van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Céginfo: MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt

MOL árfolyam A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (röviden MOL Nyrt.) 1991. október 1-jén alakult meg a jogelőd Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT) átalakulásával. Az állami vállalatok átalakulási törvénye értelmében az OKGT eszközei és kötelezettségei a fordulónappal átértékelésre kerültek. A MOL Nyrt. és leányvállalatai (MOL-csoport) kőolaj, földgáz és gáztermék kutatásával és termelésével, szállításával, és kőolaj tárolásával, finomításával, finomítói termékek kis- és nagykereskedelmével, valamint polimerek, olefinek és poliolefinek gyártásával, értékesítésével foglalkozik.
A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4 százalék nőtt. A társaság 2003-ban 25 százalékos részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.

A MOL részvényeit a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén jegyzik. A Társaság letéti jegyeit (DR) a tőzsdén kívüli kereskedelemben az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazzák.

Részvény - MOL árfolyam

Aktuális napi nyitó részvény árfolyamok ezév kezdetétől.

A számok Forintban értendők.

forrás: bet.hu

Részvényt általában jövedelemszerzés érdekében vásárolunk. Abból a profitból szeretnénk részesedni, melyet a vállalat termelő vagy szolgáltató tevékenységéből szerez. Egy jól működő cég sikeréből részvényesként részesedni vagy a részvény árfolyamán keresztül – normál esetben a részvény árának növekedéséből, spekulációs esetben csökkenéséből –, vagy osztalék kifizetés formájában lehet.

Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A MOL Nyrt. árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata.

A legutóbbi (2023. évi) nettó árbevétele 8908,5 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig 567,46 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

grafikon

Az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.


Dolgozók létszámának alakulása


Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat


MOL céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt MOL Nyrt. cégkivonat


Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"A pénz jön és megy; a különbség csak annyi, hogy könnyebben megy, mint ahogyan jön."
(Jan Amos Komensky)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.