itt vagy most:     Főoldal ›

Hogyan vásároljuk meg a szükséges tanszereket?

Jókora árkülönbségek vannak hasonló termékek között is. A pedagógusok gyakran ellátják a szülőket a tanév kezdéshez szükséges tanszerek listájával. Nézzünk körül időben és készítsünk bevásárló listát a szükséges tanszerek beszerzéséhez.

Bár alapvetően nem kerülhetnek forgalomba olyan iskolaszerek, amelyek ártalmasak lehetnek a gyerekek egészségére, nem árt az óvatosság. A gyermekek rajzolás közben gyakran a ceruza és a radír szájba vételével önkéntelenül is veszélynek teszik ki magukat.

A ceruza pigmentjei, azaz a bele elvileg nem tartalmazhat mérgező anyagot, a külső lakkbevonat azonban annál inkább. Ezért a gyerek és a környezet védelme érdekében olyan ceruzát érdemes választani, amely lakkozatlan vagy viaszolt. A radír is veszélyes lehet. Lehetőleg a legegyszerűbb, természetes gumiból készült gumi radírt válasszuk. A színes, illatos radírok ugyanis rendszerint PVC-ból készülnek.

Háromszög alakú ceruza és színes ceruza

Első osztályban minden gyermeknek a háromszög alakú ceruza javasolt. Kevésbé javasoltak a henger alakú ceruzák. Ha van lehetőség, elsős gyermeknek vásároljunk vastag és háromszög alakú színes ceruzát, ha találunk, grafitot is. Ebben a korban még stabilizálódik, lassan kifejlődik a helyes ceruzafogás, ebben segíti az ujjakat a háromszög forma.

Bal kezes gyerekek

Számukra alsó tagozatban végig a háromszög alakú ceruzák javasoltak. Elsősök részére kapható vastag, háromszög alakú, ujjak helyén bemart ceruza (Lyra Groove), balkezeseknek L jelöléssel. Bár sokba kerülnek ezek a ceruzák, használatuk sok szempontból sokszorosan megtérül!

Forrás: wts.hu, 2017-07-31 22:53

 

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!