van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: OTP részvény árfolyam, pénzügyi adatok

OTP árfolyam Az OTP-t 1949-ben alapították és 1987-ig az egyetlen lakossági bank volt. Az OTP Bank Nyrt. 1990. december 31-én jött létre a jogelőd állami vállalat részvénytársasággá alakulásával. Az 1995. évi tőzsdei bevezetés óta az OTP részvényekkel folyamatosan kereskednek a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP Bank Magyarország legnagyobb bankja, Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó pénzügyi szolgáltatója, kilenc országban van jelen.

OTP árfolyam

Aktuális napi nyitó részvény árfolyamok ezév kezdetétől.

A számok Forintban értendők.

forrás: bet.huOTP részvény elmúlt évekbeli árfolyamai


2002. március 4-én tizedelésre került sor, a 22 ezres papírból 2200 forintos lett.

forrás: otp.hu


Részvényt általában jövedelemszerzés érdekében vásárolunk. Abból a profitból szeretnénk részesedni, melyet a vállalat termelő vagy szolgáltató tevékenységéből szerez. Egy jól működő cég sikeréből részvényesként részesedni vagy a részvény árfolyamán keresztül – normál esetben a részvény árának növekedéséből, spekulációs esetben csökkenéséből –, vagy osztalék kifizetés formájában lehet.


Összesített éves, adózott eredmények

Az OTP Bank teljes körű kereskedelmi banki szolgáltatást nyújt országos hálózatával, amelynek 370 fiókja áll Magyarországon az ügyfelek rendelkezésére.

A számok milliárd Forintban értendők.


  • Kamat eredmény: Kapott kamatok és kamatjellegű bevételek (pl. hitelek után) és a fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások (pl. lakossági betétekért) különbsége
  • Díjak, jutalékok eredménye: kapott (a banknak járó) jutalék- és díjbevételek és a (bank által fizetendő) jutalék- és díjráfordítások különbsége

A fenti eredmények ismeretében az OTP az elmúlt években fizetett osztalékai »

Az OTP kapcsán ez is érdekes lehetTetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!