van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: Tesco-Globál Áruházak Zrt.

Tesco Globál Áruházak Zrt A TESCO hozzávetőleg 11 ezer embert foglalkoztat, és a kezdetek óta 2020-ig a legnagyobb árbevétellel rendelkező élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó üzletlánc volt Magyarországon. Érdekesség, hogy a Tesco-Global Zrt. három tulajdonosának egyike a magyar SPAR (bár csak 0,000007 százalékban).


Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A legutóbbi (2021. évi) nettó árbevétele: 621,5 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig 12,89 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

Az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Virágkorát 2016-ban élte, azóta árbevétele és nyeresége folyamatosan apad. 2010-ben a Tesco a harmadik legnagyobb foglalkoztató volt Magyarországon több mint 21 ezer alkalmazottal. 2015-ben lépett életbe az a törvény, hogy ha egy legalább 15 milliárd forint forgalmú kiskereskedelmi cég két egymást követő évben veszteséggel zár, akkor nem folytathatja a tevékenységét ... így a Tesco-nak muszáj volt nyereséget termelnie a kiadások csökkentésével.

Magyar TESCO céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt Tesco cégkivonat »

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít a Tesco bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében. Árbevétele alapján a TESCO a kiskereskedelmi különadó legmagasabb sávjába esik.
Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Az életem tanulságát négy szóban tudom összefoglalni: SOHA NE ADD FEL!"
(Winston Churchill)

» oldaltérkép «
 
minket itt is megtalálsz