útvonal: » Szavazások

Szavazás - Nyugdíj

A nyugdíjról

Arról már sok (rém)hír terjed, hogy a távoli jövő (10-20 év múlva) nyugdíjasai csupán egy jelképes átlagosan 38.000 Ft állami nyugdíjat fognak kapni - annak ellenére, hogy évről évre egyre több TB járulékot fizetünk -, ha változatlan marad a jelenlegi szabályozás és rendszer. Ezért sokan megpróbálnak leendő nyugdíjas éveikre félretenni.

Te milyen nyugdíj előtakarékossági formát választasz/választottál?

Nyugdíjbiztosításom van
NYESZ-re (Nyugdíj Előtakarákossági Számla) fizetek
Önkéntes Nyugdíjpénztárral rendelkezek
Magán Nyugdíjpénztárral rendelkezek
Csak úgy félreteszek rá pénzt (bankbetét)
Befektetéseket végzek, amiből majd lesz nyugdíjam
Elég lesz nekem az állami nyugdíj
Egyelőre semmit, de tenni kéne valamit
Nem érdekel a nyugdíj, lesz ami lesz


A Te szavazatod még hiányzik
(vagy most lehetőséged van újra szavazni).A szavazás aktuális állása a szavazatod leadása után válik láthatóvá.

Van véleményed, vagy egyéb ötleted a nyugdíjakról?
Írd meg, szólj hozzá!
(regisztráció és név nélkül)

Hozzászólok

#1156 2017-01-09 Maca : (-)
nem értem ezt az ellenségeskedést a nyugdíjasokkal, kedves ifjúság, önöket ki nevelte fel, ki iskoláztatta, nem a mai nyugdíjasok? én 52 évig dolgoztam, két gyereket neveltem, egyedül mert az uram meghalt. igaz kaptam öt ezer ft árvasági segélyt, és egy ezer ft özvegyi nyugdíjat a fizetésem 3 ezer ft volt + 2ezret még ügyeletből túlórából össze hoztam, mindíg levonták a nyugdíj járulékot, később az adót is ami 40% volt és nem 4 órára voltam bejelentve mint a maiak. nem volt kafetéria, ma sincs, a nyugdíjam 84 000 ft, senki nem volt munkanélküli, segély sem volt a gyerekek étkezéséért fizetni kellett a tankönyvekért szintén, szóval fiatalság amíg kell tessék tanulni, hogy jó szakemberré váljon, utánna meg tessék dolgozni, rendesen bejelentve, mindjárt nem lesz probléma a nyugdíjak kifizetése. nekem aktív dolgozó koromban eszembe sem jutott hogy tiltakozzam a szüleim nyugdíjának minden január 1-én 10%-os emelése ellen. sőt örültem neki mert így nem nekem kellett eltartanom őket, na nem mintha a mai fiatalok nagyon támogatnák az időseket..
0

#1115 2017-01-03 Nyugdíjas : (-)
Szerintem az infláció kb. 7%-os ehhez képest az emelés elég gyenge mértékű
0
#1097 2016-12-28 Mester Karika : (-)
A nyugdíjak összegének relatív csökkentésére tett intézkedéshalmaz eljövetelét már 5 éve megmondtam (előre) Így is lett. Túl magasak voltak a nyugdíjak (valószínűleg a nyugdíjas szavazatgyűjtések miatt). Minden 70-80 éves nénikének 100 000 Ft volt a (özvegyivel kiegészített) nyugdíja. Több mint az aktív keresőké! Ennek csökkentését csak úgy tudták (kormány) elérni, ha az inflációt 1 % on tartja, miközben az adót csökkenti és a minimálbéreket felemeli (úgy hogy a vállalkozónak visszatérít...) Így aztán a nyugdíjak viszonylagosan 10-15 %-t csökkentek az aktív dolgozókhoz képest (persze megőrizte az inflációs értékét).. Ez a művelet előre látható volt ... mit mondjak ... egy zseni látnok vagyok ???
0
#1017 2016-12-12 kónya : (#965 válasza)
igaza van szerintem is
0
#981 2016-12-02 gugyerák : (#980 válasza)
Fityisz, fityisz !
Megmondtam, - "úgysem értenéd" !
A demagóg mocskolódók, nem lehetnek sem haverok, sem "alkalmasak"!
- Még ellensúlyok sem...
Gondolkodj inkább, és járj utána - mielőtt fröcsögsz ! - Meg fogsz lepődni, hidd el...
- Az állam, csak azt tudja szétosztani, amit beszed! Indulj ki ebből - máris könnyebb lesz!
A média annyira el van hallgattatva, hogy ennyi mocsok, rágalom, uszítás, bomlasztás, "véleményhír" sosem szárnyalhatott még ilyen
szabadon e világban...
- ÁRTÓ az, aki az embereket, annak alapján ítéli meg, hogy Fideszesek e /tévedsz, ha engem is ide sorolsz/ !
- Inkább a szerint kellene, hogy aljasak,- vagy
tisztességesek tetteikben ?
- E szerint, lenne tennivaló!
0

A hozzászólások csak a hozzászólók véleményét tükrözik.
További vélemények »
Valamennyi szavazásunk:
Vásárlási helyszínek    |    Kötelező váltás    |    Üzemanyagárak hatása    |    Infláció    |    Bérváltozás    |    E-bank    |    Élelmiszer áruház    |    Áremelések    |    Üzemanyag-fogyasztás    |    Lottó tapasztalatok    |    Fűtési mód    |    Nyugdíj    |    Sportfogadás    |    Megszorítások    |    Bankolás