van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Véleménybörze archívum

A kevésbé friss vélemények először kikerülnek a reflektorfényből, archiválódnak, elhalványulnak, majd ...Vélemények az áremelkedésről#7230 2022.10.11 TONTO: (-)
Hű-HA ! Egy hónapban 4,5 %-os UGRÁS !
Igaza lett a szakembereknek, hogy az energia árak megemelkedése önmagában kb 3 %-ot fog emelni az infláción. Az augusztusi 15,6 + 3 =
18,6% És az egyéb hatások (pld folyamatos
forint gyengülés ...stb) összesen 20,1%-ra LÖKTÉK FEL az éves inflációt. És ez az év végéig még tovább fog növekedni, annak ellenére, hogy az "ársapkák" év végéig meg lettek hosszabbítva.
De ha csak stagnálna az infláció (vagy is az év utolsó 3 hónapjában 20,1 % lenne) az átlagos éves infláció akkor 13,8%-ra növekedne. A kormány meg alig egy hete "nyugtatta meg" pld a nyugdíjasokat, hogy a novemberi 4,5%-os emeléssel (azaz az éves 13,4%-ra való kiegészítéssel) teljesíti, hogy a nyugdíjak az infláció mértékében emelkednek.
DE a 13,8 több mint a 13,4 !!! És a 13,8 még növekedni is fog !
Ezek szerint decemberben lesz egy újabb nyugdíj korrekciós emelés?
Vagy legfeljebb a nyugdíjak mindenkori inflációnak megfelelő emelése is "csak egy elha-nyagolható igéretté válik, mint pld volt az EGYÉNI NYUGDÍJSZÁMLÁK megnyitása igéret a magánnyugdíjak visszavétele alkalmával?
#7211 2022.10.02 4twoo: (-)
Eladó egy HAZA-2022 rendszámú gépjármű.
12 éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam.
A fékeket kiiktattam. Gáz van!
A kormánnyal van egy kis gond, teljesen irányíthatatlan.
Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá.
Önfényező funkcióval rendelkezik.
A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre.
Felkapcsolni lehet, leváltani nem. Az ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek. A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek.
Biztonsági berendezések: ABS, PPS, TEK.
Extrák:
-motortérben bordázott ékszíjjártó (erősen csúsztat),
-narancsillatú Wonderbaum,
-Lázerdetektor,
-belső tükrön egy kövér bolsi-balsi baba
-kalaptartón bólogató kutya (cserélhető schmitt, ill. áder fejjel)
-Index,(zsebben)
-CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel-Messiás, Horváth Pista-Hej
rugó, rugó, Zorán-Kell ott fenn egy ország.
Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL.
Irányár: IMF hitelre devizakárosultaknak féláron!
Jelige: Ámokfutó
Ui.: Majd’ elfelejtettem a csomagtartóban van tízmillió utas, velük nem kell törődni!
Imre Szabo
#7088 2022.07.20 Me: (-)
Köszönjük szépen az oldal megálmodóinak és megvalósítóinak, hogy segítenek bennünket!
Nagyon szuper honlap :)
#7077 2022.07.10 Szakadék: (#7074 válasza)
Tisztelt TONTO!
Annyi féle képpen és csoportokra (nyugdíjas) számolják (KSH) az inflációt, hogy én ezzel matekozni nem szeretnék, de szerintem az emberek által érzékelt infláció (vásárláskor) még ársapkákkal is több mint a duplája legalább a várható kiegészítés mértékénél. Egyet értünk, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke, érezhetően romlik. 2016-tól a munkabérektől pedig teljesen leszakadt.
A nyugdíjkorrekció valójában az emelés visszamenőleges érvényesítése a tárgyévben. Az évközi emelés, pedig a kiegészítő nyugdíjemelés az éves nyugdíjemelés inflációs igazítása. Ez lehet a tárgyévben többször is, ha az infláció mértéke miatt indokolt, illetve rosszul "saccolták“.
Viszont még mindig jobb így kacifántosan számolva és fogalmazva, ha már az infláció az alapja, amibe mi "halandók“ nem szólhatunk bele, mintha egyszerűen a tavalyi tényleges naptári éves index alapján adnák az idei emelést, ami nagyságrendileg már biztos, nem kéne korrigálva-emelni és most nem beszélgetnénk róla, de egy évvel le volnánk maradva:-)
#7074 2022.07.10 TONTO: (#6832 válasza)
T. Szakadék !
Ha a NAPTÁRI éves nyugdíj emelést a törvény szerint a tárgyév január-augusztus időszaki infláció mértéke szerint hajtják végre, nem is csoda, hogy az ÉVES infláció szerinti nyugdíj KORREKCIÓK (nem emelések !!!) rendre elmaradnak a NAPTÁRI valós éves inflációtól.
