itt vagy most:     Főoldal ›

Csodaszép nyílászáró pazar profi faáruból beillesztési igazolással személyre szabott kialakításban!

Kiemelt témakör: ablak gyártás, Műemlék jellegű nyílászárók, ablak

Föltéve, hogy nem újdon felépítésű otthonba, építménybe költözünk egy idő után elérünk arra a szintre miképpen át kénytelen váltani az ablakokat ajtóinkat, hogy köznapi nyelven mondva se az utcát hevítsük. A bent meglévő fűtés egy része a téglafalon lóg meg a további a tetőn útján, ámbár jelentős egysége a nyílászárón, így nagyon alapvető, miként a nyílászáróinkat lecseréljük.

Ablakok szerkezete: Mert nagymértékben kevés a jó osztályú nyílászáró gyártáshoz elfogadható alapanyag, ez okból 1 olyan rendszert alakítottak ki, amiben a faanyagot parányi darabokból rakják össze, amit összeragasztásnak nevezik.

Erre abból a célból létezik szükség, mivelhogy azzal amúgy nagyon hosszú életű faanyagot valósítanak meg amit nem csupán egyberakják a csepp faegységeket azonban három vagy 4 darabban egymáshoz is tapasztják, így a görbülési hajlamot is megszüntetik, bizony a három régió össze enyvezésénél az évgyűrűk össze teszik fordítva, ennek következtében már nincs rá mód, hogy az összes ablakot meghajtani egy oldalára.

Nyitási irányok:
Télikertünket lecserélhetjük fa ajtóra, plastic ablakra, alu ajtóra szintúgy.

Föltéve, hogy hajtunk a naturálisra ezalatt aborovi ablakot vegyük ne bíbelődjünk olyan képzelődésekkel, miképpen rengeteget kell majd munkálkodnunk vele évek múlva, mázolni, karbantartani satöbbi.
Amennyiben a fából készült ablakok jól meg vannak csinálva, nagyon szép a mázolása eredményeképpen több mint 1 dekádig se kénytelen miatta vesződnünk

Fa nyílászárók szerkezete:
Rengeteg sokfajta fatípusból gyártsanak fa ajtót, aminek csak az esztétika és a fűrészáru költsége miatt hátrálhatunk meg

- fenyő nyílászáró:
A 70-80-as években a nyílászáró gyártásban a lucfenyőt hozták előnybe, mert egyszerűen kidolgozható, ámbár puha faanyag, ezért kisebb fokban strapabíróbb, különösképpen hacsak elhanyagolják a beépítés alapján (pl: nem festik le).

Az materia átmérője mégpedig 40három mm, hasonlóképpen melyet ún. A részleteket a Kovács Sándor teraszbeépítés weboldalán olvashatja. pallótokos gyártással készítik, azért hogy, jobb zajvédelem rendelkezzen, itt két nyílászáró van egymás előtt, tehát a 2 ablak között levegőhiány van, valamely dettó szigetel.

Vadiúj fa ajtókat nem igazán csinálnak immáron fenyőáruból mert nem olyanféle elévülhetetlen.

- borovi fenyő ablak:
Több ideig maradandóbb mint a luc fenyő amúgy meg nem is sokkal drágább. Ami a jelenleg az ablak készítésnél divatos fafajta, amelyből általában hatvannyolc mm-es szélességben épül fel a ablak, ellenben gyártódhat még hetvennyolc mm illetve 88 mm-es fa ablak fríz szintén, amely már alkalmas mai kor legjobb hőszigetelésű ház ablakának is.
Létezik pár típusú fafajta, amit használnak az ablakkészítés alatt, amik pl, meranti illetve erdei tölgy, manna fenyő melyet keményfának számítanak, tehát sokkal hosszabb életkorral vannak.

Fa nyílászárók jellegei:
fix nyílászáró, billenő- nyitható nyílászáró, osztott ablak, egy oldalra nyíló kétszárnyú nyílászáró

Ajtók beépítése történhet új építésű lakhelyekbe, és immáron meglévő házba ó ajtók színhelyére. Van nyílászáró berakás aszerint, milyen módon a régi tokszerkezetet teljes mértékben kibontjuk illetve a ósdi ablakráma meghagyásával megcsinálhatjuk régi tok meghagyásos cserét is.

Fa ablak festése:
Ajtóinkat megvásárolhatjuk sima, kivitelben, de, jobban járunk ha nem natúrat választjuk, azért, mert egy profi festőcsapatnál sokkal jobb minőségben le tudják festeni az nyílászárókat, mintha a hátsó műhelyben festenénk egy pemzlivel.
 

Forrás: faablak.info, 2016-05-21 11:39

 

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook üzemanyagár like oldalunkat!