van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: / /

PayPal számla ismertető

PayPal fizetés Az internetes vásárlás ma már népszerű módja a termékek és szolgáltatások beszerzésének. A vásárlás elengedhetetlen része a fizetés, melynél a praktikusságot szem előtt tartva a bankkártyás, vagy az online fizetési rendszer jöhet számításba.

Ma már több megbízható online "bank" (e-bank) áll rendelkezésünkre, melyekre ingyenesen regisztrálhatunk, és könnyedén bonyolíthatjuk pénzügyeinket az Interneten keresztül.


PayPal: online fizetés A PayPal egy készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet, mely az elektronikus kereskedelemre / fizetésre szakosodott. A PayPal név az idő folyamán egybeforrt a cég által kínált internetes fizetési módozattal is. A PayPal választható devizanem(ek)ben elektronikus számlát vezet ügyfelei részére, melyek hitelkártyás fizetéssel, banki utalással vagy inkasszómegbízással tölthetők fel. "Bank"-ra jellemző tevékenysége ebben ki is merül (ne gondoljunk egy OTP szintű szolgáltatáskörre).


A PayPal népszerűsége abban rejlik, hogy az Internetes vásárlások során a vevőknek a bizalmas bank-/hitelkártya- vagy számlaadatok megadása ill. továbbítása helyett, elegendő a PayPal felhasználói név és jelszó megadása a fizetés lebonyolításához. (Ennek természetesen feltétele, hogy a webáruház szerződéses partnere legyen a PayPal-nak.)

PayPal cégtörténet: A PayPal Corp. 1995-ben alakult Luxemburgban, mint pénzügyi- és hitelintézet. Kezdetben a cég Palm Pilot fizetési eszközökkel és titkosítással foglalkozott. 2002 októberében a PayPal az eBay teljes jogú tulajdona lett. A PayPal részvényeit az amerikai tőzsdén (NASDAQ) is jegyzik.
PayPal jellemzők

Hátránya – mint a legtöbb internetes pénzügyi közvetítőnek –, hogy a PayPal számla összegére vonatkozó kamatnak búcsút inthetünk.
Vásárlói szemszögből nézve ármeghatározó szerepe abban testesül meg, hogy az online kereskedő az általa a PayPal felé fizetendő alacsony tranzakciós díjat a legtöbb esetben magára vállalja, míg PayPal nélkül a magas banki költségeket a kártyás fizetés esetében beépíti a termék árába (mint a legelterjedtebb OTP online kártyás fizetés esetén). Sőt a vásárlók az OTP számára sem szívesen adják ki online vásárlási szokásaikat (a kártyainformációik mellett)

A magyar de főleg a külföldi webshopok körében a PayPal az egyik legelterjedtebb fizetési elfogadóeszköz. A PayPal mára már nemcsak internetes vásárlások kifizetésére alkalmas: a PayPal számlák között ingyen utalhatunk (díj ellenében persze akár normál bankszámlára is) pénzt úgy, hogy a pénzügyi tranzakciós adót sem kell megfizetni. Egyetlen felhasználói fiókon belül akár több devizaszámlát is létrehozhatunk, melyek között közel valutaváltási árfolyamon át tudjuk váltani a pénzünket:
példa: 1 USD = MNB árfolyam: 277,14 Ft | OTP deviza vétel: 274,23 Ft | OTP valuta vétel: 269,26 Ft | PayPal árfolyam: 269,86 Ft


PayPal számla előnyei és hátrányai a többi netbankhoz képest

PayPal

  • Több deviza alszámla tartozhat egyetlen PayPal fiókhoz
  • Saját alszámlák között devizaváltási lehetőség (bár meglehetősen rossz árfolyamon)
  • PayPal számlák közötti ingyenes az utalás, nincs költsége
  • Személyre szóló PayPal link segítségével pénz küldhető, igényelhető (PayPal személyközi elektronikus fizetés: PayPal.Me)
  • A legelterjedtebb online fizetési rendszer a webshopok körében
  • Nemcsak a PayPal számláról, hanem a hozzárendelt bankkártyáról is elkölthető a pénz, így nincs feltétlenül szükség a PayPal számla külön feltöltésére
  • A PayPal számlán elhelyezett pénzre nincs kamat
  • Szerencsejáték, póker, forex és PTC oldalak kevésbé támogatják a PayPal-t fizetési rendszerként
  • Nem használható Bitcoin e-pénztárcaként.

PayPal pénzigénylés link segítségével

Magyarországon is elérhetővé vált a PayPal személyközi elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me. A szolgáltatással egyszerűen küldhetünk pénzt ismerőseinknek és fogadhatunk is tőlük, egy személyre szóló link segítségével, amit bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatunk a címzettnek.
A PayPal.Me szolgáltatás segítségével bárkitől egyszerűen igényelhetünk pénzt úgy, hogy nem kell megadnunk bankszámlaszámunkat, hanem csak egy általunk létrehozott egyedi linket (például paypal.me/KovacsIstvan). A biztonságos link küldése minden webes felületen működik, így a fizetési igény emailben, facebookos chatablakban is eljuttatható a címzettnek. A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott linkre kattintani és belépni a PayPal-fiókjába.Ismertebb magyar PayPal elfogadóhelyek (a teljesség igénye nélkül)Neked is van PayPal számlád? - Érdekes szavazás az e-péntárcákról

Legismertebb PayPal alternatívák: Skrill, Neteller, Perfect Money


PayPal internetes felhasználási probléma

Nem kimondott webáruházak, hanem különböző szerencsejáték (pl. theLotter - online lottózó), vagy egyéb befizetést igénylő weboldalak esetén a PayPal általában nem elfogadott, viszont az alternatív e-bankok (Skrill, Perfect Money) annál inkább.
A legtöbben azt tartanák a legjobbnak, ha működne a PayPal-ról ezekbe az e-bankokba történő utalás. Mi ebben próbálunk segítséget nyújtani.

Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"A pénz csak arra való, amire a kenőcs a kocsira: ne nyikorogjon."
(Gárdonyi Géza)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.