van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:     »

Kazáncsere - Otthon Melege Program 2017 ZFR-KAZ/2017

Az Otthon Melege Program 2017 pályázat keretében magánszemélyek pályázhatnak lakóépületek és társasházi lakások fűtési rendszerei felújításának, gázkazánok és gázkonvektorok cseréjének támogatására. Hivatalos pályázati felhívás

Mire és mennyi pénzt ad az állam?

A pályázat keretén belül a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott), állékonysági problémával nem rendelkező, Pályázó magánszemély tulajdonában álló lakóépületek illetve egyedi fűtési rendszerrel rendelkező társasházi lakások energetikai felújítására igényelhető támogatás:

  • hőtermelő berendezés(ek) cseréje új kondenzációs gázkazánra
  • hőtermelő berendezés(ek) cseréje új gázkonvektor(ok)ra

a kazáncseréhez kapcsolódóan továbbá:

  • meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának korszerűsítése szükség szerinti kialakítása
  • járulékos munkálatok (kéményátépítés/kialakítás, fűtési- és használati melegvíz ellátó rendszer átalakítás, vezérlés kialakítása)
  • energetikai tanúsítás/számítás, tervezési, engedélyeztetési és egyéb, átvétellel kapcsolatos szakhatósági költségek, a tulajdoni lap költsége

Egy magánszemély csak egy épület/lakás vonatkozásában, és ugyanazon épületre / lakásra vonatkozóan csak egy pályázat részesíthető támogatásban.

A támogatás formája vissza nem térítendő, utólagos finanszírozású támogatás, amely pályázatonként egy épületre/társasházi lakásra igényelhető.
Kizárólag a Pályázó nevére, címére kiállított számlával azonosított és igazolt, forintban meghatározott, a támogatott beruházás megvalósítása során felmerült anyagköltségek, munkadíj, szakértői, tervezői, eljárási költségek számolhatóak el.
A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de maximum 700.000 Ft.

Kik pályázhatnak?

Magánszemélyek: a pályázati kiírásra kizárólag magyar adóazonosító jellel rendelkező, cselekvőképes, nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. A beruházással érintett ingatlanban a pályázónak tulajdonjoggal kell rendelkeznie. Kiskorú vagy cselekvőképtelen természetes személy nevében törvényes képviselője/gyámja vagy a cselekvőképtelen természetes személy nevében kirendelt gondnoka nyújthat be pályázatot.

A teljes pályázati keretösszeg 3,5 milliárd forint, melynek elosztása régiónként történik épületszám/régió arány alapján.

Jelentkezés módja

A támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek 2017. június 6-án 8:00 órától, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Addig érdemes az útmutatót tanulmányozni, hogy a kitöltés már zökkenőmentes legyen.


Tetszett?! FB Ajánlom Reddit Megosztom Twitter Megosztom

"Engedjük, hogy a pénzünk nekünk dolgozzon, ne pedig folyton mi dolgozzunk a pénzért!"
(Adam Jackson)

» oldaltérkép «
minket itt is megtalálsz