van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: OTP részvény árfolyam, pénzügyi adatok

OTP árfolyam Az OTP-t 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank volt. Az OTP Bank Nyrt. 1990. december 31-én jött létre a jogelőd állami vállalat részvénytársasággá alakulásával. Az 1995. évi tőzsdei bevezetés óta az OTP részvényekkel folyamatosan kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP Bank Magyarország legnagyobb bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen.

OTP részvény árfolyam forintban

Aktuális napi nyitó részvény árfolyamok ezév kezdetétől.

A számok Forintban értendők.

forrás: bet.huOTP részvény elmúlt évekbeli árfolyamai


2002. március 4-én tizedelésre került sor, a 22 ezres papírból 2200 forintos lett.

forrás: otp.hu


Részvényt általában jövedelemszerzés érdekében vásárolunk. Abból a profitból szeretnénk részesedni, melyet a vállalat termelő vagy szolgáltató tevékenységéből szerez. Egy jól működő cég sikeréből részvényesként részesedni vagy a részvény árfolyamán keresztül – normál esetben a részvény árának növekedéséből, spekulációs esetben csökkenéséből –, vagy osztalék kifizetés formájában lehet.


Összesített éves, adózott eredmények

Az OTP Bank teljes körű kereskedelmi banki szolgáltatást nyújt országos hálózatával, amelynek 370 fiókja áll Magyarországon az ügyfelek rendelkezésére.

A számok milliárd Forintban értendők.


  • Kamat eredmény: Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek (pl. hitelek után) és a fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások (pl. lakossági betétekért) különbsége
  • Díjak, jutalékok eredménye: kapott (a banknak járó) jutalék- és díjbevételek és a (bank által fizetendő) jutalék- és díjráfordítások különbsége

A fenti eredmények ismeretében az OTP az elmúlt években fizetett osztalékai »

OTP Bank céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt OTP Bank cégkivonat »

Az OTP kapcsán ez is érdekes lehet
Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Az emberek nem milliomosok akarnak lenni, hanem azt akarják átélni, amit - hitük szerint - csak milliókon vehetnek meg."
(Timothy Ferriss)

» oldaltérkép «
minket itt is megtalálsz