De akkor jogos kérdés : a naptári éves nyugdíj "emelések" biztosítják a nyugdíjak vásárló erejének megőrzését???
Már pedig úgy tűnik : NEM. Akkor viszont pofa kell ahhoz, hogy nyugdíj KORREKCIÓ helyett nyugdíj EMELÉSRŐL szól a törvény meg a kommunikáció.
#7073 2022.07.09 TONTO: (-)
Bocsánat !
A hozzászólásomban a nyugdíjak VÁSÁRLÓ EREJE helyett (nem túl helyesen) vásárlási érték szót használtam.
#7072 2022.07.09 TONTO: (-)
A NAPTÁRI ÉVES infláció 2021. évben 7,4% volt.
A nyugdíjak emelése ugyancsak NAPTÁRI ÉVEKBEN történik. Ez két lépcsőben 4,9% volt a 2021. évben.
HOPPÁ !
Miért van az, hogy az ÉVES nyugdíj emeléseket az AUGUSZTUS-AUGUSZTUS éves infláció alapján állapítják meg?
Ha a korábbi években is így viszonyultak egymáshoz a NAPTÁRI ÉVES infláció illetve nyugdíj emelések, akkor a nyugdíjak vásárlási értéke sincs megőrizve, évről évre romlik.
És miért nevezik nyugdíj EMELÉSNEK a nyugdíjak inflációs mértékben (vagy még úgy sem) történő KORREKCIÓJÁT ? Emelésről szó sincs, csak (legjobb esetben is) inflációt követő korrekcióról. És az is csak az országon belül.
Mert mihelyt átlépjük az országhatárt, a forintunk gyenge (és tendenciájában is folyamatosan gyengülő) árfolyama miatt napról napra egyre kevesebbet ér ugyanaz a nyugdíj. A vásárlási értéke folyamatosan romlik.
És ezt a maszlagot simán kajálja a több mint 2 millió nyugdíjas.
#7031 2022.06.12 Kiváncsi: (-)
A konkrét inflációt úgy lehet pontosan meghatározni, ha fogyasztói csoportokat képzünk. Az elkölthető egy főre eső nettó jövedelemtől függ a fogyasztás szerkezete, de van egy bázis fogyasztási szerkezet, amely a létfenntartáshoz szükséges minimális fogyasztási mennyiségeket tartalmazza termékenként. "Miből, mennyi kell minimum", kérdésre válaszolva. Ezeknek az áremelkedését megfigyelve, a minimális fogyasztási értékükkel súlyozva, lehet az inflációt meghatározni ebben a minimális fogyasztó csoportban. Természetesen, ez is függ attól, hogy ki, hol lakik, hol dolgozik, mekkora családban él, milyen korú és összetételű a család. Vannak tipikus fogyasztói csoportok.
#7013 2022.05.29 today: (#6837 válasza)
Kösz az infót!
Igy már megértem, miért nincs Magyarországon 24 órás vendéglátóipari egység!
Egyesek még képesek lennének jótékonysági akciókat szervezni és lakásukat feladva, egy csirkefarhát leves (ami leginkább csak csont a hentesek jóvoltából) mellett napokat elüldögélni, hogy a vendéglátói kiadásokat növelhessék, de ne emelkedjen a hivatalos infláció!
#7012 2022.05.29 today: (-)
Engem leginkább az érdekelne, hogyan számítják ki az infláció-rátát, ill. a fogyasztói árak %-os emelkedését.
Régen az alapvető élelmiszerek csoportjába tartozott a kenyér, a tej, a burgonya, a tojás - amelyek ma már lassan a luxuscikkek csoportjába sorolhatóak!
Enni úgye mindenkinek kell(enne), de ha a statisztikai adatokban a listán olyan "fogyasztások" is szerepelnek, mint nyaralás, utazás, vendéglátás, amit évek óta millióan nem tudnak maguknak megengedni, valamint Yacht és luxuslakásvásárlás egésziti ki a sort, akkor a végén már odajutunk, hogy mivel a luxuslakások olcsóbban "szerezhetőek be", akkor nincs is áremelkedés, ill. infláció! Mindez annak ellenére, hogy egy átlag ember lassan már egy napot dolgozik 1 kg kenyérért - ill. a tanárok éves szinten az államtól ca. 1kg kenyerek kaptak – talán augusztus 20-ára való tekintettel?
