van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Ingyenes hívás, vagy olcsó telefonálás - Skype

A magyarok jövedelmükhöz képest sokat költenek telefonálásra, telefonszolgáltatásokra. Vagy mégsem? A telefonszámlán való spóroláshoz nincs feltétlenül szükség a legújabb okostelefonokra, a legolcsóbb otthoni internetkapcsolat és gyakorlatilag bármilyen egyszerű számítógép is lehetővé teszi a hívásokat, ha van hozzá egy pár ezer forintos mikrofonos fülhallgató, esetleg webkamera. Természetesen nemcsak számítógépeken futtatható a Skype, hanem mobil eszközökön is.


Skype

skype A Skype már több éve nyújt egyrészt ingyenes szolgáltatást, másrészt olcsón lehetőséget biztosít a vonalas, és kevésbő olcsón a mobil hálózatba irányuló hívásokra, valamint SMS küldésekre. Azoknak is, akik sokat telefonálnak vezetékes hálózatba, vagy gyakran írnak SMS-üzeneteket, jól jöhet a Skype használata.


A Skype használatával a két számítógép közötti kommunikáció - hívás, és video beszélgetés - ingyenes. Fizetnünk akkor kell, ha a számítógépről hagyományos vezetékes, vagy mobil telefonba irányuló hívásokat szeretnénk. A díjat fizetni egyenleg feltöltéssel, vagy a havi előfizetéssel tudunk - úgy ahogy az a mobiltelefonoknál megszokott.

A Skype előnye természetesen az ingyenesség mellett az árakban, díjakban rejlik. Itt is mint a hagyományos telefon szolgáltatóknál lehetőség van havidíjas előfizetésre, amivel fix díjért beszéhetünk havonta 400 percet, vagy akár korlátlan mennyiséget.

Az elszámolás, mint az látható Euro alapú, a forint esetleges erősődésével a díjak kedvezőbbek is lehetnek. A hivatalos, nemzetközi Skype díjakról itt tájékozódhatsz.
Az egyenleg feltöltés történhet a hagyományos bankkártyás fizetés mellett akár PayPal vagy Skrill segítségével is.


Skype letöltés, regisztráció

skype A Skype letöltése ingyenes. Egy Skype-ot letölteni, beindítani, telepíteni és egy Skype fiókot nyitni annyi ideig tart, mint egy email fiókot létrehozni, vagy regisztrálni a Facebook-ra. Nincs semmi varázslat, az ember letölti a számítógépére, ad magának egy felhasználói nevet, és utána ez a felhasználói neve lesz a "telefonszáma".

Ha még nem tetted meg, a magyar nyelvű Skype letöltése itt végezhető el »

Skype hívások nélkül valószínűleg sokan sokkal nehezebben kommunikálnának a külföldi vagy az itthonmaradt rokonokkal, barátokkal, munkatársakkal, üzletfelekkel: pl. a külföldön dolgozó babysitterek, ösztöndíjas vagy világutazó fiatalok, nyaralók, de hasonlóképp üzletemberek is. Sokan skype-olnak belföldön és külföldön egyaránt.


A Skype sem tökéletes

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy a szoftver - mint a szoftverek általában - sajnos nem hibátlan: Természetesen ugyanúgy, ahogy a normál telefonálás esetében a hívás minősége függ a térerőtől, itt az internet kapcsolatunk minősége az, ami meghatározó. Előfordul, hogy rossz a hangminőség, a beszéd digitális zajjá alakul át, de ingyenessége (olcsósága) miatt még így is remek kompromisszumnak tekinthető.


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"A mindennapok forgatagában nagyon könnyen beleeshetünk a siker hajszolásának csapdájába: mind keményebben dolgozunk azért, hogy minél magasabbra jussunk az érvényesülés létrafokain, s csak amikor a létra tetejére érünk, vesszük észre, hogy az nem a jó falhoz támaszkodik."
(Stephen R. Covey)

» oldaltérkép «
 
minket itt is megtalálsz