van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

AliExpress vásárlás

AliExpress Az AliExpress a világ egyik legnagyobb online piactere, ahol rengeteg, leginkább kínai eladó kínálja portékáját - megszámlálhatatlan mennyiségben.
Míg az AliExpress.com magánszemélyek, kis mennyiségű vásárlását hivatott elősegíteni, addig a céges üzletelés, az óriási tételekben történő kereskedelem az alibaba.com oldalon keresztül zajlik. Az AliExpress a New York-i tőzsdén is jegyzett Alibaba vállalatcsoport része.

AliExpress elérhetőségek
Hasznos információk: mire kell figyelni ha egy kínai webshop-ból, pl. az AliExpress-től rendelünk?


Rendelés lépésről lépésre - AliExpress magyarul

Az eredeti AliExpress weboldal magyar nyelven nem készült el - lássuk be, a magyar piac eltörpül az ázsiai, vagy az európai országokéhoz képest, így az AliExpress oldalát egyelőre ne keressük magyar nyelven, a magyar aliexpressz.hu pedig nem egyezik az angol aliexpress.com-mal - , de a Google fordító révén a weboldal tartalma magyarhoz hasonlító nyelven is olvasható. Azonban jobb, ha a "magyar" helyett inkább az eredeti angol nyelven használjuk.

Mint minden webshop-os - így az AliExpress-es is - vásárlás egy egyszerű, gyorsan elvégezhető regisztrációval indul. Az AliExpress fiókba történő belépés után a böngészőnk révén a tartozkódási helyünk beállításra kerül. Ha ez mégsem történne meg, vagy téves a helymeghatározás, akkor állítsuk be a Ship To résznél a számunkra megfelelő országot, ugyanis ez alapján történik a szállítási költségek kalkulálása.

Az AliExpress oldalán a kereső részben beírhatjuk a keresett termék nevét, aminek hatására megjelennek a találatok, melyeket tovább szűrhetünk, pl. ingyenes szállítás, eladó minősítése, szín, méret, stb. szerint.
A hatalmas kínálat következtében valószínű, hogy egy termék több eladónál is megtalálható, különböző áron, ezért érdemes a rendelés előtt körbenézni az eladóknál.

Akár több eladótól, több terméket is tehetünk a kosárba, és akár egyszerre is ki tudjuk fizetni, DE: ha vámköteles terméket vásárolunk mindenképpen (de eladónként feltétlenül) külön-külön fizessünk: ha a vámeljáráshoz el kell küldeni a kifizetés bizonylatot, akkor ott jól el kell tudni különíteni a különböző termékek valódi árát, amit csak a termékenkénti külön fizetési bizonylattal tudunk elérni.

Ki kell választanunk a szállítási módot. Itt többféle lehetőség közül választhatunk, a postai út a legolcsóbb (általában ingyenes) de a leghosszadalmasabb is, átlagosan 3-4 hét. A fizetés általában bankkártyával történik. Az összeget az eladó nem kapja meg azonnal, azt az AliExpress letétbe helyezi (egy angol AliExpress számlán) mindaddig míg vissza nem igazoljuk, hogy a megkaptuk a terméket, természetesen megfelelő állapotban.

Amint kifizettük a terméke(ke)t, a termék a rendelési listára kerül (My Orders menüpont) A rendelési listán nyomon követhetjük a termék útját. Az ügyintézési idő (kb. 2-3 nap) letelte után elindul a csomag és kap egy nyomkövetési számot (Tracking number), mellyel le tudjuk ellenőrizni, hogy merre jár éppen a csomag. Ha megtekintjük a rendelési listánkat, akkor az egyes rendelési tételek mellett egy visszafelé számláló órát találunk. Ennyi ideje van a csomagnak megérkezni, és nekünk lehetőségünk vita kezdeményezésére (open dispute) abban az esetben, ha a csomag megérkezett ugyan, de valamit gond akad(t) vele.

Ha megérkezett a termék, vissza kell igazolni, amit a Confirm Goods Received gomb megnyomásával tehetünk meg. Az eladó ekkor fogja csak a pénzét megkapni az AliExpress-től, és itt minősíthetjük csilagokkal az eladót, a szállítást, a kommunikációt, hozzáfűzhetünk szöveges véleményt és akár fényképet is.

AliExpress előnyök és hátrányok

Óriási áruválaszték
Több, akár más helyről vásárolt terméket is lehet egyszerre fizetni
Nem lehet PayPal-lal fizetni
Nem rendelkezik Európai raktárral


AliExpress vélemények és tapasztalatok

A vélemények sokszor segítenek egy-egy webshop, online piactér, vagy termék megítélésében a vásárlás előtt. Ha már vásároltál az AliExpressnél akár legutóbb, akár korábban, oszd meg velünk / másokkal a véleményedet, tapasztalatodat.


2021-08-07 Bandi véleménye:
4
Maga az árú átvétele,illetve az,hogy eszméletlen későn érkezik az árú,az tragédia.
link:

2021-07-19 Maya véleménye:
1
AliExpressen rendeltem egy menyasszonyi ruhát. A képeken álomszép volt. A valóság egy rémálom az Elm utcában. Nem stimmel se a színe, se a szabása, se semmi, egy minősíthetetlen undorítóan ronda karikatúra a ruha. Megreklamáltam. Felajánlotta, hogy részleges kártérítésként kifizeti a vételár kevesebb mint egyharmadát, vagy visszafizeti a pénzemet, ha a saját költségemre visszaküldöm neki a ruhát. Nem fogadtam el, a szállítási költség kb. a ruha egyharmada lenne. Lejárt a várakozási idő, AliExpress közbe lépett, és visszadobta nekem az eladó korábbi ajánlatait. Ez nem vásárlói védelem, ez semmi, ha bajba jut az ember nincs segítsége. Az eladó az eredeti képekkel változatlanul árulja a ruhát! Az átverés folytatódik, eszükben sincs közbelépni.
link: https://www.aliexpress.com/item/33004122405....

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!