van az a pénz ...
... ami visszatalál
itt vagy most:    

Internetes bankok (Netbank / E-bank) közötti átjárás, csere

Online pénzintézetek (netbankok) egész sora kínálja valóban biztonságos, gyors és egyszerűen használható szolgáltatásait, amik segítségével könnyedén bonyolíthatjuk pénzügyeinket az Interneten keresztül.
Ha Internetes pénzforrásaid vannak/lesznek, vagy pókerezel, esetleg gyakran vásárolsz online és biztonságban szeretnéd tudni a hitel-/bankkártya és bankszámla adataidat, akkor elengedhetetlen, hogy rendelkezz egy vagy több ilyen netbanknál vezett számlával, e-pénztárcával.

A legismertebbek: PayPal, Skrill, Neteller, Perfect Money

Mi az alábbi netbankokat használjuk évek óta töretlen megbízhatóság mellett:

Te melyiket használod? - Érdekes szavazás

Átjárhatóság

A netbankok a náluk vezetett számlák és a lakossági bankszámlák / bankkártyák között gördülékeny pénzforgalmat tudnak biztosítani, de egymás között erre képtelenek. A világ sokrétű, a kínált szolgáltatások különbözőek, minden netbanknak van előnye és hátránya egyaránt: egyiknél a saját bankkártya (e-pénztárca) hiányzik, a másiktól elzárkózik az adott webshop/weboldal, a harmadik túl nagy költségekkel dolgozik, a negyedik...

Az optimális megoldás a netbankok közötti megbízható átjárhatóság, utalás lenne. Például az internetes pénzkereset, póker, sportfogadás, szerencsejáték nyomán - a Skrill számlán található pénzt PayPal számlára utalni és a PayPal segítségével elkölteni. Előfordult már, hogy hiába volt az egyik számlán akár tízszer akkora összeg, ha egy másikról kellett volna utalni, vagy képtelen voltál felhasználni?

Ugye, kevésbé hatékony megoldás, ha a devizában kapott összeget a lakossági bankszámlára forintosítjuk, majd onnan egy újabb konverzióval a másik netbanknál vezett (szintén) deviza alapú számlára utaljuk? Így az idő mellett pénzt is veszítünk az utalási díjakkal, a deviza konverziókkal, a pénzügyi tranzakciós illetékkel vagy akár az erre a célra fenntartott lakossági devizaszámla számlavezetési költségével. A veszteségekkel a kezdeti kifizetési összegnek (főleg ha az kicsi volt) túlnyomó részét el is bukhatjuk.
Az ilyen célra létrehozott nemzetközi pénzváltók (Exchanger-ek) korlátozottsága - gyakran kétes megbízhatósága - is nehézséget okozhat. Rosszabb esetben elúszhat, vagy végleg be is ragadhat a pénzünk egy-egy netbankban.


Skrill, Moneybookers     PayPal     Neteller     Perfect money


Segítünk (megpróbálunk)

Amennyiben az egyik netbank számládról egy másikra szeretnél kisebb összeget (max. 30 USD) áthelyezni, úgy a kölcsönös segítségnyújtás jegyében megpróbálunk ebben magánemberként egy költséggel járó, de gyors, megbízható, kölcsönös bizalmon alapuló megoldást kínálni - külsős, kockázatos pénzváltó (exchanger) használata helyett, regisztráció nélkül, egyszerűen, biztonságosan.

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!