van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

AliExpress vásárlás

AliExpress Az AliExpress a világ egyik legnagyobb online piactere, ahol rengeteg, leginkább kínai eladó kínálja portékáját - megszámlálhatatlan mennyiségben.
Míg az AliExpress.com magánszemélyek, kis mennyiségű vásárlását hivatott elősegíteni, addig a céges üzletelés, az óriási tételekben történő kereskedelem az alibaba.com oldalon keresztül zajlik. Az AliExpress a New York-i tőzsdén is jegyzett Alibaba vállalatcsoport része.

AliExpress elérhetőségek
Hasznos információk: mire kell figyelni ha egy kínai webshop-ból, pl. az AliExpress-től rendelünk?


Rendelés lépésről lépésre - AliExpress magyarul

Az eredeti AliExpress weboldal magyar nyelven nem készült el - lássuk be, a magyar piac eltörpül az ázsiai, vagy az európai országokéhoz képest, így az AliExpress oldalát egyelőre ne keressük magyar nyelven, a magyar aliexpressz.hu pedig nem egyezik az angol aliexpress.com-mal - , de a Google fordító révén a weboldal tartalma magyarhoz hasonlító nyelven is olvasható. Azonban jobb, ha a "magyar" helyett inkább az eredeti angol nyelven használjuk.

Mint minden webshop-os - így az AliExpress-es is - vásárlás egy egyszerű, gyorsan elvégezhető regisztrációval indul. Az AliExpress fiókba történő belépés után a böngészőnk révén a tartozkódási helyünk beállításra kerül. Ha ez mégsem történne meg, vagy téves a helymeghatározás, akkor állítsuk be a Ship To résznél a számunkra megfelelő országot, ugyanis ez alapján történik a szállítási költségek kalkulálása.

Az AliExpress oldalán a kereső részben beírhatjuk a keresett termék nevét, aminek hatására megjelennek a találatok, melyeket tovább szűrhetünk, pl. ingyenes szállítás, eladó minősítése, szín, méret, stb. szerint.
A hatalmas kínálat következtében valószínű, hogy egy termék több eladónál is megtalálható, különböző áron, ezért érdemes a rendelés előtt körbenézni az eladóknál.

Akár több eladótól, több terméket is tehetünk a kosárba, és akár egyszerre is ki tudjuk fizetni, DE: ha vámköteles terméket vásárolunk mindenképpen (de eladónként feltétlenül) külön-külön fizessünk: ha a vámeljáráshoz el kell küldeni a kifizetés bizonylatot, akkor ott jól el kell tudni különíteni a különböző termékek valódi árát, amit csak a termékenkénti külön fizetési bizonylattal tudunk elérni.

Ki kell választanunk a szállítási módot. Itt többféle lehetőség közül választhatunk, a postai út a legolcsóbb (általában ingyenes) de a leghosszadalmasabb is, átlagosan 3-4 hét. A fizetés általában bankkártyával történik. Az összeget az eladó nem kapja meg azonnal, azt az AliExpress letétbe helyezi (egy angol AliExpress számlán) mindaddig míg vissza nem igazoljuk, hogy a megkaptuk a terméket, természetesen megfelelő állapotban.

Amint kifizettük a terméke(ke)t, a termék a rendelési listára kerül (My Orders menüpont) A rendelési listán nyomon követhetjük a termék útját. Az ügyintézési idő (kb. 2-3 nap) letelte után elindul a csomag és kap egy nyomkövetési számot (Tracking number), mellyel le tudjuk ellenőrizni, hogy merre jár éppen a csomag. Ha megtekintjük a rendelési listánkat, akkor az egyes rendelési tételek mellett egy visszafelé számláló órát találunk. Ennyi ideje van a csomagnak megérkezni, és nekünk lehetőségünk vita kezdeményezésére (open dispute) abban az esetben, ha a csomag megérkezett ugyan, de valamit gond akad(t) vele.

Ha megérkezett a termék, vissza kell igazolni, amit a Confirm Goods Received gomb megnyomásával tehetünk meg. Az eladó ekkor fogja csak a pénzét megkapni az AliExpress-től, és itt minősíthetjük csilagokkal az eladót, a szállítást, a kommunikációt, hozzáfűzhetünk szöveges véleményt és akár fényképet is.

AliExpress előnyök és hátrányok  • Óriási áruválaszték
  • Több, akár más helyről vásárolt terméket is lehet egyszerre fizetni
  • Nem lehet PayPal-lal fizetni
  • Nem rendelkezik Európai raktárral

AliExpress vélemények és tapasztalatok

A vélemények sokszor segítenek egy-egy webshop, online piactér, vagy termék megítélésében a vásárlás előtt. Ha már vásároltál az AliExpressnél akár legutóbb, akár korábban, oszd meg velünk / másokkal a véleményedet, tapasztalatodat.

.

2022-02-19 Napora György véleménye:
1
Rendeltem egy czipzáras kártya tartót lassan két hónapja el utaltam a pénzt azóta se pénz se kártyatartó! Ilyen cégben hogy lehet meg bizni!
link:

2021-08-07 Bandi véleménye:
4
Maga az árú átvétele,illetve az,hogy eszméletlen későn érkezik az árú,az tragédia.
link:


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"A pénz olyan, mint a láb vagy a kéz. Vagy használod, vagy elveszíted."
(Henry Ford)

» oldaltérkép «
 
minket itt is megtalálsz