyre-másra hosszabbítja meg a kormány a hitelmoratórium intézményét azzal, hogy az ügyfél havi törlesztő részlete nem növekedhet. Viszont a futamidő annál inkább, ami persze jelentős kamat többlet bevételt eredményez a bankoknak.stb
EgyetértekNem értek egyet0

#6537 2021.10.23 JJ: (#6534 válasza)
Nem csökken az állomány, sőt emelkedik.
Ki lehet számolni a nyeremény autó értékéből, hogy mekkora a mostani tőke állomány ... az bizony most 95 milliárd körül van.

A három autó meg tovább rontja a nyerési esélyeket, igaz, hogy drágábbak, de akkor is.
Amúgy őket is sújtja az autópiaci helyzet ... most az az autó ami 3,7 millió volt régen most már 5 millió körül van az ára ... 4 et ebből nem ad ki a hozam, ezért 2 drágábbal helyettesítették .... valószínű a következő sorsoláson is csak 3 darab lesz, vagy talán Suzuki, mert az olcsóbb ... majd látjuk.
EgyetértekNem értek egyet0
#6536 2021.10.23 Gabo: (#6523 válasza)
Gyökér vagy!
EgyetértekNem értek egyet0
#6535 2021.10.23 Adu: (-)
Na mi lesz ma az ötösön?
EgyetértekNem értek egyet0
#6534 2021.10.23 o1k: (-)
Ha valaki azt hiszi, hogy növekednek a nyerési esélyei, ha egyre többen szállnak ki a gépkocsinyeremény betétjeikből, akkor az téved. Először a negyedévenkénti extra sorsolás ritkult, mára meg az autók száma apadt le rendesen. Az OTP a legrosszabb kondíciókkal rendelkezik a magyarországi bankok közül. Ne gondolja bárki is, hogy visszacsippentenek a nyereségből. Ha kevés a betétes, kevesebb az autó. Tehát úgy tűnik, csökken a betétesek bizalma. Nem is értem, miért ilyen népszerű még az OTP? (Talán, mert mindenki ismeri).
Viszont érdekes, hogy ahogy lanyhul az érdeklődés az OTP autónyereménye iránt, úgy növekszik a Takarékbanké.
EgyetértekNem értek egyet0
#6533 2021.10.23 Ági: (#6529 válasza)
Meg kell nézni, hogy most milyen tipusú autókat húztak. Sokkal drágábbakat mint korábban.
EgyetértekNem értek egyet0
#6532 2021.10.22 Galambos Zsolt: (-)
Én úgylátom kikell váltanom pénzre, mert nagyon pici esélyem sincs hogy.kisorsoljanak. kamat nincs nem érdemes benthagyi, lassan nem ér semmit, az állam meg használja
EgyetértekNem értek egyet0
#6531 2021.10.21 Veress Béla: (-)
szegény Csányi, hogy dögölne meg, fukar, mint az a disznó orbán.igaz, ha önök becsületesen járnának el, elmondanák tv. rádió, hogy hány gépkocsit húznak, de, hát önök hallgatnak, mint szar a gazban-
EgyetértekNem értek egyet0
#6530 2021.10.21 Pityu : (-)
Most sem nyertem a skandináv lottón és sem a 6 os lottón.Szépen tudnak csalni és manipulálni a müsor vezetö számhúzok
EgyetértekNem értek egyet+1

