itt vagy most:    

Kínai webshopok

Ha olcsón szeretnél vásárolni apróságokat, vagy bármilyen elektronikai terméket, akkor érdemes körülnézni a kínai webshopokban is. Akárhogy is nézzük, ha itthon veszünk valamit, akkor az nagy eséllyel kínai termék lesz.

Amire érdemes odafigyelni

Óvatosnak kell lenni, mert a vásárlás után kellemetlen meglepetés is érhet bennünket, ha nem tájékozódunk megfelelően: hosszú hetekbe telhet, míg megérkezik a csomag, és akár vámot és áfát kell fizetni.

Megbízható eladó és fizetési mód
Csábító áron több online, kínai webshop is kínálja portékáit, mely webshopok között sokszor nem megbízhatók is szerepelnek. Érdemes olyantól vásárolni akinek több ezer visszaigazolása van és hibátlan tranzakcióval rendelkezik. Ezt követően válasszunk biztonságos fizetési formát: a külföldi oldalak többségénél csak online fizetés lehetséges, itt a PayPal nyújtotta biztonságot érdemes igénybe venni.

Vám és ÁFA

  • Ha valaki az unión kívülről rendelt terméket, akkor 22 euró alatt nem kell fizetni vámot és áfát
  • 22,1 és 150 euró között a küldemény vámmentes, de már magyar áfa terheli a küldeményt
  • Ha az adott áru drágább, mint 150 euró, akkor nem csak a 27 százalékos áfát kell megfizetni, hanem a vámot is

Az értékhatárba nem csak az áru értéke, hanem a szállítás költsége is beleszámít. A vám mértéke változó, 0 és 12 százalék közötti attól függően, hogy melyik országból milyen árut rendelünk. A Kínából rendelt műszaki eszközökre kivetett vám általában 2,5-4 százalék között van.

A szállítási idő lecsökkentésére, sőt a vám elkerülésére is van lehetőség, ha az aodtt webshopnak van európai lerakata. Ha egy ilyen köztes európai raktárból rendelünk, akkor nem kell sem áfát, sem vámot fizetni. Ezek a termékek természetesen valamivel drágábbak, mintha Kínából rendelünk, de az ÁFÁ-val és vámmal terhelt árat nézve már alacsonyabbak.Kipróbáltuk

Tmart
Mindenféle kisebb és nagyobb termék rendelhető. A webshop menüje akár magyarra is állítható, és az árakat Forintban is megjeleníti.

  • Nagy (50-90%), napi és a heti leárazások
  • Van egy 1,99 USD alatti termékeket kínáló menüpont
  • A vásárlással és a véleményírással pontok gyűjthetők, melyek a későbbi vásárlások alkalmával beválthatók
  • Lehet PayPal-lal fizetni
  • Rendelkezik európai raktárral, így viszonylag gyors szállítás is kifogható

Weboldal: TMART aktuális heti akciói

Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is! 😉