van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Céginfo: SPAR Magyarország Kft.

SPAR Magyarország Kft A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult, első üzletét Tatán nyitotta meg 1991-ben. A hálózatbővítés során 2002 végén átvett tizennégy Billa üzletet, valamint a felvásárolt 22 Kaiser's szupermarketet 2003-ban. A legnagyobb akvizíciót 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. A cég 2004 óta saját húsfeldolgozó üzemet működtet Bicskén, és 50 százalékos tulajdonosa (karöltve az OMV-vel) a SuperShop Marketing Kft-nek is.

A SPAR Magyarország közel 13 ezer dolgozójával az ország ötödik legnagyobb munkaadója.Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A legutóbbi (2022. évi) nettó árbevétele 766,23 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig -13,14 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

grafikon

Az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.

Az eladott áruk beszerzési értéke legutóbb 471,03 milliárd forint volt, így a(z) SPAR 62,67 százalék árréssel dolgozhatott.

Dolgozók létszámának alakulásaSzemélyi jellegű ráfordítás

Az személyi jellegű ráfordítás három összetevőből áll: bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetések és bérjárulékok. Ez a cég által egy évben kifizetett összes ilyen jellegű költsége kék színnel látható és milliárd forintban értendő.

A legutóbbi (2022. évi) havi átlagos bruttó fizetés a(z) SPAR cégnél 457 937 forint körül lehetett.

Ha az éves személyi jellegű ráfordítást havi bontásban nézzük és elosztjuk az átlagos alkalmazotti létszámmal, akkor hozzávetőleg megkapjuk egy alkalmazott átlagos, bruttó, a cég által fizetett járulékokkal is növelt "fizetését" (narancssárga vonal). Azaz a tényleges átlagos bruttó fizetés ennél kb. 15 százalékkal kevesebb lehet.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít a SPAR bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében.
Árbevétele alapján a SPAR a kiskereskedelmi különadó legmagasabb sávjába esik.

Magyar SPAR céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt Spar cégkivonatFel
FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom
Link Másolom

"A pénz csak arra való, amire a kenőcs a kocsira: ne nyikorogjon."
(Gárdonyi Géza)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.