van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt

MOL árfolyam A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (röviden MOL Nyrt.) 1991. október 1-jén alakult meg a jogelőd Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT) átalakulásával. Az állami vállalatok átalakulási törvénye értelmében az OKGT eszközei és kötelezettségei a fordulónappal átértékelésre kerültek. A MOL Nyrt. és leányvállalatai (MOL-csoport) kőolaj, földgáz és gáztermék kutatásával és termelésével, szállításával, és kőolaj tárolásával, finomításával, finomítói termékek kis- és nagykereskedelmével, valamint polimerek, olefinek és poliolefinek gyártásával, értékesítésével foglalkozik.
A cég 2000-ben meghatározó részesedést vásárolt Szlovákia vezető olajipari társaságában, a Slovnaftban, ahol 2004-ben a MOL részesedése a 98,4%-ra nőtt. A társaság 2003-ban 25%-os részesedést szerzett a horvát INA társaságban. A társaság valamennyi alaptevékenységét illetően piacvezető Magyarországon és Szlovákiában.

A MOL részvényeit a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén jegyzik. A Társaság letéti jegyeit (DR) a tőzsdén kívüli kereskedelemben az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazzák.

Részvény - MOL árfolyam

Aktuális napi nyitó részvény árfolyamok ezév kezdetétől.

A számok Forintban értendők.

forrás: bet.hu

Részvényt általában jövedelemszerzés érdekében vásárolunk. Abból a profitból szeretnénk részesedni, melyet a vállalat termelő vagy szolgáltató tevékenységéből szerez. Egy jól működő cég sikeréből részvényesként részesedni vagy a részvény árfolyamán keresztül – normál esetben a részvény árának növekedéséből, spekulációs esetben csökkenéséből –, vagy osztalék kifizetés formájában lehet.

Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A MOL Nyrt. árbevétele alapján Magyarország legnagyobb vállalata.

Legutóbbi árbevétele: 4011,02 milliárd forint, nyeresége pedig -51,71 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat


A fenti eredmények ismeretében a MOL az elmúlt években fizetett osztalékai »


Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!