itt vagy most:    

Fűtés-költség megtakarítás

Gazdasági válság, recesszió, infláció, leépítés, reálbér csökkenés. Ezek napjainkban sajnos a háztartások jelentős részének mindennapjait is befolyásoló, mondhatni hétköznapi fogalmak lettek. Ilyen nehéz helyzetben sokaknak minden forint kiadás is számít. Érdemes tehát megvizsgálni, hogy hol tudunk spórolni a háztartásban, mert némi odafigyeléssel (ingyenesen), vagy beruházással akár sok tízezer forint is megspórolható.

Ma Magyarországon a felhasznált összes energia 40 százalékát épületeinkben használjuk el, amelynek mintegy kétharmada a fűtés és hűtés számlájára írható. A háztartások energiafelhasználásának megközelítőleg 80 százaléka hőcélú felhasználás: fűtés, melegvíz és főzés. Ugyanakkor a nagyjából 4,3 millió lakást kitevő állomány 70 százaléka nem felel meg az elvárt hőtechnikai követelményeknek.Fűtésre fordított energia Magyarországon

Beszédes adat, hogy ma egy azonos alapterületű budapesti lakás fűtési energia-felhasználása közel duplája egy hasonló bécsi lakásénak. Magyarország az EU 27 országából az unió átlagához viszonyított, az éghajlati különbségekkel korrigált lakossági energiafogyasztás tekintetében a tíz legmagasabb energiafelhasználású között van.

Bosszant, hogy magas a fűtés költséged? Kevesebbnek gondoltad, de amikor szembesülsz a számlával, kiderül, hogy több lett. Ráadásul állandóan emelkedik. Egy átlagos háztartás éves fűtési költsége 120-240 ezer forintig terjed. Ha csak 15%-kal csökken a tüzelőanyag fogyasztás, akkor az 18-36 ezer Ft-os éves megtakarítást jelent.

Biztosan felmerült már benned, hogy másnak hogyan sikerült csökkenteni a fűtési kiadását. Nézzünk néhány ötletet, amiket három csoportba soroltunk:

Biztos, hogy a fal utólagos hőszigetelése az egyetlen üdvözítő megoldás? Te tudod, hogy a lakásodnak/házadnak hőtechnikailag hol van a gyenge pontja? A kiderítéshez készítettünk egy hőszigetelés kalkulátort »Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is!

Ha értesülni szeretnél az oldalunkon megjelenő hírekről, akkor kedveld, és kövesd Facebook üzemanyagár like oldalunkat!