itt vagy most:    

Erzsébet Kártya

Az Erzsébet-utalvány név, egy mindenki által jól ismert márkává nőtte ki magát. Az Erzsébet-utalványcsalád elemei - az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra, a Sport Erzsébet-utalvány - elektronikus, bankkártyákhoz hasonló megjelenésű plasztiklap formájú kártyára töltve is elérhetők.

Az Erzsébet-Kártyán az ötféle, korábban papíralapú Erzsébet-utalvány egyenlegei külön-külön alszámlákon (úgynevezett zsebeken) keresztül érhetők, és használhatók fel. Az egyes zsebek egyenlegének felhasználhatósága megegyezik a papíralapon kibocsátott Erzsébet-utalványok felhasználási körével. Az Erzsébet Kártya zsebei között utólag nem lehet a pénzt átcsoportosítani, így jól át kell gondolni, hogy melyik alszámlára kérjük a juttatásunkat.

Az Erzsébet Kártya (hivatalos nevén Erzsébet-utalvány Plusz kártya) névre szól (így munkahely váltás esetén is továbbvihető), érvényessége 3 év, a feltöltött összegek felhasználási határideje megegyezik a papíralapú utalványokéval. Előnye a készpénz és utalvánnyal történő fizetéssel szemben, hogy a kártya használatával a vásárlás összege forintra pontosan, kerekítés nélkül fizethető meg.

Az Erzsébet-utalvány család tagjai / Erzsébet Kártya zsebei


 • Étkezési Erzsébet-utalvány: Élelmiszer - beleértve a fogyasztásra kész ételt és a melegkonyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatást - vásárlására használható fel. A papíralapú Erzsébet-utalványt már több mint 58 ezer helyen fogadják el, köztük az Aldi, a CBA, a Coop, a Reál, a Tesco, a SPAR, az Auchan, a Penny Market, a Lidl élelmiszer áruházláncok, illetve több ezer kisbolt és vendéglátóhely. Az Erzsébet Kártya elfogadóhelyi hálózata emellett dinamikusan növekszik.
 • Ajándék Erzsébet-utalvány: univerzális - szinte korlátlanul felhasználható, élelmiszer - beleértve a fogyasztásra kész ételt -, műszaki cikk, lakberendezés könyv, ruházat, vegyi áru, szépségápolás, papír-írószer, melegkonyhás vendéglátó helyen étkezési szolgáltatás, egészségmegőrzés, szabadidős tevékenység, sportfelszerelés, játék, utazás -beleértve a szálláshely szolgáltatást- termékkörébe tartozó termékek és szolgáltatások vásárlására
 • Iskolai Erzsébet-utalvány: Felhasználható tankönyv, taneszköz, ruházati cikk, irodaszer és akár sportfelszerelés vásárlására
  • Kultúra Erzsébet-utalvány: Felhasználható kulturális szolgáltatás - színházi és cirkuszi előadások, koncertek és fesztiválok stb. - igénybevételére szóló belépőjegy és bérlet vásárlására, illetve könyvtári beiratkozási díj megfizetésére.
  • Sport Erzsébet-utalvány: A sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényekre szóló belépőjegy valamint bérlet vásárlására használható fel

  Adóterhek

  Az Étkezési-, az Ajándék-, és az Iskolai Erzsébet-utalvány adó- és járulékvonzata 2017 január 1-től, a nettó bér 43,66 százaléka. A Kultúra Erzsébet utalvány adómentesen adható 50 ezer Ft/munkavállaló/év értékhatárig. A Sport Erzsébet utalvány értékhatár nélkül, adómentesen adható a munkavállalónak.

  Egyenleg lekérdezés

  Az Erzsébet Kártyán (bármelyik zsebben) található összeg nem váltható át készpénzre, vagy készpénzt helyettesítő eszközre,
  nem lehet pénzfelvételre használni, mivel nem minősül bankkártyának - a kártyát egy elektronikus utalványként képzeljük el. Az Erzsébet Kártyának nincs hitelkerete sem, így csak akkora összeget tudunk felhasználni róla, amennyi ott az egyenleg szerint rendelkezésre áll.

  Az egyenleget a nap bármely szakában lekérdezhetjük, az online felület folyamatos ellenőrzési lehetőséget biztosít a kártyán lévő összeg megtekintésére. Elhagyott vagy ellopott kártya esetén az Erzsébet Kártya letiltható, így a rendelkezésre álló összeg nem veszik el.

  Egyenleg lekérdezés »

  Az Erzsébet Kártyát az első tranzakció előtt mindenképpen aktiválni kell.Tetszett az írásunk? Oszd meg másokkal is! 😉