Mire szüljünk gyerekeket, ha majd már se dada, se tanár nem lesz?
Az alacsony nyugdíjakkal akarjuk elérni, hogy az időseket, mielőbb eltemessük éhezés, el nem látott betegségek és megfagyás okából?
Lényeg, hogy naplopók ezzel szemben milliókat zsebelnek be az államkasszából, amiért mások dolgoztak meg és kemény adózással befizettek!
#6837 2022.02.13 vásárlóCsapat: (-)
A KSH minden év elején összeállítja, azaz módosítja az elkövetkező infláció-meghatározásra vonatkozó fogyasztói kosarat. Ezek szerint 2022-ben arányaiban kevesebbet költünk majd élelmiszerre, és többet vendéglátásra.
Másként fogalmazva: az élelmiszer és lakhatási drágulás kevésbé emeli majd a hivatalos inflációt a tavalyihoz képest!
#6832 2022.02.12 Szakadék: (#6829 válasza)
"Tavaly DECEMBERBEN a fogyasztói árak átlagosan 7,4% magasabbak voltak az egy évvel korábbiaknál.
2021 EGÉSZÉBEN átlagosan 5,1% nőttek az előző évhez képest."
A 2021. évi nyugdíjemelés 4,8%.
Ez tényleg 0,3 százalékos mínusz a 2021-es, kétszeri (június, november) kompenzáció ellenére.
Sajnos ez annak tudható be, hogy a novemberi kiegészítő nyugdíjemelés pontos százalékos mértékét a törvényben meghatározott, 2021. január-augusztus hónapokban mért tényadatok határozzák meg. Tehát mivel tárgyévi, így az is csak tervezett lehetett, de hivatalos.
"(4) A (3) bekezdés szerinti nyugdíjemelésnél a nyugdíjasok fogyasztói ár növekedésének - a tárgyév első nyolc hónapjának tényadatára alapozott - várható mértékét kell figyelembe venni, amennyiben az meghaladja a fogyasztói árnövekedés várható mértékét.“
#6829 2022.02.11 Janó: (-)
A tavalyi év égészére 7,4% infláció volt a statisztikai hivatal szerint, a nyugdíj 4,8% emelkedett. Hol van az értékmegőrzés?? Aztán a nemzeti bank közzétette hogy az átlagos infláció 5,1% volt. Az meg mi?? Janó.
#6823 2022.02.10 Adi: (#6818 válasza)
Akinek a kenyér ára fáj, annak a 300-as Tescós/Aldis/Lidlis is tökéletes :)
#6818 2022.02.09 pitiáner: (#6817 válasza)
Talán a Tescós kenyér annyi. Nálunk (Debrecen, nem belváros, normál környék, sima bolt) a kilós sima félbarna 400 forint. A flancosabbak 500-600 forintnál kezdődnek.
#6817 2022.02.09 Adi: (#6804 válasza)
Persze, ha a lipótiba jársz ott ennyi (sőt, még ott sincs ennyi). A valóság az, hogy a legtöbb helyen a kilós félbarna 300 körül van. Persze ez nem lesz kovászos, szívvel lélekkel dagasztott gyerekkorunkat idéző finomság csak egy sima kenyér, de akinek ezen a kb száz forinton múlik a megélhetése azt pont nem fogja érdekelni.
#6805 2022.02.04 apeeng: (#6803 válasza)
100-as benyát tankolok, de sorsjegy sosincs...
...helyette szempillarebegtetés, és bocsika...
#6804 2022.02.04 Gaben: (-)
Emberek most voltam a helyi pékségben. Egy egyszerű félbarna kenyér 550FT. A magvasak árát meg sem mertem kérdezni.. ÚrIsten mi lesz itt ... mit neked extra nyugdíj meg adó visszatérítés...550FT a kenyér!!!!!!
#6803 2022.02.04 Sándor: (-)
30 liter alatt sosem tankolok maxx motiont nyereményjáték kupont sosem kaptam mivel nem tudnak ilyenről ma épp 32 litert vásároltam még a supersop leolvasó sem működött 😀😀😀
#6800 2022.02.02 cnc: (-)
800 Forint lesz a kenyér!
#6777 2022.01.26 Hortobágyi András: (#6755 válasza)
Arról beszélnek Józsi, hogy egy "kicsit" füllentős vagy...mert egy kiló félbarna kenyér a tescoban 355 Ft.
