van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Céginfo: Tesco-Globál Áruházak Zrt.

Tesco Globál Áruházak Zrt A TESCO hozzávetőleg 11 ezer embert foglalkoztat, és a kezdetek óta 2020-ig a legnagyobb árbevétellel rendelkező élelmiszer jellegű bolti vegyes kiskereskedelemmel foglalkozó üzletlánc volt Magyarországon. Érdekesség, hogy a Tesco-Global Zrt. három tulajdonosának egyike a magyar SPAR (bár csak 0,000007 százalékban).


Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A legutóbbi (2022. évi) nettó árbevétele 723,3 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig 19,62 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

grafikon

Az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.

Az eladott áruk beszerzési értéke legutóbb 498,61 milliárd forint volt, így a(z) TESCO 45,06 százalék árréssel dolgozhatott.

Dolgozók létszámának alakulásaSzemélyi jellegű ráfordítás

Az személyi jellegű ráfordítás három összetevőből áll: bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetések és bérjárulékok. Ez a cég által egy évben kifizetett összes ilyen jellegű költsége kék színnel látható és milliárd forintban értendő.

A legutóbbi (2022. évi) havi átlagos bruttó fizetés a(z) TESCO cégnél 420 466 forint körül lehetett.

Ha az éves személyi jellegű ráfordítást havi bontásban nézzük és elosztjuk az átlagos alkalmazotti létszámmal, akkor hozzávetőleg megkapjuk egy alkalmazott átlagos, bruttó, a cég által fizetett járulékokkal is növelt "fizetését" (narancssárga vonal). Azaz a tényleges átlagos bruttó fizetés ennél kb. 15 százalékkal kevesebb lehet.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

Virágkorát 2016-ban élte, azóta árbevétele és nyeresége folyamatosan apad. 2010-ben a Tesco a harmadik legnagyobb foglalkoztató volt Magyarországon több mint 21 ezer alkalmazottal. 2015-ben lépett életbe az a törvény, hogy ha egy legalább 15 milliárd forint forgalmú kiskereskedelmi cég két egymást követő évben veszteséggel zár, akkor nem folytathatja a tevékenységét ... így a Tesco-nak muszáj volt nyereséget termelnie a kiadások csökkentésével.

Magyar TESCO céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt Tesco cégkivonat

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít a Tesco bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében. Árbevétele alapján a TESCO a kiskereskedelmi különadó legmagasabb sávjába esik.Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom
Link Másolom

"A pénz a hatodik érzék. Muszáj, hogy legyen az embernek, különben nem tudja a másik ötöt sem igazán kihasználni."
(William Somerset Maugham)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

© 2009 - 2024 VasarloCsapat.hu