van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Céginfo: ALDI Magyaroszág

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Kereskedelmi Bt 2005. november 16-án alakult. A magyar Aldi az "ALDI DÉL" vállalatcsoport tagja. A vállalatcsoport a világ számos országában rendelkezik jogilag önálló fiókteleppel: Németországban, Ausztriában, Svájcban, Szlovéniában, Olaszországban, Nagy-Britanniában és Írországban, és az USA-ban, Ausztráliában valamint Kínában is.
Magyarországon 2007 óta van jelen a piacon, jelenleg több mint 150 üzlettel, és a vállalat folyamatosan tovább terjeszkedik.Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


Legutóbbi árbevétele: 292,24 milliárd forint, nyeresége pedig 11,53 milliárd forint volt.

A számok milliárd Forintban értendők.

Forrás: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat


2018. májusától az megkezdte magyarországi üzleteinek parkolójában diszkont automata üzemanyagtöltő állomások működtetését. Az Aldi partnereként az OMV biztosítja az üzemanyag-ellátást.

A többi magyarországi boltlánchoz (multihoz) képest így teljesít az ALDI bevétel, nyereség és alkalmazottak tekintetében.

Érdekesség, hogy az ALDI "DÉL" első külföldi terjeszkedése Ausztriában volt 1967-ben, amikoris megvásárolta a Hofer osztrák élelmiszerláncot. Ekkor úgy döntöttek, hogy megtartják a Hofer nevet, mivel a Hofer név Ausztriában akkoriban meglehetősen ismert volt. Az Aldi még Szlovéniában fut Hofer néven.Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!