van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most: /

Internetes bankok (Netbank / E-bank) közötti átjárás, csere

Online pénzintézetek (netbankok) egész sora kínálja valóban biztonságos, gyors és egyszerűen használható szolgáltatásait, amik segítségével könnyedén bonyolíthatjuk pénzügyeinket az Interneten keresztül.
Ha Internetes pénzforrásaid vannak/lesznek, vagy pókerezel, esetleg gyakran vásárolsz online és biztonságban szeretnéd tudni a hitel-/bankkártya és bankszámla adataidat, akkor elengedhetetlen, hogy rendelkezz egy vagy több ilyen netbanknál vezetett számlával, e-pénztárcával.

A legismertebbek: PayPal, Skrill, Neteller, Perfect Money

Mi az alábbi netbankokat használjuk évek óta töretlen megbízhatóság mellett:

Te melyiket e-pénztárcát használod? - Érdekes szavazás

Átjárhatóság

A netbankok a náluk vezetett számlák és a lakossági bankszámlák / bankkártyák között gördülékeny pénzforgalmat tudnak biztosítani, de egymás között erre képtelenek. A világ sokrétű, a kínált szolgáltatások különbözőek, minden netbanknak van előnye és hátránya egyaránt: egyiknél a saját bankkártya (e-pénztárca) hiányzik, a másiktól elzárkózik az adott webshop/weboldal, a harmadik túl nagy költségekkel dolgozik, a negyedik...

Az optimális megoldás a netbankok közötti megbízható átjárhatóság, utalás lenne. Például az internetes pénzkereset, póker, sportfogadás, szerencsejáték nyomán - a Skrill számlán található pénzt PayPal számlára utalni és a PayPal segítségével elkölteni. Előfordult már, hogy hiába volt az egyik számlán akár tízszer akkora összeg, ha egy másikról kellett volna utalni, vagy képtelen voltál felhasználni?

Ugye, kevésbé hatékony megoldás, ha a devizában kapott összeget a lakossági bankszámlára forintosítjuk, majd onnan egy újabb konverzióval a másik netbanknál vezetett (szintén) deviza alapú számlára utaljuk? Így az idő mellett pénzt is veszítünk az utalási díjakkal, a deviza konverziókkal, a pénzügyi tranzakciós illetékkel vagy akár az erre a célra fenntartott lakossági devizaszámla számlavezetési költségével. A veszteségekkel a kezdeti kifizetési összegnek (főleg ha az kicsi volt) túlnyomó részét el is bukhatjuk.
Az ilyen célra létrehozott nemzetközi pénzváltók (Exchanger-ek) korlátozottsága - gyakran kétes megbízhatósága - is nehézséget okozhat. Rosszabb esetben elúszhat, vagy végleg be is ragadhat a pénzünk egy-egy netbankban.


Skrill, Moneybookers   PayPal   Neteller   Perfect moneySegítünk (megpróbálunk)

Amennyiben az egyik netbank számládról egy másikra szeretnél kisebb összeget (max. 30 USD) áthelyezni, úgy a kölcsönös segítségnyújtás jegyében megpróbálunk ebben magánemberként egy költséggel járó, de gyors, megbízható, kölcsönös bizalmon alapuló megoldást kínálni - külsős, kockázatos pénzváltó (exchanger) használata helyett, regisztráció nélkül, egyszerűen, biztonságosan.

.
Fel
FB Ajánlom Reddit Megosztom X Bejegyzem
Link Másolom

"A pénzhiány már az egészségemet veszélyeztette, s ebbe nem akartam belenyugodni. Felháborított, hogy annyit kell gályázni, csak azért, hogy egyek, miközben azért kell ennem, hogy tudjak dolgozni."
(Laura D.)

adatvédelem » oldaltérkép « bemutatkozó
minket itt is
megtalálsz

Copyright © vásárlóCsapat 2009-2024.