van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: LIDL Magyarország Bt.

Lidl Magyarország Bt Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca, mely nálunk betéti társaság (Bt) formában működik. Alapításának időpontja: 2003. május 19.

A LIDL Magyarország Bt. fő célkitűzése a németországi üzletlánchoz hasonló élelmiszerkiskereskedelemi, diszkont üzletlánc kiépítése Magyarországon.

A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint száz áruházzal van jelen hazánkban több mint 6000 alkalmazottal. A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta – az alábbi árbevétel diagramm alapján is jól láthatóan – dinamikusan fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, de forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak.Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A legutóbbi (2021. évi) nettó árbevétele: 746,23 milliárd forint, adózott eredménye, azaz nyeresége pedig 33,33 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

Az értékesítés nettó árbevétele a cég tevékenysége során megszerzett bevétel ÁFA nélküli értéke, ami belföldi és exportértékesítésből származhat.


Személyi jellegű ráfordítás

Az személyi jellegű ráfordítás három összetevőből áll: bérköltség, személyi jellegű egyéb kifizetések és bérjárulékok. Ez a cég által egy évben kifizetett összes ilyen jellegű költsége kék színnel látható és milliárd forintban értendő.

Ha az éves személyi jellegű ráfordítást havi bontásban nézzük és elosztjuk az átlagos alkalmazotti létszámmal, akkor hozzávetőleg megkapjuk egy alkalmazott átlagos, bruttó, a cég által fizetett járulékokkal is növelt "fizetését". Azaz a tényleges átlagos bruttó fizetés ennél 15-20%-kal kevesebb lehet.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő SzolgálatJól látható, hogy ha az árbevételt elosztanánk az alkalmazottak számával, akkor a magyar boltláncok tekintetében kimagasló az egy alkalmazottra jutó nettó árbevétel.

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít a LIDL bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében.
Árbevétele alapján a LIDL a kiskereskedelmi különadó legmagasabb sávjába esik.

Magyar LIDL céginformáció (cégjegyzékszám, adószám, stb.) lekérdezése a céginformációs szolgálat ingyenes keresőjének használatával: Tárolt Lidl cégkivonat »
Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Amikor fiatal voltam, azt hittem, a pénz a legfontosabb dolog az életben; most, hogy öreg vagyok, már tudom, hogy az."
(Oscar Wilde)

» oldaltérkép «
 
minket itt is megtalálsz