van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Ingyenes hívás, vagy olcsó telefonálás - Skype

A magyarok jövedelmükhöz képest sokat költenek telefonálásra, telefonszolgáltatásokra. Vagy mégsem? A telefonszámlán való spóroláshoz nincs feltétlenül szükség a legújabb okostelefonokra, a legolcsóbb otthoni internetkapcsolat és gyakorlatilag bármilyen egyszerű számítógép is lehetővé teszi a hívásokat, ha van hozzá egy pár ezer forintos mikrofonos fülhallgató, esetleg webkamera. Természetesen nemcsak számítógépeken futtatható a Skype, hanem mobil eszközökön is.


Skype

skype A Skype már több éve nyújt egyrészt ingyenes szolgáltatást, másrészt olcsón lehetőséget biztosít a vonalas, és kevésbő olcsón a mobil hálózatba irányuló hívásokra, valamint SMS küldésekre. Azoknak is, akik sokat telefonálnak vezetékes hálózatba, vagy gyakran írnak SMS-üzeneteket, jól jöhet a Skype használata.


A Skype használatával a két számítógép közötti kommunikáció - hívás, és video beszélgetés - ingyenes. Fizetnünk akkor kell, ha a számítógépről hagyományos vezetékes, vagy mobil telefonba irányuló hívásokat szeretnénk. A díjat fizetni egyenleg feltöltéssel, vagy a havi előfizetéssel tudunk - úgy ahogy az a mobiltelefonoknál megszokott.

A Skype előnye természetesen az ingyenesség mellett az árakban, díjakban rejlik. Itt is mint a hagyományos telefon szolgáltatóknál lehetőség van havidíjas előfizetésre, amivel fix díjért beszéhetünk havonta 400 percet, vagy akár korlátlan mennyiséget.

Az elszámolás, mint az látható Euro alapú, a forint esetleges erősődésével a díjak kedvezőbbek is lehetnek. A hivatalos, nemzetközi Skype díjakról itt tájékozódhatsz.
Az egyenleg feltöltés történhet a hagyományos bankkártyás fizetés mellett akár PayPal vagy Skrill segítségével is.


Skype letöltés, regisztráció

skype A Skype letöltése ingyenes. Egy Skype-ot letölteni, beindítani, telepíteni és egy Skype fiókot nyitni annyi ideig tart, mint egy email fiókot létrehozni, vagy regisztrálni a Facebook-ra. Nincs semmi varázslat, az ember letölti a számítógépére, ad magának egy felhasználói nevet, és utána ez a felhasználói neve lesz a "telefonszáma".

Ha még nem tetted meg, a magyar nyelvű Skype letöltése itt végezhető el »

Skype hívások nélkül valószínűleg sokan sokkal nehezebben kommunikálnának a külföldi vagy az itthonmaradt rokonokkal, barátokkal, munkatársakkal, üzletfelekkel: pl. a külföldön dolgozó babysitterek, ösztöndíjas vagy világutazó fiatalok, nyaralók, de hasonlóképp üzletemberek is. Sokan skype-olnak belföldön és külföldön egyaránt.


A Skype sem tökéletes

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy a szoftver - mint a szoftverek általában - sajnos nem hibátlan: Természetesen ugyanúgy, ahogy a normál telefonálás esetében a hívás minősége függ a térerőtől, itt az internet kapcsolatunk minősége az, ami meghatározó. Előfordul, hogy rossz a hangminőség, a beszéd digitális zajjá alakul át, de ingyenessége (olcsósága) miatt még így is remek kompromisszumnak tekinthető.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Megosztás

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook oldalunkat!