itt vagy most:     Főoldal ›

A zöld tea pozitív hatása szervezetünkre

A vér koleszterin szintjének szabályozásában is meghatározó szerepe van a zöld teának. A fölös kilók elleni harcban meghatározó fegyver lehet a zöld tea. Sűrű testmozgással kombinálva még látványosabb a zöld tea hatása

Zöld tea - A mindennapos zöld tea fogyasztás hatása sok ember figyelmét felkeltette. Tudniillik a zöld tea nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Számos kutatási eredmény beszámolt arról, mennyire pozitív hatása van, ha zöld teát fogyasztunk. A zöld teák fogyasztása csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának fenyegetettségét. A betegség legyőzésében is segít. A zöld teában lévő egyik molekula olyan folyamatokat aktivizál, ami a káros sejtek pusztulásához vezet. Míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyja.

A többség tudja, hogy a zöld tea sok antioxidáns molekulát tartalmaz. De miért is elengedhetetlen egészségünk megőrzése céljából? Az antioxidánsok testünk egyik meghatározó elemei. Az anyagcsere során roppantul reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. Zöld tea részletezése a tea.hu weblapján. Az orvostudomány mai véleménye szerint ezek a szabad gyökök leginkább a rákos megbetegedésért, kardiovaszkuláris problémákért és az öregedésért felelősek. A zöld teában megtalálható temérdek antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű molekulák megkötésével a zöld tea ivása jelentősen megóvja szervezetünket.

Címkék: zöld tea

Forrás: tea.hu, 2016-12-03 12:49

 

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook vagy Twitter oldalunkat!