van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Ingyenes, vagy olcsó telefonálás - Skype

A magyarok jövedelmükhöz képest sokat költenek telefonálásra, telefonszolgáltatásokra. Vagy mégsem? A telefonszámlán való spóroláshoz nincs feltétlenül szükség a legújabb okostelefonokra, a legolcsóbb otthoni internetkapcsolat és gyakorlatilag bármilyen egyszerű számítógép is lehetővé teszi az internet-telefonos szolgáltatások használatát, ha van hozzá egy pár ezer forintos mikrofonos fülhallgató, esetleg webkamera.
(Természetesen nemcsak számítógépeken futtatható a Skype, hanem a mobil eszközökön is.)


Skype

skype A Skype már több éve nyújt egyrészt ingyenes szolgáltatást, másrészt olcsón lehetőséget biztosít a vonalas, és kevésbő olcsón a mobil hálózatba irányuló hívásokra, valamint SMS küldésekre. Azoknak, akik rendelkeznek számítógéppel (és Internet kapcsolattal) és sokat telefonálnak vezetékes hálózatba, vagy gyakran írnak SMS-üzeneteket, jól jöhet a Skype használata.


skype A Skype használatával a két számítógép közötti kommunikáció - hívás, és video beszélgetés - ingyenes. Fizetnünk akkor kell, ha a számítógépről hagyományos vezetékes, vagy mobil telefonba irányuló hívásokat szeretnénk. A díjat fizetni egyenleg feltöltéssel, vagy a havi előfizetéssel tudunk - úgy ahogy az a mobiltelefonoknál megszokott.

A Skype előnye természetesen az ingyenesség mellett az árban rejlik. Bármely magyar vagy külföldi szolgáltatót nézve

  • vezetékes számokat viszonylag olcsón, mindössze 0,021 EUR/perc (kb. 6 Ft/perc),
  • mobiltelefonokat drágán - 0,203 EUR/perc (kb. 60 Ft/perc) áron hívhatunk,
  • sms-eket pedig egységesen 0,102 EUR/db (kb. 30 Ft/db) áron küldhetünk.

Itt is mint a hagyományos telefon szolgáltatóknál lehetőség van havidíjas előfizetésre, amivel fix összegért beszéhetsz havonta 400 percet, vagy akár korlátlan mennyiséget.

Az elszámolás, mint az látható Euro alapú, a forint esetleges erősődésével az árak kedvezőbbek is lehetnek. A hivatalos Skype árakról itt tájékozódhatsz.
Az egyenleg feltöltés történhet a hagyományos bankkártyás fizetés mellett akár PayPal vagy Skrill segítségével is.

A Skype sem tökéletes

A teljesség kedvéért meg kell említeni, hogy a szoftver - mint a szoftverek általában - sajnos nem hibátlan: Természetesen ugyanúgy, ahogy a normál telefonálás esetében a hívás minősége függ a térerőtől, itt az internet kapcsolatunk minősége az, ami meghatározó. Előfordul, hogy rossz a hangminőség, a beszéd digitális zajjá alakul át, de ingyenessége (olcsósága) miatt még így is remek kompromisszumnak tekinthető.

Skype letöltés, regisztráció

A Skype letöltése ingyenes. Egy Skype-ot letölteni, beindítani, telepíteni és egy Skype fiókot nyitni annyi ideig tart, mint egy email fiókot létrehozni, vagy regisztrálni az Facebook-ra. Nincs semmi varázslat, az ember letölti a számítógépére, ad magának egy felhasználói nevet, és utána ez a felhasználói neve lesz a "telefonszáma".
Ha még nem tetted meg, a magyar nyelvű Skype programot a http://www.skype.com/intl/hu/get-skype/ oldalról tudod letölteni.

Skype hívások nélkül valószínűleg sokan sokkal nehezebben kommunikálnának a külföldi vagy az itthonmaradt rokonokkal, barátokkal, üzletfelekkel: pl. a külföldön dolgozó babysitterek, ösztöndíjas vagy világutazó fiatalok, nyaralók, de hasonlóképp üzletemberek is. Sokan skype-olnak belföldön és külföldön egyaránt.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!