van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Céginfo: Tesco-Globál Áruházak Zrt.

Tesco Globál Áruházak Zrt Az angliai székhelyű TESCO Magyarországon hozzávetőleg 11 ezer embert foglalkoztat, és a kezdetek óta 2020-ig a legnagyobb árbevétellel rendelkező élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó üzletlánc volt Magyarországon. Érdekesség, hogy a Tesco-Global Zrt. három tulajdonosának egyike a magyar SPAR (bár csak 0,000007 százalékban).
A Tesco 1994-ben jelent meg Magyarországon.

Főbb adatok

Cégnév: TESCO-GLOBAL Áruházak Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi út 1-3.
Honlap: https://tesco.hu/
Cégforma: Zártkörűen működő részvénytársaság
Fő részvényes: Tesco Holdings B.V. (Hollandia)
Adószám: 10307078-2-44


Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A legutóbbi (2022. évi) nettó árbevétele 723,3 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig 19,62 milliárd forint volt - derül ki a hivatalos e-beszámoló adataiból.

A számok milliárd Forintban értendők.

grafikon

Az éves beszámoló alapján az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.

A mérlegben az eladott áruk beszerzési értéke legutóbb 498,61 milliárd forint volt, így a(z) TESCO 45,06 százalék árréssel dolgozhatott.

Dolgozók létszámának alakulásaSzemélyi jellegű ráfordítás

Az személyi jellegű ráfordítás három összetevőből áll: bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetések és bérjárulékok. Ez a cég által egy évben kifizetett összes ilyen jellegű költsége kék színnel látható és milliárd forintban értendő.

A legutóbbi (2022. évi) havi átlagos bruttó fizetés a(z) TESCO cégnél 420 466 forint körül lehetett.

Ha az éves személyi jellegű ráfordítást havi bontásban nézzük és elosztjuk az átlagos alkalmazotti létszámmal, akkor hozzávetőleg megkapjuk egy alkalmazott átlagos, bruttó, a cég által fizetett járulékokkal is növelt "fizetését" (narancssárga vonal). Azaz a tényleges átlagos bruttó fizetés ennél kb. 15 százalékkal kevesebb lehet.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Virágkorát 2016-ban élte, azóta árbevétele és nyeresége folyamatosan apad. 2010-ben a Tesco a harmadik legnagyobb foglalkoztató volt Magyarországon több mint 21 ezer alkalmazottal. 2015-ben lépett életbe az a törvény, hogy ha egy legalább 15 milliárd forint forgalmú kiskereskedelmi cég két egymást követő évben veszteséggel zár, akkor nem folytathatja a tevékenységét ... így a Tesco-nak muszáj volt nyereséget termelnie a kiadások csökkentésével.

Magyar TESCO céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt Tesco cégkivonat

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít a Tesco bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében. Árbevétele alapján a TESCO a kiskereskedelmi különadó legmagasabb sávjába esik.Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"A leggazdagabb a takarékos, a legszegényebb a zsugori."
(Alain Chamfort)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.