itt vagy most:    

Hasznos kalkulátorok

A pénzünket folyamatosan költjük, mert vásárolni szeretünk, vagy mert kell. A pénzünk elköltését, beosztását, vagyonunk alakulását azonban okosan meg is tervezhetjük. A tervezés megkönnyítéséhez összeállítottunk néhány apró, hasznos kalkulátort.

Megéri bankban tartani a pénzünket, már alig kamatozik valamit? A futamidőtől függően láthatjuk, hogy a különbőző adók levonása után gyarapszik-e a pénzünk és növekszik-e annak vásárlóértéke.

Mennyi a nettó 2017-ben? A bérkalkulátor használatával kiderül, hogy a bruttó munkabérből / minimálbérből mennyi nettó vihető haza a családi adókedvezmény és a családi pótlék figyelembe vételével.A csőben ugyanaz folyik, de más az ára? A lakossági, egyetemes szolgáltatás keretében a gáz árát hatóságilag szabályozzák. Gázár-kalkulátorunkkal kiszámítható a havi, vagy éves fogyasztáson alapuló fizetendő számlaösszeg az egyes magyarországi földgázszolgáltatási területeken.

Az utólagos hőszigetelés hatékonysága - azaz megtérülése - nagyban függ attól, hogy sikerül-e felderíteni az épület ilyen szempontból gyenge pontjait. A hő nemcsak a falakon keresztül távozik - igaz kétség kívül a falak alkotják arányaiban az épületek legnagyobb határoló felületeit.
Hivatalos energetikai számításkor egy háromlépcsős követelményrendszer szerint kell az épület hőszigetelését vizsgálni, ebből az egyik vonatkozik a határoló szerkezetekre (fal, tető, födém), melyek megfelelőséget a hőátbocsátás kiszámításával ellenőrizhetjük. Ez utóbbira készült a hőszigetelés-kalkulátorunk.

Két állapot van a nyugdíj szempontjából: nyugdíj előtt, és nyugdíjban. Mindkét tábor számára szolgálunk némi nyugdíj információval, amivel kalkulálhat a jövőre nézve.Mi lenne, ha eltalálnád a lottószámokat és megnyernéd a lottó főnyereményét? Elkezdenél költekezni, vagy okosabb lenne inkább befektetni és a hozamából élni? Meddig tartana ki a pénzed?

Mielőtt minden meccs-tippedben bízva feladnád a Tippmix szelvényeidet lenne, kiszámoltad, hogy mennyit nyerhetsz? Akkor is, ha egy egy tipped mégsem jönne be? A Tippmix kalkulátorral ezt is kiderítheted.

Az infláció kalkulátor segítségével kideríthető, hogy mely területen (élelmiszer, rezsi, üzemanyag, stb.) mennyit veszített pénzünk a vásárlóerejéből akár egy adott évben, akár egy kiválasztott évtől kezdve halmozottan.


Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is! 😉