#6529 2021.10.20 Katika: (-)
Felhaborito,hogy egyre csokken a kisorsolando autok szama. Jol megy az OTP-nek a az ugyfeleknek koszonhetoen. Akkor miert nem ad nagyobb eselyt a betetkonyv tulajdonosainak? Kapzsi egy papas a Csanyi.
EgyetértekNem értek egyet0
#6528 2021.10.20 Marcsi: (#6526 válasza)
Nagyon igazad van. Na és azt is írták. hogy az 50,000.-Ft-osból többet húznak,hát nem vettem észre. Legjobb lesz valóban, ha kivesszük a pénzünket.
EgyetértekNem értek egyet+2
#6527 2021.10.20 György: (-)
Ez elég nagy szemétség !!!
EgyetértekNem értek egyet0
#6526 2021.10.19 Rozi: (-)
Kigúvad a szemem ! Jó látom, hogy csak három autót sorsoltak ki ? Három hónap múlva valószínűleg már egyet sem, "CSAK A PÉNZÜNK KELL" a harácsolóknak. Ez aztán a haszon, csinálja utánuk aki tudja. Végül megkérdezem: hogy hol van a pénzügyi felügyelet, vagy a fogyasztóvédelem? Csalás az egész, ami hivatalból engedélyezett.
EgyetértekNem értek egyet+1
#6525 2021.10.19 Gotie: (#6521 válasza)
Valahol elakadhatott a másik két autó, amit nyilván szerettek volna kisorsolni, de...! Esetleg beleférne egy indolkás az OTP részéről? Szerintem jobb, ha mielőbb visszaváltjuk a betétkönyveket - az egész eljárás inkorrekt: először a háromhavonta történő extra sorsolásokat féléventire "turbózták", most pedig ez a HÁROM darab árva autó... nevetséges az egész! Hisz még ebben valaki...?
EgyetértekNem értek egyet+1
#6524 2021.10.19 Ziza: (-)
Tisztelt nyereményjáték szervezők!
1964. óta hűséges vásárlójuk vagyok.A családban rendszeresen ajándékozok gépkocsinyeremeny betét könyvet különböző cimletekben. Az igényes könyvet felváltotta az ajándék szerződés,gyakran ajándék borítékot is mellőzve. Figyelemmel kísérem a feljegyzett sorszámokat,ezzel is segitve a rohanó fiatalok oda nem figyelését./Rengeteg ki nem váltott autó,amik tulajdonosai talán már elhunytak!/ A felsorolásuk nem ösztönző az új befektetésre. Méltányosabbnak és igazságosabbnak vélném,hogy minden címletű betétből húzzanak havonta. Igy bizakodással jobban megmaradnának a nyerni vágyok is a rendszerükben. Köszönettel R.B.ZS.
EgyetértekNem értek egyet0
#6523 2021.10.19 00000: (-)
Pénz kidobásra tökéletes a fityisz lottó, és arra is, hogy eltartsuk a bővülő családot, a szexuálisan aberált klientúrát ( https://olkt.net/ismet-jelentkezett-az-ordog-ugyvedje-aki-drasztikus-tenyeket-kozolt-orban-rahelrol-es-tiborcz-istvanrol/ ). Mindenesetre én azt mondom, ha fidis vagy akkor nem veszthetsz elvégre őket támogatod(tartod ki), ha nem is fogsz nyerni nyugtasson meg ez a tudat, de én továbbra is csak Eurojacket rakok ;) és ha van rá lehetőségem nem is magyarországon...
EgyetértekNem értek egyet+3
#6522 2021.10.19 Olgi: (#6500 válasza)
Bemenni a bank bármelyik fiókjába.Én a mai napon kiváltottam az egészet. Inkorrektnek tartom a bankot!
EgyetértekNem értek egyet+1
#6521 2021.10.18 Anikó: (-)
Hová lett még 2 db autó amit ki lehetett volna sorsolni!!!!! várjuk a választ???? Ez igy nem fer, miért nem indokolják - igy nincs értelme évekig, évtizetedekig benn tartani a pénzt.
EgyetértekNem értek egyet+2
#6520 2021.10.18 Anikó: (-)
Engem is érdekelne, hogy miért csak 3 db gépkocsit sorsolnak ki. Mi az oka, hogy egyre kevesebb kocsi kerül kisorsolásra. Eddig negyedévente volt extra, most azt is lecsökkentették.
EgyetértekNem értek egyet0A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.       Moderáció kérése
Olyan sok a hozzászólás, hogy néha-néha, leginkább év végén archiválnunk kell.
Az egy évnél régebbi hozzászólásokat eltesszük / levesszük a honlapról, a frissebbeket (de még mindig régieket) pedig archívumba tesszük, ahol továbbra is olvasásra és válaszadásra kínáljuk őket: korábbi vélemények archívuma »

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!