#6755 2022.01.17 józsi: (-)
240 ft a teszkóban a félbarna 1kg-s kenyér. Miről beszéltek?
#6730 2022.01.08 üssTökös: (-)
Az árak elképesztően magasak!!!
#6693 2021.12.22 TUTI: (-)
https://www.youtube.com/watch?v=0uMF9IspVkU = Válasz a világban zajló eseményekre - Ernst Wolf előadása Bécsben
A lufi pénz haláltusája legnagyobb gazdasági válság küszöbén : https://www.youtube.com/watch?v=_mflugr1q6U
https://www.youtube.com/watch?v=OiTKE8DFRRw
https://www.youtube.com/watch?v=304LOL9GjTQ
#6433 2021.09.11 feszes: (-)
ha nővekvőgaszdasagrol tajekoztatnak mi nőveli az inflaciot ilyen űtemben??
#6427 2021.09.02 vásárlóCsapat: (#6426 válasza)
Kedves Arnold,
Az egyes évek inflációjának szorzata. Például 3,3% az egyik évben, a másik évben 3,4%, akkor a kumulált infláció 1,033 x 1,034 - 1 = 6,81%
#6426 2021.09.01 Arnold: (#6425 válasza)
Mármint a kummulált infláció hogy van számolva? mi a képlete?
#6425 2021.09.01 Arnold: (-)
Hogyan van számolva a kummulált? mi a pontos képlet?
#6412 2021.08.24 feszes: (-)
1926-tol mi alakitota az eladosodot orszagok gazdasagat es ezaltal penzűgyeit+++/// vajon ebben abekesben HIT-vilagban maskentműkődnek a dolgok???
#6373 2021.08.02 Szakadék: (#6372 válasza)
Váltson zöldebb módba:
https://bit.ly/37lSngh
#6372 2021.08.02 László: (-)
Az Ecofamily ma indult nyeremény játéka " Váltson zöldebb módra" miért nem található, hogy regisztrálni tudjunk?
Az első napi nyereményt hogy lehet megnyerni?
köszönöm.
#6233 2021.05.20 vásárlóCsapat: (#6231 válasza)
Kedves father57,
burgonya, kenyér, zöldségek, étolaj
#6231 2021.05.19 father57: (-)
Aki elmegy egy boltba és vásárol, az tudja hogy a vásárlói kosárba akár 30-50 százalékkal kevesebb fér, de lehet, hogy keveset mondok.
Sajnos a kormányunk nem nemzeti, hanem csak
az elitet támogató hierarchia. Direkt jól jött nekik a Covid 19, mert aki a kisnyugdijasokból nem halt éhen azokkal a covid végzett, mert rettenetesen alultápláltak védetlenek voltak.
Méghogy minden ember számit. Rajzolják már
le, a kenyér, étolaj, burgonya, gyümolcsök és kerti vetemények árának csak az utolsó kettö
évben való növekedését egy diagramban.
#6141 2021.03.31 Szakadék: (#6140 válasza)
Az üzemanyagok árát a világpiaci olaj árak és az előállítási (árrés) költségek emelkedése indokolja. Abban egyetértünk, hogy magas az adótartalom, sajnos, mint mindenhol.
A képviselői fizetés a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset háromszorosának megfelelő összeg.
Elég volna és ösztönzőbb, a mindenkori bruttó minimálbérnek, esetleg a garantált bérminimumnak a háromszorosa.
#6140 2021.03.31 Zsófi: (-)
Semmi sem indokolja az üzemanyagok drágulását. A lakosság agyon van adóztatás, az az adó 43%-ék. Az mekkora hivatali lopás, hogy az üzemanyagok árának több mint a felét az adók adójának adója terheli.
A kormány hirdeti a bérek emelését minek az árak abban a pillanatban emelkednek. A pénznek értékét kell adni nem a villák számát szaporítani. Továbbá az állami vízfejet kell csökkenteni mert most 1.2millió. A kívánatos kb.600.000.- ezt lenne.
#6001 2021.02.03 Teve: (-)
AZ arak nem emelkednek AZ arakat emelik!!!


A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
Nem vállalunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért és hitelességéért, valamint az esetlegesen téves adatokért.      


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad."
(Gary Chapman)


minket itt is
megtalálsz

© 2009 - 2023 vásárlóCsapat.hu
Fel