van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (röviden MOL Nyrt.) 1991. október 1-jén alakult meg a jogelőd Országos Kőolaj- és Gázipari Tröszt (OKGT) átalakulásával. Az állami vállalatok átalakulási törvénye értelmében az OKGT eszközei és kötelezettségei a fordulónappal átértékelésre kerültek. A MOL Nyrt. és leányvállalatai (MOL-csoport) kőolaj, földgáz és gáztermék kutatásával és termelésével, szállításával, és kőolaj tárolásával, finomításával, finomítói termékek kis- és nagykereskedelmével, valamint polimerek, olefinek és poliolefinek gyártásával, értékesítésével foglalkozik.

A MOL részvényeit a Budapesti és a Varsói Értéktőzsdén jegyzik. A Társaság letéti jegyeit (DR) a tőzsdén kívüli kereskedelemben az Amerikai Egyesült Államokban forgalmazzák.

Részvény - MOL árfolyam

Aktuális napi nyitó részvény árfolyamok ezév kezdetétől.

A számok Forintban értendők.

forrás: bet.hu

Részvényt általában jövedelemszerzés érdekében vásárolunk. Abból a profitból szeretnénk részesedni, melyet a vállalat termelő vagy szolgáltató tevékenységéből szerez. Egy jól működő cég sikeréből részvényesként részesedni vagy a részvény árfolyamán keresztül – normál esetben a részvény árának növekedéséből, spekulációs esetben csökkenéséből –, vagy osztalék kifizetés formájában lehet.

Összesített éves árbevételek és adózott eredmények


A számok milliárd Forintban értendők.


A fenti eredmények ismeretében a MOL az elmúlt években fizetett osztalékai »


Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!